Wysłany: Nie Paź 27, 2013 5:21 pm Łuszczyca na nogach i w miejscu intymnym
Witam!
Mam 24 lata i łuszczycę mam około 2 lat. Posiadam ją w miejscu takim jak: nogi (są to okrągłe plamy grube) i w miejscu intymnym. Stosowałem różne leki, które poradził mi dermatolog takie jak : Biosalic, Daivobet, Mediderm, a także maść robiona w aptece na bazie wazeliny (niestety nie pamiętam nazwy tej maści) Żaden z tych leków nie pomógł mi konkretnie. Jedynie Biosalic spowodował zniknięcie z miejsc intymnych, lecz na kilka dni. Nie mogę zwalczyć miejsc, które pojawiły się na nogach. Tak jak wspomniałem wyżej są to grubo-czerwone plamy wielkości 20 groszy i 5 złotych. Jestem załamany tym, że nie mam pojęcia czym to zaleczyć na dłuższy czas. Bardzo proszę o jakąś radę i pomoc. Na dzień dzisiejszy jedynie co stosuje to jest to krem Mediderm lecz on nie przynosi rezultatu. Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Paź 27, 2013 7:27 pm
witam na forum
Mam nadzieje iż bytnosc tu zaczniesz od przyjemnej lektury naszego forum,duzo tu porad i naszych podpowiedzi.Dzielimy sie swoimi doswiadczeniami na temat leczenia swojej łuszczycy,bo kazda łuszczyca jest inna i co innego na nas działa.Kazdy z nas powinien obserwowac swoją chorobe co powoduje wysypy,jak reagujemy na leki,co nam pomaga a co szkodzi.Moze dieta pomogłaby zlikwidowac wysyp,moze naswietlanie....duzo jest metod i sposobów leczenia.Sadze że powinienes zaczac od przestudiowania wszystkich informacji odosnie naszej choroby,potem musisz porozmawiac z lekarzem bo to w jego gestii jest leczenie twojej choroby.Mozemy oczywiscie cos doradzic,podpowiedziec ale gdy zapytasz konkretnie,nie jestesmy lekarzami aby ustalac twoja terapie.Mysle ze konieczne jest zastosowanie:
-cygnoliny
-dziegci( prodermina,Cocois,EXorex)
-analogi wit D3
-naswietlania promieniowanie UVB 311 lub PVFA
takie są metody....mozna zaleczac też kąpielami ziołowymi,solnymi,wspomagac peelingiem solnym,sa dermokosmetyki i cała masa innych srodków.Zycze ciekawej lektury,gdy cos cie zainteresuje lub bedziesz miał pytania to chetnie odpowiem.Na forum sa rózne tematy ,musisz sie z nimi zapoznac,wtedy bedziesz posiadał wiekszą wiedze na temat choroby i łatwiej bedzie cokolwiek ci doradzic
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Bardzo dziekuje za mile przywitanie i za chec pomocy
Mialem lekarza dermatologa pod soba lecz zauwazylem ze nie jest on konkretny dlatego szukam teraz innego lecz na chwile obecna za nim znajde i za nim umowie sie na wizyte musze cos zakupic bez recepty i malo wiele skuteczne no i najlepiej bez sterydu bo troszke sie naczytalem o lekach na sterdydach i wiem ze po nich moze byc skutek gorszy.Dlatego chcialbym zeby mi ktos doradzil czy jest cos bez recepty co pomoglo chodz troszke komus?? Mam tyulko krem
MEDIDERM ale on nic nie pomaga:(
slawek ja bym (zanim znajdziesz kompetentnego dermatologa) poprobowala kąpieli w soli i buskiej maski siarczkowej... tej zoltej najlepiej
no i dieta i nie denerwowac sie...
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
dieta i stres tego nie wyeleminuje u mnie z natury jestem osoba szybko denerwujaca sie.
Gdzie moge dostac takie cos do kapieli?? w aptece jest mozliwosc zakupu? i czy jest jakas malo wiele skuteczna masc albo tabletki bez recepty chodz na chwile
Co do zakupu soli to chodzi mi o to czy moze byc taka zwykla jak w domu mam czy jakas specjalna? i jaka dawka na ile wody, czy po kapieli trzeba wytrzec sie recznikiem czy mam to splukac z siebie..Prosze rowniez o wskazowki bo nie chce tez calej skory wysuszyc bo wiem ze sol ma takie wlasnie dzialanie no chyba ze sie myle.
Pozdrawiam
slawek ze jestes szybki to widac wszystkie te informacje sa na forum - poczytaj - w skrocie - sol moze byc jakakolwiek spozywcza tez sie nadaje - ja akurat uzywam soli z morza martwego bo kupilam duzo kiedys i zuzywam w sumie dobrze byloby dac tak z kilogram soli na wanne - polezec z 15 minut w tym i nie wycierac - jak cie swedzi to dodac paczke sodki (soda oczyszczona ze sklepu spozywcza)
przed kapiela smaruje miejsca zaatakowane przez luszczyce buska maska siarczkowa dudy tu link do opisu z zaprzyjaznionego forum: http://luszczyca.org.pl/p...p/t3943-50.html
to tak na juz rada, na potem mozesz postarac sie zalatwic sobie slome owsiana i robic z niej wywar do kapieli
kup wiesiolek zeby wspomoc watrobe, sprawdz czy nie masz stanow zapalnych: zeby, gardlo itd. jesli tak to trzeba wyleczyc
z lekarzem porozmawiaj na temat uzywania cygnoliny, proderminy, analogow wit d itd. ale to juz pod kontrola lekarza
rowniez rada na juz - czytaj na forum co ludziom pomaga i mysl - zastanow sie tez po czym najbardziej cie sieje, na nerwy kup jakis preparat ziolowy i staraj sie byc duzo na powietrzu spacery itd. zeby nerwy doszly do siebie
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 8:54 am
dziekuje kocie
Strasznie szybki jestes bracie....już tu i natychmiast podac ci leki,leczenie ,tabletki a tu myk....nie da sie...musisz poczytac ,jest tego troszke i spokojnie poeksperymentowac na sobie.Gdybys czegos konkretnie nie wiedział pytaj,zawsze pomozemy ale jak leczyc twoja łuszczyce....niestety tylko ty mozesz odkryc
Bardzo dziekuje za pomoc.Wiem, ze jestem szybki i chcialbym odrazu by cos skutecznie mi pomoglo, ale naprawde uwierzcie ze wstyd mi na to patrzec Zapomnialem dodac ze przez łuszczyce mam rowniez stany zapalne czyli łuszczycowe zapalenia stawow.Jestem juz po zabiegu na kolano, gdyz z nim mialem najwiekszy problem.Na chwile obecna dokucza mi jeszcze lewa stopa ale masc,tabletki jakos wspomagaja mnie. Na forum wyczytalem masc o nazwie COCOIS, masc ta ma duzo pozytywnej opini, wiec warto sprobowac..co dalej,bede opisywal tutaj wlasnie na forum.
Pozdrawiam
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 4:24 pm
tak dziegcie to jedna z metod leczenia,pamietac musisz że efekty przychodza powoli....tak wiec musisz uzbroic sie w cierpliwosc,długo trzeba stosowac aby była poprawa,nie zraz sie gdy nie bedzie bo i tak może byc,sa ludzie których łuszczyca niestety ale nie "idzie" na dziegcie.Troszke tanszą formą cocoisu jest prodermina-smoła,strasznie smierdzi ale efekty leczenia widac szybciej,mozesz poczytac tezo cygnolinie -ona z koleji wypala zmiany,troszke przy tym zachodu ale tez efekty niezłe.Pamietaj ze podczas leczenia konieczne jest nawilzanie i natłuszczanie ciała....to sa dwie różne czynnosci.Wspomagac leczenie możesz dermokosmetykami,solą,ziołami i wszystkim co ci do głowy przyjdzie.jezeli powiesz z jakich okolic jestes podpowiemy ci gdzie jakie spotkanie jest na którym mało że spotkasz fajnych ludzi to jeszcze możesz otrzymac do przetestowania...dermokosmetyki.
mialem lek ktory byl robiony w aptece taka zolta masc na bazie chyba wazeliny o ile pamietam wprawdzie bez zapachowa.Niestety po niej mialem skutek uboczny czyli tak mi wypalila po pierwszym razie ze mialem duze plamy wypalonej skory ktore schodzily bardzo dlugo dlatego odstawilem ja na bok i juz nigdy nie powroce
jestem z Kujawsko-pomorskiego a na spotkania jakos bym nie mial odwagi isc chyba.
Z miejscem intymnym sobie poradze bo dobrze dziala na to BELOSALIC ale na nogi nad kolanami top nedzie problem bo zaden lek mi jeszcze nie pomogl a mialem juz rozne i nawet bardzo droge.
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 6:11 pm
zapewne piszesz o cygnolinie...po prostu byłes zlke poinformowany o sposobie jej zastosowania,to naprawde dobra metoda i gwarantuje ze ruszyłaby twoje zmiany,gdyby była dobrze stosowana.Cygnolina ma za zadanie wypalac...taka jej rola....trzeba tylko posiadac wiedze jak ja zastosowac.
Podpowiem ci najlepszy z mozliwych kontaktów
koniecznie poczytaj tu:
tak dziegcie to jedna z metod leczenia,pamietac musisz że efekty przychodza powoli....tak wiec musisz uzbroic sie w cierpliwosc,długo trzeba stosowac aby była poprawa,nie zraz sie gdy nie bedzie bo i tak może byc,sa ludzie których łuszczyca niestety ale nie "idzie" na dziegcie.Troszke tanszą formą cocoisu jest prodermina-smoła,strasznie smierdzi ale efekty leczenia widac szybciej,mozesz poczytac tezo cygnolinie -ona z koleji wypala zmiany,troszke przy tym zachodu ale tez efekty niezłe mutuelles Entreprise.Pamietaj ze podczas leczenia konieczne jest nawilzanie i natłuszczanie ciała....to sa dwie różne czynnosci.Wspomagac leczenie możesz dermokosmetykami,solą,ziołami i wszystkim co ci do głowy przyjdzie.jezeli powiesz z jakich okolic jestes podpowiemy ci gdzie jakie spotkanie jest na którym mało że spotkasz fajnych ludzi to jeszcze możesz otrzymac do przetestowania...dermokosmetyki.
Jestem pewien, że spodoba nam się tutaj, a my naprawdę będziemy wymieniać. Wszystko, czym możemy się dzielić, dzielimy się tym. dziękuję
carbonerra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum