Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 7:41 pm
...bardziej to była któras z przyłuszczyc-chorob imitujacych łuszczyce...jak puma pisze łuszczyca na głowie zachowuje sie jednak inaczej i nie ma opcji aby po szamponie przeszło
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
ja na głowie mam od 10 roku życia i też nigdy po szamponach nie chciało sie wyleczyc i tez u mnie nie działają te lecznicze ale za to po niektórych jest ... strasznie.
ja tez uważam ze to nie mogła być łuszczyca tylko jakas reakcja skóry na ten własnie szampon
_________________ [...] nigdy nie dostrzegamy skarbów, które mamy przed oczyma. A wiesz, dlaczego tak się dzieje? Bo ludzie nie wierzą w skarby.
Hm, tylko że jakiś rok wcześniej używałam tego szamponu prawie non stop i nigdy nic mi nie było... Może zmienili jakiś składnik czy co? No w każdym razie, od tamtej pory mi to więcej nie doskwierało. Dzięki za sugestie co do przyczyny, może to faktycznie nie była od razu łuszczyca.
Gdzieś tu była na forum przepis na ten peeling w wątku o tytule domowe sposoby czy coś takiego. Bierzesz oliwkę (oliwę z oliwek, olej), sól, najlepiej drobnoziarnistą bo lepiej peelinguje, mieszasz, nakładasz na głowę, wcierasz nie za mocno, masujesz od 2-0 5 minut i spłukujesz. potem myjesz włosy szampoten, (kiedyś były dziegciowe, nie wiem czy teraz też), nakładasz koniecznie jakąś maskę lub odżywkę do włosów, a po wysuszeniu nawilżasz jakimś preparatem np emolium do suchej sóry głowy. Nawilżanie/natłuszczanie jest datego, że sól straszliwie wsusza.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Łuszczyca głowy bywa często pierwszym zwiastunem choroby i towarzyszy osobom chorym na łuszczycę przez całe życie. Zmiany łuszczycowe na głowie, podobnie jak zmiany na całym ciele, mogą oczywiście wejść w fazę remisji, ale z uwagi na fakt, iż włosy są pewną przeszkodą, doprowadzenie do remisji bywa niejednokrotnie bardzo utrudnione ale nie można się poddawać!!! polecam przeczytanie artykułu na ten temat na stronie http://mascnaluszczyce.pl...ie-objawow.html
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 5:59 pm
jakiż naukowy wywód ...nikt z nas chorujacych na łuszczyce nie mówi takim jezykiem ...aby reklamowac stronke nalezy wejsc do odpowiedniego działu ...sorki ale my mamy swoje sprawdzone sposoby,metody i...dermokosmetyki
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
mogli by wynaleźć coś na tą łuszczycę głowy, bo jedynie czym zaleczyć mi sie udało to sterydy, i przez miesiac miałam czystą głowę,
ale jak wróciło to ze zdwojoną siłą
A mnie się udało zaleczyć zwykła maścią z wit A za 3 zeta
jedyna która mi nie szkodzi a pomaga
po sterydach trak bywa a potem doprowadzić skórę do porządku trudno jest więc lepiej ich unikać
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
ta maść jest bardzo skuteczna ale bardzo trudno ją zmyć, a ja nie moge używać mocnych detergentów do mycia głowy, używam bardzo delikatnego szamponu i musiałabym myć głowe ze 3 razy żeby włosy wygladały na świeże
Nie zgadzam się z tym bardzo dobrze się zmywa ale maść trzeba wmasować w skórę wtedy na włosach jej mniej używałam jej dość długo i nigdy nie miałam problemów ze zmyciem tej używałaś??
http://nokautimg4.pl/p-3a...a-25g-hasco.jpg
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Ta jest faktycznie tłusta i słabo zmywalna lepszy już Retimax więcej wit A i mniej tłustości a ta to sama wazelina
w każdej aptece jest tylko trzeba pytac o tą konkretną inaczej dają tą co tobie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum