Niby wygląda na łuszczyce, jednak może to być tez azs. Jeżeli nie rośnie, to się ciesz. Ja na Twoim miejscu bym tego nie zaleczał, miałem coś podobnego kiedyś i kiedy zaleczyłem to wysypało mnie całego.
Dziękuję za pierwsza odpowiedz, aktualnie mam przerwę w leczeniu. Lekarze do których miałem dostęp nie przekonali mnie do siebie a efektów leczenia tez nie było.
Dziękuję również za druga odpowiedz. Liszaj tez podejrzewałem ale lekarze już nie. Sam nie leczę się po prostu nie znam się na tym. Druga "diagnoza" bardzo ciekawa myślę ze może to być to. Ale czytające zawsze o jakiejś nowej chorobie mam 99% procent objawów
Może polecicie jakieś miejsce gdzie mógł bym uzyskać jakaś fachową diagnozę ?
takową da ci tylko lekarz po fachowym obejrzeniu zmiany ja myślę my tutaj możemy podpowiedzieć gdzie szukać
czym to leczyłeś że nie było efektu??
Laticort 0,1 %
Travocort
Bedicort G
Triderm
Plus do tego tabletki na grzybice 4 miesiące. Nazwy nie pamiętam poszukam wrzucę.
W moje ocenie leczenie nie wyglądało fachowo bez żadnych badań na zasadzie to nie pomaga spróbujemy co innego w mojej karcie miałem wpisywane Grzybica - Łuszczyca - AZS - Łuszczyca [Kody choroby].
Poważnie proszę o jakiś namiar gdzie ktoś by kompleksowo na to spojrzał. Wizytę do Dermatologa, który mam dobre opinie w "internecie" mam wyznaczoną za 11 miesięcy NFZ.
zastanawiam się też nad tym jedna z naszych forumowi-czek Lena miała to u dziecka razem z łuszczycą i jej zmiany bardzo przypominają twoją
może zajrzy na forum to ci odpisze w temacie
poszukaj w temacie "Moja domi"
Leczenie sterydami jak widzę
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Dziękuje za pomoc poszukam więcej informacji na forum.
Dodam jeszcze jedną informacje nie wiem czy ważne czy nie ta sama noga była ugryziona przez kleszcze, był rumień i miesiąc brania dumox kontrola w szpitalu na oddziale zakaźnym i diagnoza zrobiona na wygląd (duży i chodzi = zdrowy) wszystko jest w porządku.
Dziękuje za pomoc poszukam więcej informacji na forum.
Dodam jeszcze jedną informacje nie wiem czy ważne czy nie ta sama noga była ugryziona przez kleszcze, był rumień i miesiąc brania dumox kontrola w szpitalu na oddziale zakaźnym i diagnoza zrobiona na wygląd (duży i chodzi = zdrowy) wszystko jest w porządku.
Jednak rumień mógł pozostać,bardzo ważna informacja
jeśli ugryzł cię kleszcz to ja myślę że steryd niewiele tutaj pomorze
ale nie znam dobrze tematu
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Niby wygląda na łuszczyce, jednak może to być tez azs. Jeżeli nie rośnie, to się ciesz. Ja na Twoim miejscu bym tego nie zaleczał, miałem coś podobnego kiedyś i kiedy zaleczyłem to wysypało mnie całego.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Sie 13, 2013 2:40 pm
jakby mozna było prosic o szczegóły onego zdarzenia to bardzo prosze.Łuszczyca czy leczona czy nie wysypie jak bedzie chciała,nasze leczenie nie ma wpływu na intensywnosc wysypu.Sadze ze u ciebie wystąpiła reakcja organizmu taka a nie inna i nie miało to nic wspólnegoz zaleczaniem plamy na jakiejs czesci ciała
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
To nie jest efekt ugryzienia kleszcza. Na bank, więc to wykluczcie, raczej liszaj, jak na moje oko, z notatek z dermatologii wyczytałam, że rumień też raczej nie.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Wybrałem się na wizytę do większego miasta i miałem szczęście trafić na fajnych lekarzy. Łuszczyca wstępnie wykluczona. Grudki Smaruje Dermovate, znikają a w ich miejscu pojawia coś przypominającego 'blizny' i okrąg cały czas jest widoczny może już nie tak intensywny ale widoczny.
Zrobiłem badania krwi wszystkie wyniki w normie i czekam na następna wizytę (1,5 miesiąca).
Lekarze nie powiedzieli co to może być najpierw badania i dopiero coś wtedy będzie można powiedzieć.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Sie 26, 2013 8:01 am
jak na pierwszy moment leczenia....nie wiedząc co to jest zaardynowano nacięzszy steryd to jestem ciekawa czy beda potem leczyc....cokolwiek to sie okaze
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum