Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
pobyt w szpitalu :) (Elbląg)
Autor Wiadomość
siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Sie 14, 2013 8:31 pm   

Zapytam na pewno :) Czasem tu siedzą miałem chwilę zwątpienia i słabości ale myślę, ze jeszcze trochę wysiedzę :)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Sie 14, 2013 10:32 pm   

skoro sie zdecydowales to wysiedz ;)

szater 

Wysłany: Czw Sie 15, 2013 8:44 am   

sam sie nie wychylaj z wychodzeniem,swiat bez ciebie sie nie zawali,nie sadze aby trzymali cie dwa miesiące,nawet miesiąc jest nierealny,moze dwa tygodnie :hmm: dasz rade :mrgreen:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Czw Sie 15, 2013 3:55 pm   

spoko :) na pewno dam radę :) dziś spędziłem dzionek z rodzinką więc mam siły na następne dni :)
Dzień VII to znowu naświetlanie :) a także nowość, cygnolina 0,125 zmieszana z piksarem ( nie wiem jak to się pisze dokładnie, to taka ciemna maść o nie przyjemny ma zapach). Zobaczymy co będzie jutro .. będę siedział tyle ile będą chcieli mnie trzymać :)

siklers
łuszczyk

Wysłany: Nie Sie 18, 2013 10:36 am   

Dzień VIII, IX, X leczenia :
Stężenia naświetlań w tych dniach zostały zwiększone. Każdego dnia dwa razy dziennie smaruje się mieszanką cygnoliny 0,125 oraz piksaru 10%. Z tego co mówią lekarzę jutro wychodzę do domu :) Moje zmiany już są jasno różowe lecz jeszcze trochę czasu zostało do całkowitego zaniknięcia .

szater 

Wysłany: Nie Sie 18, 2013 11:35 am   

a tak sie martwiłes :mrgreen: pisałam standardowo lecza 10 dni i finisz,cudów nie ma,bo nie ma kto płacic za nasze leczenie :neutral:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Sie 18, 2013 11:48 am   

wazne ze zmiany sie splycily i wygladaja tak jakby mialy ochote sie zaleczyc :)

siklers
łuszczyk

Wysłany: Nie Sie 18, 2013 5:51 pm   

Jutro się okaże czy na pewno wyjdę :) Jeśli bym chciał to mógł bym dłużej siedzieć w szpitalu ale już nie mam takich chęci .

siklers
łuszczyk

Wysłany: Pon Sie 19, 2013 4:15 pm   

Moje leczenie jutro dobiegnie końca .. Zmiany jeszcze są ale za to jasno różowe zobaczymy ile czasu zajmie mi dalsza walka :) W domu raczej ciężko będzie mi smarować się dwa razy dziennie. Ale jakoś będzie trzeba to przetrwać ..

szater 

Wysłany: Wto Sie 20, 2013 8:52 am   

no niestety ,tak jak pisałam nasze chcenie lub nie pozostania na oddziale ma sie nijak do standardów leczenia danej choroby.Minęły czasy gdy człowiek wychodził ze szpitala czysciutki jedynie z plamami po cygusi....w domu to jednak troszke inne leczenie,i mniej systematyczne i ta ciagła dbałosc aby czegos nie pobrudzic-w przypadku cygnoliny nieodwracalnie zniszczyc.... :hmm:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Sie 21, 2013 7:18 am   

Tak to jest właśnie największy problem leczenia w domu. Ale ogólnie powiem, że jestem zadowolony z leczenia są bardzo dobre efekty . Dziś postaram się dodać zdjęcia moich zmian :) Wczoraj pobiegłem szybko do apteki żeby jak najszybciej otrzymać maść. W tym wszystkim nie napisałem, że wszystkie moje wyniki badań, które miałem robione są ok. A teraz mam przepisane cygnoline 0,125 oraz pix 5( jakiś rodzaj dziegca) oraz maść chłodzącą. Cygnolinę i pix będę musiał sam mieszaś.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Sie 21, 2013 6:07 pm   

poradzisz sobie :) nie widzialam jeszcze laczenia cygnoliny i dziegdzi ale mozliwe ze to calkiem dobry pomysl ;)

siklers
łuszczyk

Wysłany: Czw Sie 22, 2013 7:10 am   

Powiem ci, że efekty są bardzo dobre :) Tylko ciekawe co bardziej pomaga cyga czy pix :)

szater 

Wysłany: Czw Sie 22, 2013 7:46 am   

wraca stare :wink: tak kiedys leczono na oddziałach.Teraz ponownie wraca sie do wypraktykowanych metod....nie jakies dziwne minutówki i wypalanie cygnolinajak napalmem tylko stosowanie niskich dawek-stezen.Teraz doszli do tego ze cygusia szkodzi i to poteznie na organy wewnetrzne,szczególnie jej wysokie stezenia sa bardzo agresywne.W sumie to sie ciesze ze moi starzy doktorzy sie nie mylili i tego czego nauczyli mnie prawie pół wieku temu powraca "z podniesiona głowa" :wink: :brawo:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sie 22, 2013 6:54 pm   

wazne ze efekty dobre i wazne ze wlasnie nie stosuje sie wysokich stezen cygnoliny :)

Odpowiedz do tematu