Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Cygnolina - chcę rozwiać wątpliwości i zacząć leczenie
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Wto Paź 29, 2013 9:00 am   

witam na forum :*
Aby cokolwiek podpowiedziec musze miec wiecej info:
1jaki rodzaj łuszczycy
2gdzie umiejscowione zmiany
3.jakie stezenie i jak stosujesz
4.co po cygnolinie
5.jaka to cygnolina:masc,pasta czy pasta Farbera
....jak widzisz pytan dużo bo nie wszystko jest takie proste i oczywiste a na wiele naszych problemów nie da sie odpowiedziec jednym zdaniem.
Pamietac nalezy o tym iż cygnolina ma za zadanie wypalac zmiany,na chora skóre jak nałożysz nie stanie sie nic -bedzie zaleczała ale na zdrowa to może niezle popalic.Otoczki wokoło zmian...od czeronego poprzez bordowe,brazowe do czarnego majaprawo byc i to normalne bo skórka jest wypalana,najczesciej to tylko zle wygląda nie boli,czasem moze troszke popiec ale naprawde da sie przeżyc.Opisywane przez ciebie sytuacje są wiec normalne po zastosowaniu cygnoliny :mrgreen:

pancia 
pancia

Wysłany: Wto Paź 29, 2013 6:19 pm   

Witaj Tygryska . Dzięki bardzo już się skontaktowałam z szaterem ;D :D

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Paź 29, 2013 7:09 pm   

nie ma sprawy - i szater to ona ;) wiec albo z szater albo z szaterka ;) albo z Krysia ;)

pancia 
pancia

Wysłany: Wto Paź 29, 2013 8:10 pm   

ok :wink: dzieki :smile:

szater 

Wysłany: Wto Paź 29, 2013 8:26 pm   

super a gdzie sie skontaktowałas...bo jakos nic nie widze :shock:

pancia 
pancia

Wysłany: Wto Paź 29, 2013 8:43 pm   

mam luszczyce krostkowa na nogach tzn. na piszczelach i to bardzo duzo :cry: uzywalam novate i inne masci ale wyszło jeszcze wiecej. teraz lekarz przepisała mi cygnoline w masci: 0,125 0,25 i 0,50%. pierwsze stezenie zaczelam od 15 min. i codziennie zwiekszalam je o 10 min.az doszlam do dwóch godzin. Z drugim stezeniem nawet dwa razy dziennie, az doszlam tez do dwóch godzin. teraz smaruje trzecim. jestem przy 30 min. po cygnolinie natłuszczałam kremem i mascia z konopi , a teraz od wczoraj Mediderm nawet 3,4 razy dziennie. dodatkowo od dzisiaj biore Sufrin. czytalam że pomaga :smile:

szater 

Wysłany: Sro Paź 30, 2013 10:08 am   

Przy tak nisich stęzeniach stosowanie terapi minutowej mija sie z celem.Szkoda marnowac czas na tak długie bawienie sie ,no ale skoro przeszłas juz ten etap to trudno.Nie wiem dlaczego przechodzisz tak szybko z jednego stezenia na drugie?Jezeli doszłas juz do 2h...czyli do normalnego czasu jaki cygnolina potrzebuje aby zadziałac na ciało to powinnas ten stan rzeczy utrzymac (na jednym stęzeniu 7-14 dni) potem nastepne stezenie 7-14 dni....mozna stosowac 2x dziennie ,potem mozna zastosowac okluzjie a dopiero potem sięgac po nastepne stezenie.W ten sposób uzyskujesz dobre efekty na dosc niskich stęzeniach.Pamietej o natłuszczaniu i nawilzaniu.mozesz dołączyc peelig solny-ładnie posciąga martwa spaloną skóre,kupic Buską maske siarczkowa-ona pomoze zlikwidowac plamy i...oczywiscie kąpiele w soli. :hmm:

pancia 
pancia

Wysłany: Sro Paź 30, 2013 2:13 pm   

dziekuje ci bardzo za odpowiedz. Troche sie podłamałam ale moja lekarz tak kazała mi robić :sad: Napisz mi prosze jak mam postępowac dalej Czy moge wrócić do poprzedniego stężenia i działać tak jak ty napisałaś? czy to już raczej niemożliwe? jesli nie to czy mam iśc do lekarza i wziac wyższe stężenie.Pozdrawiam :*

Odpowiedz do tematu