Wysłany: Nie Lip 07, 2013 2:31 pm Bardzo drobne krosteczki zamist łuszczycy.
Hej.
Zauważyłem ,że w okresie letnim w miejscu "zaleczonej" łuszczycy wyskakują bardzo drobne, czerwone krosteczki. Mam ich szczególnie dużo na dłoniach. W tamtym roku sytuacja była indentyczna, początek wakacji- jakaś badziewna wysypka która po kilku miesiącach na tendencje do znikania w 70% jednak utrzymuje się dalej. W tej chwili mam łuszczyce i te krostki, 2 w 1, ehh. Możliwe ,że to jakieś uczulenie? 2 lata temu nic takiego nie miało miejsca, więc chyba tak nagle uczulenie nie mogło się wziąć
tez sie ostatnio zastanawialam bo na ramieniu w miejscu gdzie mialam L
tez mam taka drobna wysypke, ale nie jest zaczerwieniona bardzo.
tylko czuje ja pod palcami i jak sie przyjrzec to widac
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lip 08, 2013 1:35 pm
łuszczyca plackowata moze przeistoczyc sie po leczeniu w krostkowa,jest to czesto obserwowany objaw,moze to byc tez grudkowa odmiana,najlepiej skonsultuj to z lekarzem bo tak gdybac to mozemy długo
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
to może poszukaj takiego lekarza który będzie z Toba rozmawiał na temat łuszczycy:)
ja wcześniej chodziłam do wielu lekarzy i nigdy nic mi nie mówili, wszystko musiałam sama sie dowiadywać, czytać, teraz mam lekarkę która sama wszystko mi mówi na temat choroby:)
Ponawiam temat. Od kiedy łuszczyca mi znikła w niemal 100% pojawiło się coś nowego, krostki o których wcześniej wspomniałem. Dodaję zdjęcia:
Bardzo dziwne jest jeszcze to ,że te krostki wyskakują mi w miejscach "bladych" po łuszczycy. Ta skóra wydaję mi się ,że jest bardziej podatna na czynniki zewnętrzne dermatologa mam w poniedziałek a teraz nie wiem co mam robić. Ten wysiew zaczą się przedwczoraj i cały czas jest tych krostek więcej i więcej i strasznie swędzą. Ehh.. bo przecież łuszczyca to za mało.. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być? Ostatnio skusiłem się na kilka ciastek słodkich a wiem ,że słodyczy nie mogę jeść więc może od tego? Ma ktoś jakieś pomysły?
Próbowałeś kąpieli w soli i oleju??
jak dla mnie wygląda to na atopowe zapalenie skóry
jak swędzi spróbuj smarować epikremem łagodzi świąd skutecznie i natłuszcza na długo.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum