Witam!
Dzisiaj osmy dzien mojej kuracji. Powiem tak -jak sie rozboire to taka przystojna moja skora nie jest po tej cygusi. Oj wypala ;wypala!!!
Efekt jest. W takim stadjum leczenia jakim teraz jestem to Pani Luszczyca dlugo nie pobedzie.
Nie zapeszac!!!!!!!!!!
Brazwe obraczki a w srodku jasna rozowa skora i gladka u wiekszosci zmian.
Ale ta plama na lydcce to nie chce zabardzo .
Smaruje sie 0,25%-a 2godz.dziennie.
Szybka reakcja podejrzewam to zasluga dobrze przygotowaej skory . Wczesniej jak uzywalam cygnoliny to leczylam sie miesiacami i takiego efektu nie bylo, a skory wtedy nie przygotowalam.
Sprobuje zrobic zdjecia na nastepnej wizycie na forum.
To narazie tyle-a a a nie wiem jeszcze kiedy mam przejsc na 0,5%?
Pozdrawiam!
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Mar 21, 2013 7:58 pm
bardzo sie ciesze Dominiko jak czytam takie posty
spokojnie,podchodz do tego leczenia,pamietaj staramy sie "wyciągnąc" z niskiego stezenia ile sie da....wiec możemy zmieniac ilosc smarowan...np z 1xdziennie na 2h na 2xdziennie na 2h lub dosmarowywac.
Staraj sie te plame na nodze smarowac czesciej ta mascia w białym ,płaskim pudełku( mocznikowa)...mozesz tez pociagnac pare razy w tygodniu ta robiona w wysokim pudełku(tez białym)
Po cygusi natłuszczaj i nawilzaj...sciskam cieplutko
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Stosowany w ilości do 2 proc. mocznik aktywuje podziały komórek warstwy ziarnistej skóry, pobudza ziarninowanie, przyspiesza gojenie ran, działa w stosunku do niej silnie regeneracyjnie.
Wprowadzany do kosmetyków w wyższych stężeniach, rzędu 5-10 proc., ułatwia wiązanie wody przez keratynę wykazując intensywny efekt nawilżający. Działanie to związane jest z faktem, iż surowiec ten posiada zdolność modyfikacji struktury chemicznej białek i osłony miejsc wiązania wody, dzięki czemu skutecznie ogranicza możliwość jej ucieczki. Produkty na jego bazie zmniejszają poprzeznaskórkowy ubytek wody, a także zwiększają biosyntezę lipidów. Wszystko to powoduje, że skóra po ich aplikacji staje się gładka, bardziej jędrna. Z tego też powodu coraz częściej pojawia się on w preparatach pielęgnacyjnych przeznaczonych do skóry suchej.
Wyroby zawierające 10 proc. mocznika działają przeciwbakteryjnie, przeciwświądowo, co często wykorzystuje się w przypadku cery trądzikowej.
W wyższych stężeniach mocznik działa keratolitycznie, keratoplastycznie. Przyjmuje się, że jego właściwości eksfoliacyjne w dużej mierze związane są z jego zdolnością do rozrywania wiązań wodorowych w keratynie, co nasila proces jej denaturacji i solubilizacji. Dzięki tym właściwościom rozmiękcza on keratynę warstwy rogowej, ułatwia złuszczanie naskórka, działa zmiękczająco, zwiększa penetrację składników aktywnych zawartych w preparacie. Jego działanie złuszczające można porównać do efektów osiąganych za pomocą kwasów owocowych, czyli alfa-hydroksykwasów (AHA).
Moglabym tak wklejac i wklejac...To moja premiera .Odrobilam prace domowa-prosze o ocene ,to osmy dzien kuracji cygusia. Jakie jest wasze zdanie kochani ? Jest dobrze na poczatek?
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum