Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Mar 01, 2013 10:29 am
nusia napisał/a:
. Moja dermatolog twierdzi, ze po takich środkach to niemożliwe.
nie chce byc niegrzeczna ale pani dermatolog widziała i nic nie powiedziała?nie postawiła diagnozy?nie dała nic do zaleczenia?
Lekarz nie wie co to może byc a oczekujesz ze my bedziemy wiedziec?troszke niebezpieczne podejscie do sprawy....nie podejmuję sie diagnozowania,bo nie jestem lekarzem...nigdy nie spotkałam sie z takimi skutkami ubocznymi po zastosowaniu tak nieagresywnych srodków(chyba że dołączyłas...solarke )
nusia napisał/a:
Następnie odstawiłam to i maść robiona salicylowa, która wygoiła moje łokcie
to ta masc wygoiła te łokcie?czy zaszkodziła...bo nie bardzo rozumiem tok wypowiedzi
gdyby było uczulenie na salicyl to zareagowałaby skóra natychmiast a nie zaleczałą i po odstawieniu takie skutki....ja nie jestem uczulona na kwas salicylowy ale sa tacy co sa a i tacy co są .....raz a raz nie
jezeli sytuacja jest tak poważna jak opisujesz sadze ze leczeniem i dociekaniem przyczyny powinien zając sie lekarz
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Jak byś mogła wstawić zdjęcie
ja myślę że to jednak wina salicylowej
nie stosowałam tych preparatów co ty
ale po kwasie salicylowym tak mam i ratuje się tym co podałam wyżej
tzn ratowałam bo przestałam stosować produkty z tym składnikiem wyjątkiem jest tutak maść rumiankowa ale ta zawiera naturalny składnik
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wysłany: Pią Mar 01, 2013 1:44 pm
nusia napisał/a:
cuda zaczeły się dziać po kilku tygodniach.
to nie ma możliwosci aby to było uczulenie na masc salicylową-te informacje uzyskałam od mojej pani lekarz,diagnozowac bez obejrzenia zmian,na odległosc....tez sie nie podjęła
Sadze ze całą te sprawe powinnas omówic dokładnie z lekarzem:rodzinnym lub dermatologiem...swoim lub pójsc na konsultacje do innego.Dokładnie trzeba przeanalizowac co i jak było powodem...likwidowanie skutków jest jakoby.....sprawa wtórną.
o nie ma możliwosci aby to było uczulenie na masc salicylową-te informacje uzyskałam od mojej pani lekarz,diagnozowac bez obejrzenia zmian,na odległosc....tez sie nie podjęła
nie mam tu zamiaru nikogo diagnozować jednak u mnie po takim czasie występują reakcje na ten właśnie składnik
na mocznik od razu
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
nusia............................. jak dla mnie to nie było poparzenie a właśnie uczulenie
albo nowy wysyp
tak to u mnie się odbywało bąble z płynem a potem już jednolita plama
z tych zmian na zdjęciu tak by wynikało
jeśli już nie masz obrzęku próbuj
ostatnia wizyta u mojego lekarza trwala ponad godzine - koszt 100zł wiec nie tak zle, znamy sie 12 lat ;], bywam nieczesto wiec przezyje, w szpitalu ostatnia wizyta u niego 45 min, koszt 0zł
Wysłany: Sob Mar 02, 2013 7:28 pm
nie chodze prywatnie do dermatologa,znam kilku na "kase" bardzo rzeczowych i oddanych pacjentom,podczas wizyty staram sie prowadzic rozmowe w taki sposób aby lekarz nie poczuł sie urażony a docenił moją wiedze na temat mojej choroby i sposobów radzenia sobie z nią.Lekarz ze specjalnoscią-dermatolog-to nie jest omnibus,który WSZYSTKO powinien wiedziec,chorób skórnych jest bardzo wiele a podczas specjalizacji na studiowanie łuszczycy jest niewiele czasu.Nabywa on doswiadczenie podczas praktyk i to w zaleznosci od tego KTO I JAK GO PROWADZI TYLE WIE. Oczekujemy od lekarzy bezwzglednej wiedzy na temat łuszczycy a prawda jest taka ,że to my mamy niejednokrotnie wiecej wiedzy na temat choroby niż oni-dla nich podstawa to STERYDOTERAPIA-tak ich ucza na studiach.Czasem warto sie przełamac i podjac rozmowe,zasugerowac swoją opinie ale w sposób grzeczny,wyważony,pamietając o tym jednak ze to lekarz ma wiedze medyczna...my mamy doswiadczenie...połączenie jednego z drugim...wyjdzie tylko na dobre ...oby stronom...a gdy lekarz okaza sie bucem....to go omijac...wszedzie są ludzie i parapety i wsród lekarzy i wsród pacjentów....
Wysłany: Pią Lip 26, 2013 4:10 pm
Byłam na cyklosporynie,efektów oszałamiających nie było,wysyp wrócił z podwójną mocą,najgorzej odchorował żołądek i jelita.....o przezedzeniu włosów przez grzecznosc ....nie wspomne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum