Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca w okolicy oczu
Autor Wiadomość
iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Czw Cze 19, 2008 1:06 pm   łuszczyca w okolicy oczu

Witam wszystkich :wink:
Dawno mnie tu nie było bo sie zaleczyłam i nie miałam potrzeby tu zagladać, ale od jakis dwuch miesiecy zauważyłam dziwne zmiany na powiekach i pod dolnymi rzęsami czerwone plamki troszke bolace myślałam,że to uczulenie a okazało się,że to łuszczyca narazie smaruje co jakis czas elocomem maścia wiem wiem,że to steryd ,ale delikatnie i znika na tydzien i znłów wyłazi nie jest to tak uciążliwe ale jednak,zreszta wyglada jak uczulenie wiec nie musze sięukrywać,ale może ktos wie jaką maśc moge stosować, bo nie chce elocomem a nie mam pojęcia.
Pije algi od tygodnia z niemiec sprowadzone zobaczymy czy pomogaale to pewnie czasu dużo minie a objawy zewnętrzne też chciałabym wyleczyc i to szybko
Pozdrawiam

wierszokletka 

Wysłany: Sob Cze 21, 2008 4:52 pm   

moja pierwsza zmiana na twarzy też była koło oka. stosowałam taką maść, cortineff chyba się nazywała czy jakoś tak, to ntybiotyk na stany zapalne oczu i uszu chyba i nawet działał.

Niamka 
Aiko

Wysłany: Wto Lip 22, 2008 12:21 pm   

Ja, kiedy miałam wysyp w okolicy oczy stosowałam maść opartą na witaminie A. Nazywała się VITAPOS czy jakoś tak ;p. Bardzo szybko pomogło i nie jest sterydem :)

muzzy 

Wysłany: Wto Sie 05, 2008 1:50 pm   

Ja pamiętam jak miałam ślady przy oczach... smarowałam czymś i zeszło... już od kilku lat nie mam... to chyba też były sterydy... ale zanim zeszło to się musiałam nasmarować...

Odpowiedz do tematu