Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 9:19 am
własciwie wszystko zalezy od skóry w sumie przerwa jednodniowa niespecjalnie zmieni cokolwiek w pocesie leczenia a dwa dni? trudno powiedziec,sa tacy co wogóle nie widzą róznicy i tacy co zarastaja szybko łuską.Pamietaj aby nie zostawic skóry bez leczenia,na czas nieobecnosci w domu po prostu czesciej nawilzaj i natłuszczaj,nie dopusc do wysuszenia i...obserwuj,jezeli zauważysz ze zmiany sie pojawia lub pokryją łuską to...ja bym wróciła do cygnoliny i nie robiła przerwy.Wszystko tak naprawde zalezy od ciebie,jestes na miejscu widzisz i oceniasz,ty musisz podjac decyzje,dużo osiągnęliscie szkoda zaprzepascic.Pozdrawiam
PS
zawsze jezdze z różnymi masciami...czy je użyję czy nie zalkezy od okolicznosci i stanu skory(gdybys naprzykład miała mozliwosc wystawienia na słono ciałka małego to to tez jest traktowane jak terapia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Witam serdecznie też jestem tu nowa i od kilkunastu lat borykam się z łuszczycą. Kiedyś była skóra głowy która się zagoiła, później zostały tylko łokcie, a teraz od czterech lat borykam się z dłońmi i stopami.Moja pani doktor powiedziała że łuszczyca krostkowa i zaczęłam przyjmować Trexan ale niestety poprawy nie ma wręcz na głowie znowu robią się strupy. Żeby było mało to bolą mnie kości przy piętach i co chwila nowy wysyp krostek króre swędzą. I już nie wiem co robić bo nic nie działa .może to dwie choroby naraz? Pomocy Małgosia
...jesli chodzi o glowe to poczytaj watek o papce drozdzowej,zareczam,ze pomaga,,ja ostatnio jako ,ze sa problemy z szamponami to stosuje do wcierania w skore glowy po papce drozdzowej plyn z garniera o nazwie NERIL,,sprawdza sie nie tylko na glowie ale tez i malzowiny uszne oraz twarz<z dala od oczu> a co do bolów kosci to moze podpowiedz lekarce niech da ci skierowanie na badania w kierunku luszczycy stawowej(LZS)
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Mi niestety cygnolina nie służy. Wczoraj wieczorkiem się posmarowałem 0.25 na pół godziny i rano obudziłem się caly czerwony, wszystko piekło.. szkoda gadać. Kiedyś w szpitalu tak mnie urządzili z tą cygnoliną ,że chodzić nie mogłem tak mnie piekło... wtedy miałem jakieś 7 lat i sie bałem powiedziec? Sam nie wiem ;p
Wysłany: Sro Cze 19, 2013 9:56 am
gdybys opisał dokładnie jak ją zastosowałas moze mogłabym ci podpowiedziec jak smarowac aby nie zrobic sobie krzywdy.Cygnolina ma za zadanie wypalac wiec czerwony czy bordowy kolor skóry po posmarowaniu jest naturalnym objawem.
Tak, wiem ,że cygnolina ma za zadanie wypalać łuszczyce. Otóż wieczorkiem posmarowałem nią chore miejsca skóry i po 30 min. sie umyłem. Rano obudziłem się z naprawdę bardzo obrzękniętą skórą, ciemno czerwoną, strasznie piekącą, piecze do dzisiaj (wcześniej zmiany były jaśniutkie) no i to tyle. Więcej tego nie użyje. Miałem się smarować cały tydzień i w poniedziałek do kontroli by powiększyć dawkę. A ,że w tygodniu nie mam czasu iść do dermatologa to pójdę w ten poniedziałek i powiem jak wygląda sytuacja.
Wysłany: Sro Cze 19, 2013 5:38 pm
nie chce wyjsc na czepialską ale....cygnolina to mój konik moze jestes uczulony na salicylan(jest w składzie kwas salicylowy?)
Cygnolina o stęzeniu 0,25% zastosowana na 30min...nie poparzy skory w takim stopniu jak opisujesz....musisz byc uczulony
Napiszę dokładnie jak mam na recepcie (mogę się pomylić bo strasznie bazgrają)
Cygnolini 0,125
Ac. salicycici 2,0
vasenili
floni od 100.0
M.f loj??? <----- Co kolwiek to znacz..
Hmm chyba tak, jestem uczulony na ten salicylan czy coś bo pamiętam kiedyś dermatolog kazał mi to kupić i się snarować i po 20 sekundach od nałożenia nie mogłem wytrzymać bo strasznie piekło. Tak myślę sobie ,żeby na te zmiany czerwone zastosować Locolid Crelo - lekki steryd. Ten lek wyleczył mi nogi, już dłuższy czas nogi mam czyste Chodz zauważyłem ,że na lato znowu wysypuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum