No mam nadzieje Jak byłem u rodzinnego to nie chciała mi przepisać maści .. bo jak stwierdził mój lekarza dokładnie nie zna się na tej chorobie i nie wie jak ta maść może wpłynąć na mnie ..
U mnie zastój .. nie widać ani poprawy a nie pogorszenia ... pogorszyło się z możliwością wizyty u dermatologa .. i to jest bardzo zło a powoli kończy sie maść MAM nadzieję, że dojdzie recepta od Ciebie Krysiu .. Zastanawiam się na lekarzem w innym mieście i próbą pójścia do szpitala( nigdy nie byłem) czy trudno zdobyć takie skierowanie ? I gdzie mogę znaleźć listę szpitali ?
hejak .. Po ponad 2 tygodniach stosowania cygnoliny 0,75 % na zmiany z przodu nóg widać efekty skóra jest gładsza niby zmiany zanikły ale w tym miejscu jest strasznie czerwona skóra zapewne po cygnolinie .. Na dole są zdjęcia nóg . Czy zaprzestać smarować te miejsca na razie cygnoliną aby skóra mogła dojść do siebie czy smarować dalej żeby zmiany nie wrócił jak myślicie.. Chyba jednak zdjęcia nie oddają dokładnego wyglądu ..
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 8:15 pm
jak dla mnie idzie dobrze,widac już przeswity zdrowej skóry,napisz jak stosujesz cygnoline,czy po zmyciu natłuszczasz i nawilzasz ....bo cos mi sie wydaje że niekoniecznie
a gdzie stosujesz tę cudowną masc pana Staszka?
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
jak stosuje ... teraz na 2h smarowanie pod folię i potem zmycie Po zmyciu smaruję balsamem bo nie mam maści innej cudowną maść stosuje na skórę głowy .. Jakieś tam efekty widać .. zdjęcie było robione przed nałożeniem balsamu .. Dalej smarować cygą czy zrobić przerwę ? widać , że skórę dosyć mocno popaliłem cygą
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 9:12 pm
staraj sie narazie smarowac zwykłym niebieskim kremem Nivea grubo wokoło zmian,zanim nałozysz cygnoline i okluzje,mniej sie bedzie rozmazywała....a powidz Piotr jakwidzi ci sie ta masc,masz już troszke doswiadczenia wiec stosowałes inne cygnoliny.....jak ta?
ta cygnolina co teraz stosuje ma zupełnie inni skład niż ta co stosowałem wcześniej ( receptę miałem od ciebie ). wszystkie cygnoliny zawsze stosowałem tak samo .. najpierw przez pierwsze dni smarowałem i chodziłem z tym przez 2 h przez dwie godziny.. Ale jest to uciążliwe bo trzeba uważać żeby czegoś nie ubrudzić .. Potem smarowania i zawijanie folią. Tak postępowałem zawsze. tylko teraz pytanie ile jeszcze smarować te zmiany co są na zdjęciach ?? bo mi się wydaje, zę tam już nie ma ł
Wysłany: Pią Cze 28, 2013 8:19 am
pytam własnie dlatego że ten sklad jest inny i byłam ciekawa czy bardziej sie sprawdza czy mniej.Napisałam ci jak dalej ja bym stosowała,bo ze trzeba smarowac to pewne,zmiany nie są do konca usunięte,zerknij na mój poprzedni post
ah dzięki ::) nie doczytałem tamtego pasta.. dobra to będę jeszcze smarował . za kilka dni odezwę się znowu i pokaże jak wyglądają zmiany A od dziś zabieram się za smarowanie kolejnych zmian bo nie smarowałem wszystkich na raz ..
ja od siebie dodam tylko,ze wiekszosc lekarzy przepisuje cygnoline w formie masci,a to skutkuje wlasnie tym,ze czegokolwiek sie nie dotkniesz to wszystko juz upackane,a i latwo ja zetrzec,,ja stosuje masc w postaci pasty(gestej) ta z kolei trudno sie sciera i bardziej trzyma sie skory..
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Hej,
Jednak szater, miałaś rację ł jeszcze siedzi w tych miejscach ... Zauważyłem tak jak by nawrót choroby .. widać bardziej panią ł w tych miejscach .. Ale to nic pozostaje walczyć dalej Wczoraj na mieście przypadkiem spotkałem pewnego chłopaka też chorego na ł . Zaczepił mnie tylko dla tego bo chciał się spytać jak przy takiej chorobie mogę chodzić w krótkich rękawkach ( spodenki koszulka ). Po prawie 30 minutowej rozmowie widać było że chłopak ma dużą blokadę psychiczną spowodowaną chorobą. eh aż smutno się robi z takiego powodu. Postaram się go wesprzeć w tym wszystkim żeby nie miał już takich oporów jak ja. Bo przecież ile można chodzić przy temperaturze 27 stopnie w długich spodniach i bluzkach ..
Hej,
Jednak szater, miałaś rację ł jeszcze siedzi w tych miejscach ... Zauważyłem tak jak by nawrót choroby .. widać bardziej panią ł w tych miejscach .. Ale to nic pozostaje walczyć dalej Wczoraj na mieście przypadkiem spotkałem pewnego chłopaka też chorego na ł . Zaczepił mnie tylko dla tego bo chciał się spytać jak przy takiej chorobie mogę chodzić w krótkich rękawkach ( spodenki koszulka ). Po prawie 30 minutowej rozmowie widać było że chłopak ma dużą blokadę psychiczną spowodowaną chorobą. eh aż smutno się robi z takiego powodu. Postaram się go wesprzeć w tym wszystkim żeby nie miał już takich oporów jak ja. Bo przecież ile można chodzić przy temperaturze 27 stopnie w długich spodniach i bluzkach ..
Chłopakowi się nie dziwie, sama z doswiadczenia wiem jak trudno jest założyć krótkie spodenki czy rękawek jak sie ma Ł.
w szkole np do tej pory chodziłam w bluzkach z rekawem 3/4 bo sie wstydziłam, że ktoś zobaczy łokcie i Ł.
ale coraz bardziej się przełamuje i staram sie nie mysleć o tym, że mam Ł.
Najwięcej wsparcia dajemy sobie my sami chorzy rodzina, znajomi zdrowi nie zawsze rozumieją problem
Basiu z rodziną też nie zawsze tak kolorowo to wygląda..
Moi bracia (24 i 15) nadal nie rozumieją, że to choroba i że ich też to może spotkać.
Starszy to jeszcze bardziej to rozumie, ale młodszy potrafi podczas sprzeczki to wykorzystać i i powiedziec coś zwiazanego z Ł, tak że mnie to bardzo zaboli.
Może robi to czasami nieświadomie, ale jednak...
Wysłany: Wto Lip 09, 2013 9:45 am
Piotr pamietaj zawsze do czysta zaleczamy,nie może byc nic wyczuwalne pod palcem,tego chłopaka trzeba było sciągnąc na forum.A tak przy okazji jak ta masc nowatorska sie sprawdziła u ciebie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum