Bylem u następnego dermatologa:
przepisala mi 2 robione maści i jedna sterydową ( sklad i nazwy podam później)
Najlepsza byla rozmowa wiec
na początku myslala ze to liszaj ale jak sie dowiedziała ze w rodzinie pradziadek mial luszczyce to mówi ze luszczyca wiec ja mowie moze wycinek pobrać ona na to ze nie trzeba
wiec ja mowie ze korzystam z forum ludzie którzy sie leczą od 20 lat wypowiadają sie, ze dobrze wziasc wymaz z gardła a ona a co tam lekarze dają rady nic nie trzeba brać, wypisala recepty i tyle. Później podam sklad i nazwy, a panikuje moze dlatego ze jeszcze pomimo wieku nie mam ustabilizowanego życia partnerskiego i obawiam sie ze będzie mu ciezko zalozyc rodzinę
nikt sie nie gniewa - nie wyglupiaj sie - raczej chcemy zebys sie uspokoil bo stres tez powoduje wieksze wysypywanie sie luszczycy u niektorych
a rodzine zdazysz jeszcze zalozyc - spokojnie
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 8:01 am
Powiem ci że sama nie wiem co ci podpowiedziec ja nie nawykłam podwazac opinii i diagnoz lekarskich....moze faktycznie zrób tak jak zaleciła...smaruj tym Novate-raz dziennie aż ustapi ostry stan zapalny,pamietaj że sterydów nie wolno odstawic natychmiast wiec tak smaruj aby zostało troszke masci na pózniejsze stosowanie(po 8-9dniach) takie co drugi,potem co 3dzien az do uzyskania poprawy i stosowania (kilka razy) 1x w tygMiejsca zaleczone staraj sie smarowac cocoisem.Pamietaj o nawilzaniu i natłuszczaniu.Staraj sie wprowadzic kąpiele w soli,peeling solny z olejemtez jest pomocny.Co do zakładania rodziny to spokojnie,jak ci pisane to trafisz na odpowiednia dziewczyne,pamietaj jedynie ze musisz powiedziec jej od razu bo....po pierwsze klamstwo nie popłaca a po drugie...pod wpływem emocji.....wysypie cie jak...cholera
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysyp przy anginie to norma w łuszczycy, jesienią często na forum pojawiają się tematy że u kogoś łuszczyca już sie uspokoiła ale zachorował na gardło i nagle bach! cały w kropkach.
Zapytaj lekarza o naświetlania UVB, dla mnie najlepiej działa słońce i naświetlania. Ale nie każdemu pomaga. Gdy jest lato wystarczy, że się poopalam. W niektórych gabinetach dermatologicznych mają do tego lampy.
Ja maści stosuje tylko w ostateczności, poza tym dużo pracuje i nie mam czasu sie smarować i nie lubie ale jest nadzieja że może kilka-kilkanaście zabiegów naświetlania lampami w gabinecie Ci pomoże
U mnie po solidnym opalaniu łuszczyca potrafi nie wracać przez wiele tygodni. A są tacy u których znika na lata.
Ja jestem ciemnej karnacji bo ojciec z Algerii , wiec pewnie musze trochę w solarium powiedzieć :/
podaje sklad nastepnych maści przepisanych przez dermatolog nr 2
na dzien
vit a 5,0
vit e 0,5
ac salicyli 8,0
paraffini 10,0
lekobaza od 100,0
i na noc
gentamycini 0,25
acidi borici 3,0
hydrocortisoni 1,0
encernini 20,0
lekobaza od 100,0
Wysłany: Czw Gru 12, 2013 7:55 am
O ile mi wiadomo to nie ale przy łuszczycy to nie ma pewników...
Masz typowy zestaw do leczenia....masci masz dobrze skomponowane do leczenia krostkowicy bo i antybiotyk i troszke sterydu i kwas salicylowy i witaminy.mysle że powinno zadziałac.bardzo dobre jest naswietlanie ale musisz sprawdzic jak ta twoja łuszczyca zareaguje.bedąc na wizycie zawsze pytaj o wszystko,przygotuj sobie pytania wczesniej łatwiej potem ogarnąc leczenie.Dobrym sposobem jest też stosowanie kąpieli z soli ale tak wszystko po malutku i spokojnie.'
Najpierw smaruj w/g zalecen lekarza,kontroluj jak to wygląda,za jednym razem zastosowanie sterydów nie pogorszy ci stanu zdrowia jak opanujesz ostry stan zapalny,mozna bedzie pomyslec o włączeniu naturalnych metod.
Dzisiaj kupilem witaminę a+e i kwasy omega 3-6-9.... jutro dalej sie uzbrajam przeciwko Ł ha ha ha jakieś porady co dalej kupić ? Bo jutro jadę po olej kokosowy, wiesiolek, skrzyp i zielona herbatę plus cos z zielarskiego na wątrobę. A co pod prysznic bo nie mam wanny czytalem gdzieś na forum o żelu firmy pharmasis? Ale nie mogę znaleźć
pozdrawiam i milego wieczoru zycze
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 8:10 am
Tak Tysiu ten żel u mnie naprzykład sprawdza sie rewelacyjnie,bo i głowe można tym myci całe ciało-przetestowałąm na sobie ,synach i na atopiku-mojej synowej.Zakochałąm sie w MEDIDERMie tak w kremie jak i w emulsji czy płynie do kapieli...stosuje wiec tak na zmiane,coby sie za bardzo moja panna ł nie przyzwyczaiła.
Jeszcze jedna uwaga z mojego podwórka:
od 3miesiecy stosuje
jestem naprawde pod wrazeniem działania,pomijam sprawy skóry...bo tu naparawde zdziałąc cokolwiek to est problem-mam łuszczyce lekozależną wiec....niewiele moge zrobic,leków nie odstawie,własy ,paznokcie,STAWY! naprawde rewelacja....jak dla mnie...stosuje jedynie Mediderm i Melkfett i trzymam w ryzach.Przeszłąm duży stan zapalny ale....dałam rade tylko na kosmetykach....mozecie spróbowac.
Ta Neoglandyna nie zadziała po zjedzeniu jednego opakowania trzeba 3x siarka tez dopiero daje efekty dłużej stosowana
I dzisiaj 3 dermatolog ha ha który stwierdzil ze to liszaj plaski. Pytal czy chorowal ktoś na skore w rodzinie a ja ze nie wiec pobral wycinek do badania i za 3 tygodnie będę wiedzial na 100 % tylko dziwi mnie to ze wziol z miejsca na którym mialem wcześniej ranę i wygląda jakby było zaatakowane.... a tak po za tym to juz uzbroilem sie w olej kokosowy do nawilzania
.... odwiedzilem sklep ziolowy: ziolowe oczyszczania, regeneracja wątroby i ochrona, herbatka fix i mydlo z dziegciem chyba to wystarczy jak na początek ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum