Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ŁUSZCZYCA NÓG I DŁONI
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Pon Mar 04, 2013 6:30 pm   

mike_34 napisał/a:
Witam

Stosowanie czarnej herbatki nie przynioslo wielkich efektow.
Najlepiej na mnie dziala masc i lotion Multilind Microsilber,
ale mam wrazenie to tez tak nie do konca.
Co do cygnoliny, zastosowalem ja i chyba przesadzilem.
Miejsca na ktorych ja zastosowalem nie sa wcale biale ale czerwone.
Nie boli mnie, ale widze ze wokolo skora jest niezle popalona.
Stosuje teraz masc oziebiajaca i natluszczam, ale widze ze powoli luska sie odradza.

Pozdrawiam

Z tego co opisujesz to wszystko jest ok :razz: zanim skóra bedzie biała,a własciwie wystapi biała plama...to trzeba sie troszke napracowac :wink:
Cygnolina takie ma zadanie ze własnie wypala(czytałes poradnik stosowania cygusi?) wokoło zmian skóra sie zmienia kolorystycznie az do ciemnobrazowego koloru,moze tez schodzic ,drobnymi płatami ijest to objaw prawidłowy.Kolor zmiany tez moze byc czerwony i wcale nie swiadczy to o jakims strasznym poparzeniu.Skoro celem jej jest wypalac to dokładnie to robi.Poparzenie nastepuje gdy nagle zastosuje sie duże steżenie lu zwiekszy sie czas ekspozycji ewentualnie przesadzi sie z okluzja.Gdy cygnolina jest stosowana już jakis czas to skóra sie przyzwyczaja i o poparzeniu raczej nie może byc mowy.Uczulenia też wystepują zaraz po pierwszysm,drugim dniu zastosowania.

Piszesz ze łuska narasta bo jak czytam:"Stosuje teraz masc oziebiajaca i natluszczam"
wiec leczenie odpusciłes.

Dla nas najodpowiedniejszym rodzajem peelingu jest peeling solny.Robimy go sami-sól gruboziarnista+olej lub kupujemy w drogeriach,ja stosuje od dłuzszego czasu ten:

http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=42234

Super sciera nie tylko martwy naskórek ale też łuske,pomaga pozbyc sie plam po łuszczycy.

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pon Mar 04, 2013 7:06 pm   

Peeling z definicji to substancja która złuszcza ( w różnym stopniu) i oczyszcza skórę.
Maść siarkowo salicylowa jest peelingiem złuszczającym, czy tak jak Szater pisze peeling mechaniczny na przykład z soli. Z reguły bez złuszczenia łuski nie ma sensu leczenie, bo substancje aktywne zatrzymywane są przez martwy naskórek obecny na zmianach. Może warto zdejmować łuskę tak jak ja przed każdym nałożeniem cygnoliny?

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

Odpowiedz do tematu