Siemię lniane zawiera dużo materiału śluzowego, który działa osłabiająco na zapalenia. Siemienia lnianego wewnętrznie używa się w chorobach żołądkowo-jelitowych. Okłady z papki nasienia lnu stosuje się najczęściej w leczeniu miejscowych zapaleń, m.in. w przypadku zapalenia gruczołu sutkowego.
Absolutnie nie spodziewałam się cudownego ozdrowienia po jednym moczeniu, ale wieczorem tak ładnie to wyglądało, że było mi po prostu smutno kiedy rano wstałam
Oczywiście jestem zdiagnozowana, ale niestety lekarze nie byli mi wstanie pomóc. Sterydy w moim przypadku przyniosły odwrotny skutek od zamierzonego, dlatego póki co jestem w trakcie próbowania naturalnych metod. A nóż widelec...
Dziękuję wam wszystkim serdecznie za wszystkie rady. Nie możliwością jest stosowanie wszystkiego na raz, dlatego mam zamiar próbować po kolej, dopóki coś nie przyniesie efektu
Póki co zostanę jeszcze przez chwilę przy siemieniu lnianym, bo naprawdę przyniosło mi ulgę.
Absolutnie nie spodziewałam się cudownego ozdrowienia po jednym moczeniu, ale wieczorem tak ładnie to wyglądało, że było mi po prostu smutno kiedy rano wstałam
Oczywiście jestem zdiagnozowana, ale niestety lekarze nie byli mi wstanie pomóc. Sterydy w moim przypadku przyniosły odwrotny skutek od zamierzonego, dlatego póki co jestem w trakcie próbowania naturalnych metod. A nóż widelec...
Właściwe podejście
jeśli jednak tak jak piszesz za pierwszym razem było tak fajnie to by znaczyło,że metoda działa tylko czasu potrzebuje
U nie sterydy przynosiły ulgę na krótko a potem było jeszcze gorzej jeśli chodzi o stopy
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 9:44 am
łuszczyca ma to do siebie ze ilu ludzi tyle metod...próbuj ,eksperymentuj i koniecznie dawaj znac jak ci idzie,wklejaj zdjecia a jezeli moge podpowiedziec to aby łatwiej mozna było sledzic Twoja walke załóz swój własny temat(tak jak Luck) i tam systematycznie opisuj walke,bedzie to super instruktazowy watek dla chetnych...powodzenia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 10:38 am
apar napisał/a:
Czy po założeniu własnego wątku nadal będę mogła liczyć na wasze tak liczne wsparcie ? Jeżeli tak , to zajmę się tym wieczorem
Mam pytanie. Maści, balsamy, kremy wklepujecie czy wsmarowujecie ?
oczywiscie ze bedziemy cie wspierac
ja balsam nakładam grubą warstwa,czekam aż sie wchłonie reszte rozsmarowuje
masc -wsmarowywuje cienką warstwe
krem-w twarz wklepuje,na ciało wsmarowywuje
Moje pytanie stąd, że skóra na stopach jest strasznie tkliwa i nie bardzo mogę wsmarować, więc lekko wklepuję i nie wiem czy może mieć to znaczenie, np. osłabiać działanie maści.
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 10:42 am
masci generalnie powinny byc wsmarowywane....wydaje mi sie że wklepywanie bardziej boli niż posmarowanie lekkie
masc jezeli jest już na skórze i ma czas aby sie wchłonac....i do skóry sie dostanie to zadziała,nie ma mozliwosci osłabienie działania masci bo sposób jej nałozenia jest inny
Nie ma znaczenia czy wklepujesz czy wsmarowujesz, jeśli chodzi o samo działanie maści czy balsamu. Różnica polega na tym, że jeśli wsmarowujesz to bardziej rozciągasz skórę, jak wklepujesz to jej nie rozciągasz i jest bardziej jędrna ( na twarzy nie robią się zmarszczki), a skoro mówimy tu o piętach to myślę, że możesz nawet nałożyć balsam czy maść szpatułką na przykład lub pędzelkiem ( jakieś mniej tłuste kremy czy balsamy) i po prostu pozostawić do wchłonięcia, choć to może potrwać dłuższy czas.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum