Na stronie jestem po raz pierwszy. Trochę krępujące jest mi mówić o przypadłości/chorobie jaką jest łuszczyca, z którą męczę się około 20 lat (cykliccnie co kilka lat).
Może więc na początek nie o tym. Chętnie porozmawiam na każdy inny (też) temat.
Pozdrawiam wszystkich.
Witaj Marek:) choćbys nie wiem jak dlugo czy krótko chorował na luszczyce to zawsze bedzie jakis "niesmak" gdy sie o niej mowi ........witamy na forum , tu mozna mówic o tym bez skrepowania>::)
Dziękuję za słowa pocieszenia i otuchy.
Raczkuję trochę w tej "e-przestrzeni" więc nie mogę jeszcze powiedzieć
o przyzwyczajeniu się do pisania / mówienia na tego rodzaju forum.
Myślę, że przyjdzie to z czasem. Od tygodnia jestem w sieci co z boku zapewne widać po mnie ( zaczerwienione oczy, niewyspanie i ciągła obawa że coś umknie,
a szkoda).
Dużo czytam - książka to nie jest, ale ten nawał informacji jest ciekawy, choć będzie należało wprowadzić - i to jak najszybciej - autocenzurę.
Kończę bo oczy mam jak denka od butelki.
Pozdrawiam .... Marek
.....zmieniłem skrzynkę pocztową.........
każdy człowiek ma inną skórę i inaczej ona reaguje, myśle że każdy z nas tu na forum ma jakieś nieprzyjemne doświadczenia, mnie np. pare razy popażyła maść.... i takie niepowodzenia też lepiej przeczekać i wiesz co najfajniejsze jest to że zawsze możesz spróbować od nowa
nie zrażaj sie i spróbuj czegoś innego, w ten sposób poznajesz swoją skóre.... a maśc z koziego mleka przynajmniej jest naturalna i bez sterydów więc wiele spustoszeń nie mogła wywołać .... naszczęście
głowa do góry, napewno znajdziesz metodę dla siebie
Witam. Przekonałem się na dzień dzisiejszy, że krem o którym mówiłem wcześniej świetnie spisuje się na swędzenie. Przynajmniej mogę spać spokojnie.
A to już coś.
Dlaczego nie powinno się łuskać zrogowaciałej skóry lub tego co i tak odpadnie.
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 3:23 pm
Ponieważ jeśli będziesz drapał łuszczycę możesz ją roznieść, a poza tym możesz sobie zrobić rany, ale najgorsze, że drapanie wywołuje rozsiewanie łuszczycy
witam wszystkich
czy ktoś zna dobrego lekarza w Katowicach ( po 7 latach poszłam do lekarza bo już sama sobie nie radziłam z panią Ł - a tu od razu steryd)
Witajcie ja juz długo choruje juz 10 lat i niestety mi nigdy nie znikło ja mam naj ciezszy przypadek łuszczycy czasami mysle ze juz mi nic nie pomoze bo zawsze jestem duzo obsypana
Ale mam gdzies tam mała nadzieje ze moze kiedyś bedzie lepiej
bozka..no i tak trzymaj..podobaja mi sie ludzie ktorzy z luszczycy nie robia tragedii..trzeba z nia umiec walczyc..ale tez i trzeba umiec z nia zyc..ot..taka upierdliwa przypadlosc:D:D:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum