Wiek: 31 Dołączyła: 27 Sie 2008 Posty: 11 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 2:21 pm Moje początki
Ja mam łuszczyce od hm 3 lat . Leczyłam sie u pani Dermatolog przepisywała mi rozne masci bo Ł. miałam na skorze głowy,łokciach i plecach..Tylko,ze to nie pomagało a było doscyc pracochłonne.Wiec przestałam chodzic do dermatologa.Poszłam do lekarki rodzinnej i ona powiedziałą,że moge stosowac jakies zastrzyki homopatyczne i tabletki do tego.Powiem wam,że po tych zastrzykach mi przeszło.Nie znikło całkiem ale wieszosć zeszla.Teraz od roku nie stosowałąm tych zastrzykow i nie jest tak zle.Łuszczyce mam koło uszu,koło piersi no i na plecahc miałam ale pojechalam z rodzicami do Grecji i tam słońce najbardziej mi pomogło i woda morska..Najbardziej pomaga misłońce ,tylko teraz na jesień i zime nie ma jak sie opalac i boje sie,że dostane wysypu .zapomniałam dodac,że ta łuszczyce mam też na szyi nie widac tego bardzo ale jednak to denerwuje.Czasami mam doła przez to chorobsko ale juz sie przyzwyczaiłam do Niej.Moja lekarka powiedziała zebym szła na te lampu Puva (nie wiem czy dobrze napisalam) jutro jade do dermatologoa zeby sie dowiedziec czy sie kwalifikuje do nich .i mam pytanie czy żeby je dostac to trzeba lezec w szpitalu? i czy wgl je dostane bo mam 15 lat? pomagaja one?
witaj:) nie jestem pewna czy na te lampy mozna dojeżdzać , podobno sa na wawelu w poradni dla to musisz sie upewnic... mnie osobiście pomoglo solarium , oczywiście w rozsadnej dawce:)
Na pewno można dojeżdżać. W każdym mieście oprócz naświetlań podczas pobytu w szpitalu, zleca się w przychodniach np.przyszpitalnych. Wiek tu nie gra roli, nawet małe dzieci są naświetlane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum