Wysłany: Sro Lut 19, 2014 11:28 am Czy to łuszczyca ?
Witam wszystkich.
Otóż zaczęło się wszystko od swędzenia prawej stopy jakieś 3 tygodnie temu. Było to nie do zniesienia szczególnie w nocy. Od tamtego momentu swędzi cały czas i od tamtej pory się z tym męczę, drapiąc i odrywając kawałki naskórka aż do momentu gdy zrobiło mi się to co widać na zdjęciach. Nie byłem u lekarza (chyba czas najwyższy) i nie wiem czy to łuszczyca czy co w każdym to samo zaczyna się dziać na rękach. Dodam do tego, że to co się stało na jednej z rąk to również efekt chodzenia o kuli więc swędzi podwójnie.
Wnioskuję, że po pół roku obszar się powiększy na całe ciało i będę wyglądał jak jakiś jaszczur
Zobaczcie proszę co z tym i jak to zahamować czy złagodzić. Jakieś porady może ?
natychmiast do lekarza stanowczo wypadaloby sie pokazac - nie wyglada to na typowe objawy luszczycowe ale pani ł potrafi przyjmowac rozne oblicza - na swedzenie mocz stopy i dlonie w wodzie z sodka - troche lagodzi... ogolnie poczytaj wszystkie domowe sposoby ale jak najszybciej do lekarza, bo potrzebna jest diagnoza co to jest
nie daj sie
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lut 20, 2014 8:19 am
według mnie to jest typowa grzybica ale wiadomo przez internet to róznie moze wszystko wyglądac .Tak jak pisze Tysia natychmiast do lekarza nie musi byc koniecznie dermatolog,nawet rodzinny postawi diagnoze.
Mozesz spróbowac preparatów dostepnych na rynku leczacych grzybice,drapiąc roznosisz ją dalej i....zarażasz!
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum