Problem w tym,że obecnie nie mogę iść do lekarza ponieważ nie jestem ubezpieczony.
W ogóle skóre głowy mam strasznie łuszczącą się, gdy wezmę i paznokciem przejadę to głowie to normalnie pod paznokciem mam skóre... jedynie po umyciu głowy ta skóra jest mocniejsza, ale po jakims czasie jest coraz gorsza, strasznie mi sie skóra i włosy szybko przetłuszczają..
Teraz w zasadzie można się zastnawiac po co on tu pisze jak nie wie na 100 % czy ma łuszczyce. Ale po tym co Wam opisałem nie możecie nic powiedzieć?
powiemy ze sprobuj naturalnych plus zel pharmaceris zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi a prawdopodobnie pomoze - no i postaraj sie o ubezpieczenie i zajrzyj do dermatologa...
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Adrian to ze nie jestes pewien czy luszczyca nie znaczy ze nie mozesz pisac .Trudno nam jednak w 100 % stwierdzic co to jest .Diprosalic ci odradzam .Jesli cos to sprobuj tych naturalnych metod co dziewczyny ci polecaja .
Tak zrobię, lecz pierwsze muszę kupić składniki, nie wiem czy ten olejek rycynowy kupie w każdej aptece? Chyba nie bedzie trudno dostepny:)
SZATER jak juz zrobię tą maść z drożdzy to co dalej z nią zrobić? Całą nałożyć na włosy i czoło? Na jak długo? Czy np na lokcie gdzie mam też zaczerwienienie też? Może pomóc? Czy to tylko na głowe?
A ja dopowiem że w zasadzie czy to atopowe czy łuszczyca czy łojotok podobnie się leczy i tutaj najlepiej sprawdzają się
maska j.w. czy wcieranie ciepłego octu w głowę,ja tylko dodaje do ostatniego płukania octu,zmiany smaruje maścią ochronną z wit A dobrze się zmywa, łuska po niej nie narasta i zmiany się goją,do tego żel do mycia i głowę zaleczysz
jak zaczniesz ze sterydem wysyp będzie większy i trudniejszy do zaleczenia jak to po sterydach
jesteś młody szybciej zmiany się zagoją i skóra zregeneruje cierpliwości i systematyczności chociaż miesiąc ci potrzeba jak zobaczysz pierwsze efekty raźniej pójdzie leczenie
Co do drapania nie zawsze te nasze pazurki czyściutkie som więc często dochodzi do nadkażenia grzybiczego czy bakteryjnego i zmiany sie powiększają nie znaczy to wcale że możemy zarazić kogoś robimy tylko krzywdę sobie
wszystkie wyżej podane specyfiki działają i na to.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum