Wysłany: Czw Lip 18, 2013 7:56 pm Co mogą oznaczać te wyniki badań krwi?
Witam!
Ponieważ oprócz łuszczycy mam drożdżaki < na 2 paznokciach( paluchach u stóp) i kciuku >
przyjmuję ( od roku) tabletki TRIOXAL.. Dermatolog skierowała mnie na badania krwi i tak:
ALAT 42 IU/I
ASPAT 27 IU/I
BILIRUBINA CAŁKOWITA 0,75 mg/dl
Czy ktoś potrafi to zinterpretować, bo ja nie znam się na tym a wizyte mam dopiero w sierpniu.
Nie chce tak długo czekać w niepewności co znaczą te wyniki, wolałabym już coś wiedzieć.
Dobrze/źle ze są takie wyniki?
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
A nie masz widełek na badaniu? Laboratoria przeważnie określają normę, co prawda bywa ona różna, ale jeśli wynik jest w okolicach środka tych widełek, możesz być spokojna.
_________________ Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 8:40 am
Witaj mam dwie wiadomosci dla ciebie jedna taka ze: wyniki sa lekko podwyższone,nic specjalnego sie nie dzieje,po prostu moze to byc wynik jakis leków(salicylanów najczesciej) jakiejs diety-w sensie jedzenia,czegos za duzo skonsumowałas,te podwyzszone oznaczenia swiadczą bardziej o obumarciu wiekszej ilosci komórek aniżeli o uszkodzeniu narzadu(watroba,trzustka) spokojnie,naprawde sa to niewielkie wahniecia żeby dokładniej przeanalizowac trzeba widziec reszte wyników...one "działają" w tzw.całosci
Co do drugiej wiadomosci,bede w sobote i w niedziele w twojej miejscowosci na ulicy Błekitnej gdybys chciała cos wiecej sie dowiedziec,spotkac...to chetnie rozwieję reszte niepewnosci.Smiało dzwon 784 940 328.Krysia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
szater, dziękuje bardzo
Na błękitnej? Aż nie umiem uwierzyć Cudownie było by się z spotkać
Tyle Pani wie nt łuszczycy Odezwę się
(Mieszkam ulice obok błękitnej ;P )
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum