Kurcze ludzie. Nie wydaje mi się, aby te gry słowne do czegoś doprowadziły. Szczerze mówiąc to sądzę, że z tak OGROMNĄ wiedzą jaką posiadacie zamiast KŁÓTNI powinna być DYSKUSJA i wymienianie się doświadczeniami. Mimo tego że choruje 7 lat - w porównaniu do innych to mało, ale swoje doświadczenie mam - to dużo dowiedziałam się na temat jak leczyć i próbować zaleczyć łuszczycę i wydaje mi się że dla tych najnowszych użytkowników ta wiedza nie będzie dość czytelna jeśli na wzajem będziecie się kłócić Bóg wie o co. Celem tego forum jest wymiana doświadczeń, a nie obrzucanie się nawzajem błotem i wyznaczanie kto jest alfą i omegą, a kto nie. W tym wątku zamiast porad, widzimy zwykłą kłótnie - po co to komu? nie wiem.
Pozdrawiam wszystkich i pomagajcie ludziom, bo to wychodziło Wam świetnie, do czasu sztucznej rywalizacji.
Czasem i taka wymiana zdań jest potrzebna ja myślę
Cytat:
Nie wydaje mi się, aby te gry słowne do czegoś doprowadziły. Szczerze mówiąc to sądzę, że z tak OGROMNĄ wiedzą jaką posiadacie zamiast KŁÓTNI powinna być DYSKUSJA i wymienianie się doświadczeniami. Mimo tego że choruje 7 lat - w porównaniu do innych to mało, ale swoje doświadczenie mam -
Każdy ma jakąś wiedzę i swoje doświadczenia i tym powinniśmy się dzielić bez komentarzy tych którym sposoby wydają się nieskuteczne
niech to będzie wymiana doświadczeń uzupełniająca a nie krytykująca
tak jak jest na innych forach tego typu
wtedy nie będą miały miejsca tego typu dyskusje
Ja jestem otwarta na dyskusje ale krytyka kogokolwiek mnie razi
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
hej mam też to choróbsko niestety... zaczęło się od praktyk, a mianowicie kończyłam technikum hotelarskie i jak to na praktykach ganiało się młodych (czyli mnie;/) do zmywania, sprzątania itd. Zaczęło się od małych krostek na rękach.. poszłam do lekarza rodzinnego i miła Pani doktor powiedziała że nie mogę używać wszelkiego rodzaju chemii gdyż to niszczy mi ręce. A więc starałam się nie używać. No i na pewien czas przeszły mi te krostki. Zapisałam się na wizytę do dermatologa.. Pani trochę dziwnie się zachowywała, obejrzała te moje ręce i dała mi pamiętam wtedy krem clobaza czy jakoś tak żeby natłuścić. a skierowała mnie na badania jeszcze gdyż zaczęło mi coś "wyżerać" paznokcie więc poszłam do laboratorium i zrobiłam badania na grzybicę.. nic nie wykryło. po pół roku paznokcie zaczęły mi znowu się psuć więc poszłam do innego dermatologa. Babka zapytała czy w mojej rodzinie ktoś chorował na łuszczycę, powiedziałam że babcia. Też mnie skierowała na badania mikologiczne no i wykryto drożdżaki, miałam różne specyfiki jedynie lakier pomógł. No i tu się zaczyna historia z tym choróbskiem. Pani dermatolog stwierdziła że mam krostkowicę stóp i dłoni, strasznie mnie to boli, chodzić nie dam rady, musiałam zrezygnować ze szkoły, przypisała mi lek diprogenta, chciałabym się dowiedzieć czy ktoś to stosował? z góry dzięki za odpowiedź
Powiem ci tak stosowałam na dłonie i stopy prawie wszystkie sterydy i te z antybiotykiem też nie wiele mi to dało schodziło i wracało (ten co pytasz też)
doszło do tego że miałam straszną skorupę na dłoniach i stopach skórki po namoczeniu obcinałam obcinaczkami niczym tego zmiękczyć nie mogłam
pomogłam sobie dopiero moczeniem w płatkach owsianych i porządnym nawilżaniu epikrem-em problem od 4 lat nie powraca wcześniej było tak co wiosna
na świeże wysypy na dłoniach daje wode utlenioną i znika zamiast się roznosić
leczę również dłonie córce takim sposobem
Więc jak chcesz.................................. ufasz sterydom zastosuj
chcesz szybko teraz bez wzgledu na to co bedzie póżniej ........zastosuj
jak nie............................. jest wiele porad na forum które można zastosować
wybór należy do ciebie
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Witajcie. Stosowałem cygnoline 0.1 i mnie popaliło miejscami. Macie jakiś sposób by to załagodzić? Piecze nawet przy glupich ubraniach ruszać sie nie można... ;/ Zamieszczam foto do wglądu
Smarowałem na początku maścią cynkową. To mi tylko skóra odpadła a czerwone jest dalej.. Jak widać tu na ręce na całym ciele już tak mam, takie białe plamki wypalone.. Jedynie nie wiem co z rękoma zrobić. Lorinden nie daje rady, mam jakies mazidełko tez nie daje rady.. cygnoliny zbytnio nie chcę na ręce rzucać bo będą takie 'ładne' plamki ..
ok dzieki za rady: ) a co moge dodatkowo z dlonmi zrobic? wypuscili mnie w takim stanie ze szpitala ze dajcie spokoj.. jedynie w szpitalu z plecow i brzucha zeszlo.. nogi praktycznie ine ruszone.. poszedlbym na to solarium ale w takim stanie nie bardzo jak popalony
Dłonie możesz moczyć w płatkach owsianych choć raz dziennie i dobrze natłuszczać po tym,lub okłady z octu jabłkowego na pół godz zwilżyć ponownie gazę w occie i na następne pół godz potem natłuścić
w ten sposób córce ostatnio pomagam skutecznie
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 10:04 am
z tego co widze nie za bardzo punktowo smarowałes a jedynie jak leci po całosci,dlatego skóra chora....ładnie poddała sie leczeniu a zdrowa...zareagowała poparzeniem.Zawsze nalezy bardzo ostroznie nakładac cygnoline,czasem nawet pałeczkami do uszu aby ochronic zdrowa skóre.Ja obsmarowywuje dodatkowo zdrowa skóre kremem bornym (borowym).Nalezy tez zawsze miec podczas stosowania cygusi masc colesterolowaona bardzo łagodzi zmiany.Teraz musisz wygasic stan zapalny,ochłodzic te miejsca...wiec wszystko co na oparzenia dobre. Alantan Plus krem,MAŚĆ tranowa,Panthenol,masc nagietkowa
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Ja przy smarowaniu się cygnoiliną nie zakładam ubrań, tylko zamykam sie w pokoju i siedzę bez ubrań lepiej tak działa albo ewentualnie zakładam stary szlafrok, żeby nie pobrudzić czasem mebli:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum