Wysłany: Sro Paź 16, 2013 4:48 pm Co z łuszczycą paznokci?
Witajcie kochani Dawno mnie na forum nie było to z braku czasu.
Mój problem ( już od końca tamtego roku? ) łuszczyca paznokci..
Nie są to duże zmiany, płytka paznokcia tez nie jest jakoś zdeformowana.
NIC kompletnie NIC grr;/ od p.dermatolog nie dostałam
2tyg. temu przepisała mi LOCOID CRELO-emulsja która NICCC nie daje:( Na głowę też mi nie działał.. Jest coś innego na paznokcie?....
A zbaczając z tematu proszę o radę... Diprosalic na głowę dziś mi się skończył...łuska powoli już schodzi(czuję to pod palcami) i nie sypie się już tak... drugie opakowanie leku to dermovate...:((( Taak...wiem. ja sama boje sie tego d. wlac na glowe bo po ostatnim razie głowa mnie bolała... Co więc zrobić Mam jeszcze cergogel (ten niebieski)... Od Krysi dostałamm świetny dovobet, Dziękuję Krysiu jeszcze raz ale juz nie skonczyl i nie wiem co dalej..
prosze o radę
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
O ile na skóre bardzo dobrze pomagają mi naświetlania i opalanie to na paznokcie nie znalazłem niestety sposobu.
Maści testowałem chyba wszystkie dostępne na rynku. O ile na skóre sterydowe na krótką mete działają to na paznokcie w moim przypadku nie.
Mogę Ci tylko podpowiedzieć, że od kilku miesięcy zmieniłem tryb życia na zdrowszy, przestałem palić, zacząłem znów troche ćwiczyć a przede wszystkim mniej sie denerwować i mniej stresować, brać wszystko bardziej na luz i łuszczyca troche odpuściła, na paznokciach również A wyglądały już kiepsko... Już to pisałem w kilku tematach ale moim zdaniem stres w łuszczycy bardzo szkodzi.
Teraz idzie jesień której strasznie nie lubie, a jeszcze bardziej zimy ale jakoś przetrwamy
To nie jest łatwe ale trzeba nauczyć się żyć troche bardziej na luzie, w zgodzie ze sobą i z innymi
popieram pawla - chociaz podobno nie na wszystkich stres ma takie paskudne dzialanie na mnie akurat ma - co spowodowalo ze nauczylam sie lzej podchodzic do zycia - ok pewnie mnie nazwie troche osob niepoprawna optymistka i lekkoduchem ale skoro to powoduje ze pani ł mnie mocno nie dreczy to taka pozostane
Pawel gratuluje rzucenia palenia
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Na paznokcie od zawsze stosuje tylko maść cynkową trzeba ją wcierać w płytkę jak i skórki obok paznokci, odrastają po tym zdrowe trochę to trwa ale jak dotychczas nie wyczytałam żeby ktoś wpadł na lepszy pomysł
Co to stresu łuszczycy to nadwrażliwce za bardzo wszystko odbierają do siebie i taki skutek na skórze
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
z paznokciami na szczescie nigdy nie mialam problemow wiec nie testowalam ale masc cynkowa ogolnie niezle dziala wiec czemu by i nie na pazury luszczycowe
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Paź 17, 2013 9:36 am
Witaj....zostaw już to Dermovate,rozmawiałysmy już na temat tego sterydu stosowanego u ciebie....nie ma takiej potrzeby!Jestem akurat w tej dobrej sytuacji że miałam mozliwosc obejrzenia twoich zmian na żywo i powiadam....szkoda stosowac Dermovate....Proponuje :
-Pharmaceris-zel do mycia ciała i skóry głowy
-SQUAMAX emulsja firmy Lefrosch
-Cocois
mysle że tym zaleczysz,poza tym smarując głowe,wcierając czy to ten zel czy emulsje czy cocois zaleczysz przy okazji pazurki.Pozdrawiam serdecznie
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum