Witam was
Jestem nowa ale nie od dziś mam problemy z łuszczycą.
Od jakiegoś czasu borykam się z dość dużymi (jak dla mnie) zmianami które niestety ale jak na złość nie chcą zniknąć próbowałam już wszystkiego maści, lampy, słoneczko (nawet w tym roku opalałam się więcej niż lata wstecz) ale nic nie pomaga... Jestem już zmęczona tym wszystkim, nie mam już siły. Teraz znów szkoła się zaczęła i praktyki i dostaję białej gorączki jak pomyślę sobie że przed tyloma ludźmi będę musiała się rozebrać. Tym bardziej że mam to na nogach i łokciach (na głowie troszkę ale z tym radzę sobie elocom-em) i z obserwacji widzę że zaognia mi się to. Więc może macie jakieś dobre maści, kremy albo sposoby jakimi sobie radzicie z tym? Pomóżcie proszę bo ja już nie wiem co mam robić ;((
Tym bardziej że mam to na nogach i łokciach (na głowie troszkę ale z tym radzę sobie elocom-em) i z obserwacji widzę że zaognia mi się to. Więc może macie jakieś dobre maści, kremy albo sposoby jakimi sobie radzicie z tym? Pomóżcie proszę bo ja już nie wiem co mam robić ;((
Ja ci mogę polecić kąpiele sól i olej kukurydziany
skoro się zaognia to wchodzi stan zapalny zastosuj kuracje Slow-Magiem to wyciszy emocje i poprawi wygląd skóry
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Wrz 04, 2013 8:11 am
witam ,w słowie wszystko miesci sie dosłownie wszystko i nic....leczenie łuszczycy to tak rozległy temat ....na forum sa konkretne porady,opisujace masci,sposoby leczenia stosowane przez nas.Musisz poswiecic troszke czasu i poczytac,wyszukac cos co akurat podpasuje tobie.Mozesz takze załozyc swój temat w którym opiszesz czym sie leczyłas(dokładnie) i z jakim efektem,zadawaj konkretne pytania ,bedzie łatwiej odpowiedziec.Poczytaj co to jest ELOCOM i jakie skutki sa jego stosowania,powodzenia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Kejsi Gdy oceniasz ludzi, nie masz czasu ich kochać.
No to tak maści: elocom(diprosalic bo podobno to zamienniki) , novate, lorinden A, clobederm, laticort, noo i plus maści siarkowe (robione). Niestety więcej nie pamiętal bo trochę tego było ;] a co to kąpieli solankowych to tez robiłam nawet z 1kg soli na pól wanny (mam dość niedużą) i też nie było widać efektów. Na szczęście z głową nie mam problemów bo stosuję elocom i jestem zadowolona. Ale z resztą nie umiem sobie poradzić ;( a jako tako stresów dużych nie mam bo w sumie to szkołą dopiero się zaczęła więc nie wiem co może być przyczyną... a co myślicie o solarium (takim najzwyklejszym)? może ktoś z was stosował?
Z tego co piszesz to same sterydy nic dziwnego że sobie poradzić nie możesz teraz,takie są skutki stosowania sterydów
Ja nie o kąpielach solankowych a kąpieli w soli i oleju to zupełnie inna kąpiel niż solanki kąpiel w oleju i soli oczyszcza skórę jednocześnie ją nawilżając,nawet nawilżać już nie trzeba
dajesz pół torebki zwykłej kuchennej soli i trzy łyżki oleju kąpiel trwa ok 20 min po kąpieli nie wycieramy skóry czekamy jak sama wyschnie
do takiej kąpieli nie używa się już żadnych mydeł, żeli itp tylko gąbka jak ktoś musi
skóra po sterydach jest osłabiona trzeba ją zregenerować
Na głowie też sie zacznie problem jak dalej będziesz stosować elocom
Ja polecam to
http://aptekaodnowa.pl/p,...owy+225+ml.html
myje i nawilża bez skutków ubocznych jakie dają sterydy
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Kejsi Gdy oceniasz ludzi, nie masz czasu ich kochać.
Dziękuję Ci basia44, mam nadzieję że to mi pomoże na dniach postaram się zażyć tej kąpieli. Elocomu nie stosuję za często ale powiem Ci że chyba wrócę do szamponu: frederm tar (mam nadzieję ze to mi nie zaszkodzi bo niestety ale moja pani doktor nie informuje mnie o lekach tylko jak nie ta maść to inna i w koło ;c ) a szampon rewelacja włosy miałam świetne (myślę że to dodatkowy atut) a odżywką da się zamaskować przykry zapach ^^ tylko boję się że jeśli odstawię maści to bd miała to jeszcze większe ;c dziennie staram się smarować kremami żeby skóra mi się nie przesuszała no ale nic to nie daje... eh
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum