Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 9:59 pm preparaty na skóre głowy luszczyca na sutkach i brodawkach
witam
mam problem. luszczyce mam od kilku lat na glowie ostatnio tez aw miejscu intymnym i na brodawkach i sutkach. nie wiem co zrobic i co stosowac na te intym miejsca? macie pomyl?
a jesli chodzi o glowe plyny: dermovate elocom i emulsja locoid do tej pory. znacie inne plyny? to wazne dla mnie bo moja dermatolog to chyba jakas niedoinformowana.
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
kochana na miejsca intymne i sutki polecam Ci protopic to lek z zupelnie innej grupy niz wymienione przez Ciebie wczesniej leki sterydowe. ale niestety estety minusem jest cena. kup najwieksza tubke, nie zaluj bo kazdy luszczyk powinien miec w swojej apteczce
na glowe ze sterydow to dodatkowo oprocz wymienionych szampon clobex, plyn belosalic, dziegciowa emulsja exorex, szampony dziegciowe.
ja ostatnio wzialem sobie z apteki xamiol na test. to zel takze nie tlusci wlosow i nic nie widac jak wyschnie. to kombinacja sterydu z kalcypotriolem. niestety minusem znow jest cena bo kolo 90pln.
ostatno zrobilem sobie tez plyn z cygnolina i calkiem niezle leczy glowe ale niestety nie wiem czemu lekarze niezbyt czesto wypisuja takie cos bo lek jest recepturowy.
sterydy stosowane na tak delikatne blony sluzowe jak miejsca intymne moga sie wchlaniac do krwi i wywolac ogolnoustrojowe dzialanie nieporzadane. uwazaj i pamietaj o tym.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 5:32 pm
bo nie kazdy moze swoja łuszczyce zaleczyc dermokosmetykami....niestety
Protopick uważam za bardzo rozsądna masc,spokojnie mozna ja stosowac i na twarz i na miejsca intymneCo do sutków to kiedys miałam taki dłuzszy incydent(chyba jak karmiłam syna)wiec wtedy chwytałam sie czego sie da a nie jest szkodliwe dla dziecka
często smarowałam linomagiem na zmianę z wiesiołkiem płynnym (wyciskałam go z kapsułek i wsmarowywałam w boląca zmianę - robiłam to na noc). Przy linomagu nakładałam opatrunek
troszke z tym walczyłam ale ruszyło.Wiem ze kłada tezmasc z wit A i nawet Dovonex
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum