Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Maj 22, 2013 9:38 am
Tarczyca to dziwny organ,nawet czy działa dany lek czy nie mozna stwierdzic najwczesnie po pół roku,8miesiącach w zaleznosci od osoby.U mnie tez problem jest z endokrynologiem,zdecydowałam jednak chodzic do tego co najbardziej mu ufam,chodze prywatnie,za wizyte płace (od 3latprawie) 100zł,ma najnowszy sprzet wiec w gabinecie robi mi badania-zawsze na tym samym sprzecie!.Kazdorazowo sam dokładnie porównuje wyniki Usg,wie w którym miejscu sprawdzic dokładnie....jestem naprawde bardzo zadowolona.Potrafi tez bardzo rzeczowo i spokojnie wytłumaczyc wszystkie sprawy ,które mnie niepokoją.A jestem cykor wiec pytan i watpliwosci mam wiele. Czasem lepiej wydac 100zł co pół roku niż czekac na wizyte na NFZ robic badania byle gdzie ,coraz na innym aparacie i....przeoczyc ważną zmianę takie jest moje doswiadczenie,kazdy moze jednak robic ze swoim organizmem co zechce.
PS
Do doktora Witczaka ludzie jezdzą z daleka,wiem że jak sie komus zdarzyło nie miec pieniędzy a miał problem to przyjął,zapłate mozna było doniesc pózniej...nawet na nastepnej wizycie(za pół roku )
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Sro Maj 22, 2013 11:30 am
Witam ,
Jestem tu pierwszy raz i cieszę się że mogę z Wami gg na temat ł.
musze sie wygadac.................. musze bo całe ciało mnie swędzi i swędzi i zaraz pogryzę biurko......
w 2006r. urodziłam 2 synka i jeszcze na oddziale poporodowym zaczęłam sie cholernie drapać swędziało mnie całe ciało i pokryte bylo czerwonymi grudkami tak jakbym była obita pokrzywą, pokazałam to lekarzowi i dali mi butle nie butelkę ale butle spirytusu żebym sie smarowała i sie smarowałam, po tygodniu wyszliśmy do domu a gdy zobaczyła mnie moja mama to sie załamała " dziecko ty przyniosłaś liszaja ze szpitala"...... i tak zaczęła się walka o moje ciało i moja skórę....
po 3 m-cach oczekiwania na wizytę u dermatologa usłyszałam ma pani grzybice skóry.......... Rany jaka grzybica skóry............. dostałam jakieś maści na dzień i na noc oraz jakieś tabletki co mnie kosztowało miesięcznie 280 zł, i tak leczyłam się przez 3 lata ......efektów zero tylko ze z kasy wyskakiwałam co miesiąc nie małej....... w końcu się wkurzyłam i pytam się tej lekarki (bo zaczęłam grzebać po internecie) ze to możne nie grzybica , ze może jakieś badania krwi, moze cos innego zastosować..... a ona do mnie jak sie pani nie podoba jej leczenie moge isc do innego lekarza............o cholera pomyślałam ty franco to ja tu cierpię a ty do mnie z takim tekstem.......juz wiecej sie u niej nie pokazałam. Siostra moja podsunęła mi lekarza dermatologa prywatnego i jakie było moje pozytywne zdziwienie, jak każdą zmianę na skórze dotykała mi lekarka, rozebrałam sie do majtek i biustonosza oglądała i dotykała byłam w szoku. zaciekawiły ja też moje suche i jakby brudne łokcie. Głupio mi się zrobiło że brudne a ona do mnie nie nie to nie jest brud to jest tzn. brudny łokiec i może pani myc szorowac i tak pani bedzie miala go brudnego....
Gdy pokazałam jej ogromne plackowate czerwone wybroczyny ze strupami na nogach / na piszczelach / to od razu mi pow. to na 90% to łuszczyca jak to???? skąd to???? kazała mi zrobić wywiad w domu czy ktoś coś miał ze skóra i okazało się że mój dziadek od strony ojca oraz siostra mojego ojca się drapali ale nie mieli takich wybroczeń na skórze, oni się cały czas czochrali jak to mówi mój mąż........
2009r. przepisała mi maści na dzien i na noc , na noc musiałam owijac nogi folią spozywczą, oraz kazała mi łykać Metypred jakaś dawka szokująca i co sie okazało że po 3 tygodniach wszystko zniknęło........................
Aż tu nagle jak grom z jasnego nieba dopada mnie znowu łuszczyca (chyba o ostrzejszym stanie) lecze sie i smaruje sie juz od stycznia tego roku i nic SWEDZI i SWEDZI, mam rany strupowate na nogach, nie moge ubrac spódnicy czy krotkich spodenek, wstydze się swego ciała, czuje wzrok ludzi gapiacych sie na mnie............
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Maj 22, 2013 12:02 pm
witaj Dolores.....nie nie lekarza musisz zmienic ale....swoje podejscie do łuszczycy. To chorob troszke inna niż wszystkie,nie ma na nią lekarstwa,nikt nie zna przyczyny jej występowania,dlatego tak trudno sie leczy bo tak naprawde w slepo celuja lekarze....jednemu pomoże innemu niekoniecznie.
Proponuje poczytac jaka to choroba,jak usiłujemy z nią walczyc,co stosujemu i jak pomagamy sobie wzajemnie ,wymieniajac sie doswiadczeniami.
Dorze by było abys założyła swój własny temat gdzie opiszesz dokładnie czym sie leczysz,co ci dokucza najbardziej....tam bedzie nam łatwiej tobie doradzic co i jak i ty zawsze bedziesz miała swój watek pod reka,zapewniam cie iż bedziesz wracała o porad wielokrotnie....cóż pamiec nasza jest zawodna a to co napisane....zawsze dłużej przetrwa.Pozdrawiam("brudne "łokcie to jeden z obiawów choroby tarczycy-proponuje tez sprawdzic )
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Sro Maj 22, 2013 12:30 pm
Witaj Szater,
dzieki za miłe słowa...
tarczyce miałam badaną jest ok
badana miałam watrobę i wyszło alatu 45
ale chyba musze schudnąć ale jak co roku mi sie nie udaje i pare kg jest do przodu
ale jak czytam Wasze wypowiedzi to chyba musze i to koniecznie przejsc na jakąs dietę
w końcu mam dla kogo żyć
dolores witaj
lekarke wydaje mi sie ze masz w miare kumatą wiec pogadaj z nia czym cie leczy (konkretnie) i moze nalezaloby sprobowac innych specyfikow - jesli leczy cie cygnolina to moze dziegdzie, lub analogi widaminy D, a ogolnie polecam poczytac o naturalnych metodach - moze cie nie wyleczy ale na pewno zlagodzi - kapiele itp. na zlagodzenie swedzenia ja stosuje sode (taka sodke zwykla ze spozywczego) opakowanie sodki (spore) do wanny i troche mniej swedzi
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Dziękuję za odpowiedź
Póki co odstawiliśmy wszystkie suplementy, aby zobaczyć co się będzie działo. Jak tylko znajdzie czas to pójdzie na badania.
Nawet nie liczę na endokrynologa na NFZ .
Zostaje tylko prywatnie.
Póki co, nie mamy jakichś wysypów, ale to dopiero niecałe 2 tygodnie.
Pozdrowionka
Ps. Jakieś słoneczko by się przydało.
_________________ "Życie nie płaci za to, co umiesz robić. Życie płaci za to co robisz"
Les Giblin
Witam,
Pisze do Państwa ponieważ udało mi się opracować w zeszłym roku ziołowy preparat, oparty wyłącznie o polskie zioła, który w ciągu dwóch miesięcy skutecznie usuwa łuszczycę głowy.
Od zeszłego roku zastosowało go kilkadziesiąt osób i u większości efekt kuracji jest doskonały. Co ważne remisja trwa do dziś. Działa nawet u osób które chorują od 40 lat, a przed zastosowaniem były bardzo sceptyczne, co jest zrozumiałe po doświadczeniach z innymi produktami dostępnymi na rynku.
Stosowanie mojego preparatu jest proste, bezpieczne i nie uciążliwe. Za pomocą dołączonego atomizera nanosimy preparat na skórę głowy, zakładamy dołączony czepek na 2 godziny, a następnie myjemy głowę. Preparat nie powoduje żadnych podrażnień ani skutków ubocznych. Jest łagodny dla skóry i w 100% bezpieczny.
Stosowanie opisałem dokładnie w dołączanej ulotce. Dodatkowe informacje zamieściłem na mojej stronie internetowej http://florapol.hbz.pl/preparat.html
Jeśli jesteście Państwo zainteresowani, a myślę że powinniście, to proszę o kontakt telefoniczny 604 446 790, lub mailowy: http://florapol.hbz.pl/kontakt.php
O jego skuteczności można już poczytać na forach poświęconych leczeniu łuszczycy.
Feliks Adamczyk
florapol@hbz.pl
Dziękuje wszystkim, ze tak szeroko się wypowiadacie na tak ważny dla wielu ludzi temat. Znalazłam jeszcze kilka dobrych wskazówek, m.in. na temat naturalnych metod leczenia Mi najbardziej chyba pomógł olej rybi oraz ekstrakt z aloesu. Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio zmieniony przez Pawel Sro Kwi 01, 2020 11:57 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum