Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
blue cap
Autor Wiadomość
biedroneczka

Wysłany: Pią Lip 21, 2006 3:13 pm   blue cap

swojego czasu stosowałam blue cap w areozolu ( jest takze w masci) az do momentu kiedy przeczytalam gdzies ze zawiera sterydy co do tego nie jestem pewna wiem jedna ze luszczyca dosyc szybko po tym ustepowala ( moze nie tak szybko jak po mocnych sterydach ale szybko) no a luszczyca pozniej wracala

daro 

Wysłany: Pią Lip 21, 2006 4:44 pm   

Nigdy o tym nie słyszałem, ale chyba się nie skuszę na to jeśli zawiera sterydy :(

biedroneczka

Wysłany: Pią Lip 21, 2006 7:21 pm   

tzn moj lekarz mowil ze to nie zawiera sterydu ale kiedys znalazlam na jakiejs stronce tlumaczenie dokumentu o ty leku i tak sie dowiedzialam ze zawiera to steryd wiec nei wiem czy wierzyc ze jest tam, steryd czy nie

Cisia

Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 9:33 pm   Re: blue cap

jak bylm ostanim razem u dermatologa to pani bardzo mila dala mi ulotke z preparartami z serii bue cap i powiedziala ze ktos w jej rodzinie tez ma ł wiec ona iwe co to jest i powiedziala ze jak teu komus ł juz sie ladnie zagoila i zalagodzila to stosuje ta osoba teraz te preparaty i nie sadze by ona byly sterydowe bo sa bez recept i ona nic mi nie mowila ze maja sterydy a jakby mialy to powinna mi o tym powiedziec nie?tylko ze one sa cholernie drogie i nie stac mnie na kupowanie czegos co moze nie dzials ja musze mniec przybajmnije 80%pewnosc ze to choc troche zadziala wiec jak ktos cos jeszcze wie o tym prosze tu napisac :!: :!: :lol: :lol: :lol:

asienka 

Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 10:07 am   

to lek ze sterydem dlatego nie polecam :( nie warto pytac lekarzy czy to ma steryd czy nie , najepiej samemu sprawdzić

magra 

Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 10:19 pm   

Witam . Od kilku dni stosuję żel do mycia blue cap oraz maść z tej serii. Wg uzyskanej wiedzy na temat tych preparatów nie zawierają one sterydów. Zbyt wcześnie jest żeby widzieć wyraźne efekty, jednak wydaje mi się, że plamki lekko bledną i zmniejszają się. Bedę się starała na bieżąco przekazywać informacje o efektach leczenia. Preparaty blue cap zaleciła mi lekarz dermatolog, z tym że miałam dodatkowo uzywać doustnie kapsułki. Jednak w Hiszpanii (kraj produkcji preparatów), zostały one wycofane z obrotu tak jak i sprey. Pozdrawiam
- magra -

Odpowiedz do tematu