Wysłany: Wto Cze 11, 2013 2:30 pm Spotkanie z dr Michaelem Tirantem, darmowy wstęp.
W dniach 3-6 lipca 2013 w Warszawie odbędzie się spotkanie z dr Michaelem Tirantem.
Dr Tirant to australijski naukowiec, założyciel Psoriasis & Skin Clinic - Kliniki Łuszczycy i Chorób Skóry, która od prawie 30 lat zajmuje się badaniami nad łuszczycą. Doktor przez wielu uznawany jest za jednego z najbardziej uznanych na świecie ekspertów w zakresie leczenia łuszczycy, jak podaje na stronie swojej kliniki http://psoriasis.com.au/about-the-clinic/ , przeprowadził ponad 60 000 terapii, które zakończyły się sukcesem.
Spotkanie zostanie poświęcone tematyce:
„Biologiczne metody leczenia łuszczycy w odniesieniu do leczenia tradycyjnego i naturalnego. Perspektywy i zagrożenia.”
Warto dodać, że spośród uczestników spotkaniu, zostanie rozlosowane 10 miejsc na indywidualne, bezpłatne konsultacje z dr Tirantem.
będzie mówił, o leczeniu biologicznym? u nas praktycznie niedostępne ale kto wie może kiedyś będzie inaczej...
Wiem, że sporo wpływowych osób dermatologów walczy o możliwość refundacji leczenia biologicznego dla łuszczyków, ale niestety rząd woli wydawać pieniądze na inne cele, chyba zapominają że stanowimy 4% społeczeństwa a to spooory elektorat w każdym razie takie "nowinki" ze świata zawsze cenne.
Mogę podesłać broszurkę w której jest tak w skrócie zawarte co było poruszane na spotkaniu przez Pana Dr.
a na temat biologicznego leczenia opowiadała pani Dr z Lublina.
i z tego co mnie zaciekawiło a nie ma dokładnie opisane w broszurce to:
a)Czynniki powodujące zaostrzenie :
1 rzędne:
*urazy skóry-grupa krwi AB
*bakterie(paciorkowce i inne)-grupa krwi A=92%
*działanie leków betablokerów-grupa krwi B=90%
*stres, leki itp-grupa krwi 0=100%
2rzędne:
*mała ilość zjadanych warzyw. a powinno się jeść dużo, najlepiej zawierające kwas foliowy
*odwodnienie
*alkohol
*produkty zawierajace histaminę, np. czerwone wino
b)
produkty których powinniśmy unikać:
*grupa krwi A-grzyby, drożdże, oliwki
*grupa krwi B-awokado, kokos, owoce morza
*grupa krwi AB-barwniki, substancje konserwujące
grupa krwi 0-gluten i orzechy(wyjatkiem sa migdały i orzechy brazylijskie)
Hm. Szczególnie zaciekawiło mnie te powiązanie między ł a krwią chorego. Muszę się dowiedzieć jaką mam grupę krwi bo nawet nie wiem i sprawdzić to jakoś
Ogólnie przydatne wiadomości, jednak ta grupa krwi ( jeżeli ma to naprawdę znaczenie) może być tu kluczowe.
hmm to może jesteś w tych 8% u których się to nie sprawdza
ale jak możesz to oznacz się w ankiecie i tam napisz co na ten temat myślisz:)
może się rozwinie temat bardziej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum