Wysłany: Wto Lis 12, 2013 11:09 am Chore gardło i łuszczyca
ehh witam z powrotem na forum, długo tu nie pisałam myslałam ze łuszczyca sie uspokoiła i ze bedzie juz tylko lepiej, kilka dni temu sie przeziebiłam, leże w łóżku chore gardło, gorączka a od wczoraj cała w kropkach i plamkach
ubierajcie sie ciepło i uważajcie żeby sie nie przeziebić
czy jak sie wylecze i wyzdrowieje to jest jakaś szansa że łuszczyca przejdzie?
oczywiscie ze jest szansa ale bedzie to musialo potrwac - zreszta juz jestes zaprawiona w bojach to sobie poradzisz najwazniejsze teraz to zdrowiej szybko
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 3:41 pm
wkleje tu odpowiedz jakiej udzieliłam userowi oskarsamson
"Witaj ten rodzaj łuszczycy zazwyczaj objawia się gwałtownie, najczesciej własnie po infekcji górnych dróg oddechowych, szczególnie paciorkowcową infekcję gardła (angina). Przy łuszczycy kropelkowatej pojawia się własnie spontaniczna remisja,moze ona przyjsc nawet po kilku tygodniach (wiec nawet specjalnie nie leczona powinna ustąpic z ciała).Konieczne jest zrobienie wymazu z gardła i sprawdzenie na jaki antybiotyk jest owy paciorkowiec wrazliwy. Leczenie tej infekcji dobranym i konkretnym antybiotykiem często przyspiesza remisje.Proponuje zlikwidowac zródło stanu zapalnego bo łuszczyca może pojawić się ponownie w tej samej postaci lub w w odmianie łuszczycy zwyczajnej.Co do metod leczenia to najlepiej dokładnie na wizycie przegadac sprawe z lekarzem.Z dostepnych srodków sa kapiele(i ziołowe i solne)dobre rezultaty daje naswietlanie...jak ciezko o lampy ludzie chodza do solarium.Troszke tych naszych porad jest wiec spokojnie musisz poczytac..Z mojego doswiadczenia wynika ze najpierw musisz pozbyc sie stanu zapalnego a potem przejsc do leczenia łuszczycy,w przeciwnym razie wszelkie działania beda nie tylko bezsensowne ale i bezskuteczne....bo bedzie siało"
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum