Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co polecacie po kuracji?
Autor Wiadomość
vitali 

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 5:32 pm   Co polecacie po kuracji?

Nie wiem czy dobrze sformułowałem temat, ale chciałbym sie dowiedziec co stosujecie gdy juz zaleczycie luszczyce.

A zeby było jasniej to powiem że pozbyłem się łuszczących wykwitów ale różowa skóra została. Myslałem ze zniknie samo ale mineły 2 tygodnie i bez zmian. Myslałem ze moze solarium ale nie chciałbym ryzykować i narażać skóry na wysłuszenie. Wiem pomyslałem ze zapytam tu. Moze ktoś miał podobny problem. Chodz te plamy juz nie sa dla mnie az takim problemem w porównaniu do stanu poprzedniego gdy ciezko było zgiąć kolano.

Pytanko zle sformułowałem. Ale i tak wskazówki sie przydadza. Zobacze co bedzie potym po tych masciach bede uzywał Clobaza i Dermosan. Zwykłe tłuste masci. Bo chyba nie ma nic innego skutecznego chroniącego przed nawrotami. To jest jak loteria.
Ostatnio zmieniony przez vitali Wto Paź 28, 2008 11:20 am, w całości zmieniany 2 razy  

nutka 

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 12:10 pm   

Tak, jak napisałeś.. pozbyłeś się łuski ale moim zdaniem to nie jest zaleczona łuszczyca. Zmiany, które widać na zdjęciach trzeba nadal leczyć. Ja ostatnio stosuję cygnolinę i jeśli jest się wystarczająco wytrwałymi i systematycznym w smarowaniu, to polecam. Ale... może ci ją przepisać tylko dermatolog :) Jeśli tobie wystarczy stan w jakim teraz jesteś, to po prostu rób to co robiłeś do tej pory i najważniejsze, natłuszczaj a wtedy łuska nie powinna wrócić (np.DermoBaza itp.)

EWaa

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 1:44 pm   

vitali.... taki stan skory jaki opisałes moze utrzymywać sie jeszcze długo, 2 tyg to naprawde króciutki okres... nie obawiaj sie solarium , ale musisz to robic z umiarem , jesli jeszcze nigdy nie kozystaleś z solki to proponuje tak ok 5 min raz w tyg, nalezy pamietac aby nie mieć na sobie masci bo mogą pozostac plamy... pozatym to natluszczaj i nawilżaj skore , mozesz łykać beta-karoten to też odrobine przyciemnia skore i nie powoduje popażeń przy stosowaniu solki.

daro 

Wysłany: Wto Paź 21, 2008 4:34 pm   

Ja też nie widzę zaleczonej łuszczycy, raczej łuska tylko zeszła, mi jak mam takie plamy na nowy w tych miejscach pojawia się łuska. To raczej nie jest doleczone do końca, dlatego ci to nie znika :(

Odpowiedz do tematu