Wysłany: Wto Mar 12, 2013 5:47 pm Jakie są płyny na skórę głowy? Dermovate- czy jest szkodliwy
Witam kochani!
Mam ogromny problem.
Specjalnie wybrałam przychodnię specjalizującą się w łuszczycy w Gliwicach.
Jednak moja "cud " pani dermatolog ciągle przepisuje mi Dermovate!!
Sama zwracałam jej uwagę , że to silny steryd a ona na mnie tylko nakrzyczała ze nie mogę codziennie go używać tylko co drugi dzień bo jest za silny . - to chyba zamiast ciągle mi go dawać mogła by wypisać INNY słabszy! ...
Jestem zawiedziona ta panią. Powinna znać płyny na łuszczycę.
Gdzieś na forum bodajże szater napisała listę leków/płynów na łuszczyce silne mniej silne i słabsze. tylko nie umiem jej znaleźć
Moje drugie pytanko.. Czy faktycznie stosowanie dermovate ciągle to jest złe? Moim zdaniem chyba nie powinnam ciągle TYLKO tego używać...
Czy może bardziej doświadczeni tutaj ode mnie w walce z ł. doradzą mi coś ?
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
co do leczenia skóry głowy to wiem ze to ogromny problem i ludzie borykaja sie latami,często nigdy nie osiagaja pełnego sukcesu.Nie ma niestety jednego doskonałego srodka....co do Dermowate to powiem ci ze to jest starej generacji steryd,lekarka chyba idzie na łatwizne,moze podpowiedz jej ze jest nowszy preparat gdzie podstawowym składnikiem jest Kalcypotriol (analog wit.D3) plus dodany steryd.Preparat ten nazywa sie DOVOBET LUB DAIVOBET-żel......mozna zastosowac tez DAIVONEX-to analog wit D3 bez sterydu(masc,krem) mozna było zastosowac COCOIS(NIE WIEM TYLKO JAK JEST Z DOSTĘPNOSCIĄ OBECNIE)podobne działanie ma angielski EXOREX(to dziegcie)....smiało też można zastosowac cygnoline w płynie-pamietac nalezy o tym aby stezenie nie było wieksze jak 0,1-0,18%.
Oczywiscie jest tez wiele innych sposobów-wcieranie octu jabłkowego,maska drozdzowa,zielona herbata czy wcieranie wit.A.Musisz sama przeanalizowac co u ciebie sprawdzi sie najbardziej.Zdaje sobie sprawe ze po długim stosowaniu Dermowate mozesz miec naprawde cięzko z wyprowadzeniem skóry na prosta,dlatego proponuje powolne wycofanie sie z leczenia sterydem a w zamian wprowadzenie innego srodka.
tyle ode mnie....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Uzywam cerkogel30 i cergogel (różowy i niebieski) ale wiele mi nie dają jeśli chodzi o nawilżanie tej głowy
Znalazłam jeszcze Laticort 0,1% (z tego spisu który Krysiu wypisałaś kiedyś).
Czy ten laticort jest słaby? Wolałabym tak jak mówiłaś zaprzestać tak silnych sterydów i przejść na coś słabszego.
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum