Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Pawel
Sob Lis 09, 2013 12:52 pm
Łuszczyca kropelkowata - bardzo prosze o porade
Autor Wiadomość
oskarsamson 
oskarsamson

Wysłany: Sob Lis 09, 2013 12:43 pm   Łuszczyca kropelkowata - bardzo prosze o porade

Witam mam na imie oskar mam 23 lata :) Jestem biedronka od 3 tyg :) Zostala u mnie zdiagnozowana luszczyca kropelkowata. Pojawila sie ona krotko po zapaleniu gardla :/ Mam wysyp na calym ciele oprocz stop, dloni i glowy strasznie nasilony.Stosuje mnostwo kremow nawilzajacych co sprawilo ze nie mam luski a kolor wysypow jest jakby rozowy. Staram sie szukac informacji co byloby dla mnie najlepsze ale juz wiem ze na kazdego pani L reaguje inaczej. Szczescie w nieszczesciu mieszkam gdzie sa gabinety Dr Michaels jak rowniez jest klinika luszczycy.
Mam kilka pytan do was kochani :) Poniewaz nadal czekam na 1 wizyte w klinice. Co powinienem zrobic czy zastosowac sie do leczenia naturalnego czy jednak zastasowac metody medyczne? I czego powinienem unikac (jakiego leczenia) czy odrazu sterydy czy moze jednal sie wstrzymac ? Stosuje diete od ponad tygodnia wywracajac swoje zycie do gory nogami nie jem miesa czerwonego same ryby, warzywa i owoce zrezygnowalem tez z napoi gazowanych, odszedlem ze stresujacej pracy. Lecz nic tak naprawde sie nie zmienilo skora tylko zmienila kolor na rozowy to dobrze ?
Przepraszam za taki wyklad ale juz wariuje :)
ps. wybaczcie skladnie i ortografie ale matura ledwo zdana ;)

DSC_1245.jpg
Plik ściągnięto 11437 raz(y) 49.93 KB

szater 

Wysłany: Pon Lis 11, 2013 5:33 pm   

napisałes ten sam post na wszystkich znanych mi forach łuszczycowych,ludzie poodpowiadali,podzielili sie swoimi uwagami...nawet nie zajrzałes...jakos tak :>

zjawa20 

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 11:12 am   Re: Łuszczyca kropelkowata - bardzo prosze o porade

oskarsamson napisał/a:
Zostala u mnie zdiagnozowana luszczyca kropelkowata. Pojawila sie ona krotko po zapaleniu gardla :/

mam to samo i też po zapaleniu gardła i na wikipedii jest napisane że to typowo po zapaleniu gardła sie pojawia ta postać łuszczycy
http://pl.wikipedia.org/w...ca_kropelkowata

szater 

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 3:43 pm   

ten rodzaj łuszczycy zazwyczaj objawia się gwałtownie, najczesciej własnie po infekcji górnych dróg oddechowych, szczególnie paciorkowcową infekcję gardła (angina). Przy łuszczycy kropelkowatej pojawia się własnie spontaniczna remisja,moze ona przyjsc nawet po kilku tygodniach (wiec nawet specjalnie nie leczona powinna ustąpic z ciała).Konieczne jest zrobienie wymazu z gardła i sprawdzenie na jaki antybiotyk jest owy paciorkowiec wrazliwy. Leczenie tej infekcji dobranym i konkretnym antybiotykiem często przyspiesza remisje.Proponuje zlikwidowac zródło stanu zapalnego bo łuszczyca może pojawić się ponownie w tej samej postaci lub w w odmianie łuszczycy zwyczajnej.Co do metod leczenia to najlepiej dokładnie na wizycie przegadac sprawe z lekarzem.Z dostepnych srodków sa kapiele(i ziołowe i solne)dobre rezultaty daje naswietlanie...jak ciezko o lampy ludzie chodza do solarium.Z mojego doswiadczenia wynika ze najpierw musisz pozbyc sie stanu zapalnego a potem przejsc do leczenia łuszczycy,w przeciwnym razie wszelkie działania beda nie tylko bezsensowne ale i bezskuteczne....bo bedzie siało.

Odpowiedz do tematu