Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja Biedroneczka
Autor Wiadomość
Freya 

Wysłany: Pon Lut 24, 2014 8:49 am   

Ja również polecam, słoneczko i sól to jest to. Skóra jest w lepszej kondycji, a mam to szczęście że odemnie z domu jest 15 min spacerkiem nad morze :smile: :) .

Tylko trzeba pamiętać, żeby w czasie opalania i odmaczania nie smarować się/nie łykać czegoś, po czym niewskazane jest przebywanie na słońcu :wink:

Oscar Wilde

typka78 
typka78

Wysłany: Pon Lut 24, 2014 2:13 pm   

FREYA - zazdroszczę mieszkania nad morzem !Uwielbiam morze !!!!
Co roku pakuje dzieciaki i jedziemy do WŁADYSŁAWOWA :>
W tym roku byly inne plany wyjazdu ,,ale chyba znow stanie na wyjezdzie nad Pl morze :)

Szater - Masz racje :) Egpit i Turcja super jak dla mnie :) ale polskie morze ma swoj urok :)
Ostatnio zmieniony przez typka78 Pon Lut 24, 2014 2:30 pm, w całości zmieniany 1 raz  

typka78 
typka78

Wysłany: Pon Lut 24, 2014 2:29 pm   

:shock: zaś skopiowałam

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Pon Lut 24, 2014 8:05 pm   

u nas słonko też działa cuda :)

wiem co czujesz, na widok nowych małych kropek :evil: i ściskam z całych sił.

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Pon Lut 24, 2014 8:23 pm   

Słońce w moim przypadku ma wielorakie pozytywne działanie. Na skórę, na samopoczucie, podobno aktywizuje wytwarzanie przez organizm witaminy D ale przede wszystkim już niedługo spowoduje, że poukrywane maleńkie stwory wylezą wreszcie na łąki i zaczną po nich aktywnie śmigać. Spowoduje to automatycznie wzrost mojej aktywności fizycznej co mam nadzieję pójdzie w parze ze spadkiem średnicy bebecha :) .
Bliska znajomość z panią „Ł” Twoją spokojną wędrówkę przez życie w drogę cierniową zamienić potrafi i tylko od Ciebie zależy, czy ciernie te boleśnie ranić Cię będą gdy pośród nich czołgać się będziesz, czy powstaniesz i ponad nimi las pąków róż zobaczysz, którymi życie obdarować Cię może.

szater 

Wysłany: Wto Lut 25, 2014 7:51 am   

Oj krygujesz sie wasc....wszak szczuplutki jestes :razz:
Słonko dla mnie to naprawde pierwsze po Bogu,dodaje energii,checi do życia a i koszmary chowaja sie po katach bo nie lubią słonka.Ciepło to nastepny brat serdeczny....Wszystko co smutne i szare zmienia barwe pod wpływem słonca......czekam na Twoje zdjecia i rysunki Jacku :tuli:

typka78 
typka78

Wysłany: Wto Lut 25, 2014 8:07 am   

Maściożerco -- Nie znam osoby która nie lubi słońca . Chyba kazdy ma dość tej szarugi za oknem !! Marzy mi sie zasiaść na dworze z kawą i cieszyć się słońcem :)
Ogolnie jesien i zima zle na mnie wplywa , jak na dworze slonce to az zyć sie chce - nawet sprzątać mi się chce !!! :>

Agusku :(

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Czw Lut 27, 2014 9:02 am   

u nas też nowe kropki w głowie i niestety na nodze, tej zdrowej :sad: masakra nie mam siły do tego choróbska

typka78 
typka78

Wysłany: Czw Lut 27, 2014 12:17 pm   

Wczoraj zakupilam Emolium na sucha skore glowy ktory polecala Agusek .U nas fajnie zareagował ,a jak ładnie pachnie :shock: W koncu cos przyjemnego . :shock:

Młoda od tygodnia kaszle , dzisiaj bylismy w poradni i niestety dostala antybiotyk - Az sie boje zeby ja nie wysypalo jeszcze bardziej .

Lenko , masakra z ta chorobą .
Lenko a jak z ząbkami u małej ??? Nas lekarka uczulila na to aby dziecko nie miala chorych zębów bo stany zapalne zębów i próchnica ma duzy wplyw przy łuszczycy .
, Na szczecie mała chętnie chodzi do stomatologa I LECZYMY NA BIEŻĄCO .U nas nie jest tak zle ,naczytalam sie forum , obejrzalam fotki i w sumie to powinnam sie cieszyć bo moje dziecko wyglada względnie . Na glowie nawet nawet nie widac pod wlosami - bylo duzo gorzej :)
Tylko zostaje ten ciagly strach ,ze w kazdej chwili moze sypnąć zarazą :(

szater 

Wysłany: Czw Lut 27, 2014 3:48 pm   

zdecydowanie lepiej radzimy sobie ze swoja choroba niż z choroba u dziecka.....niezaleznie od jego wieku,kazdej matce serce staje na widok podejrzanych kropek...czy to już wysyp łuszczycy czy.....cos innego :hmm:

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sob Mar 01, 2014 8:45 am   

u nas zębiska zdrowe, obie dziewczyny pod stałą kontrolą (Ala nosi aparat). wczoraj jej plecy wysmarowałam neutrogeną do rąk :mrgreen: a co ;) spróbować można, a Norwedzy wiedzą co skórze potrzebne ;)

Skupuję Emolium na suchą skórę głowy, bo podobno mają wycofywać, ostatnie 2 opakowania kupiłam za pół ceny (20zł) wcześniej cena oscylowała w granicach 36 :roll:

typka78 
typka78

Wysłany: Sob Mar 01, 2014 4:01 pm   

Agusku ja kupuję dermokosmetyki w Aptece Gemini , zaplacilam 17 zl :)

Agusku , widzialam aparatkę na fotce :) Fajne te Twoje dziewczynki :)
Wysparowałaś młodą kremem do rąk :mrgreen: Dobre ,
Kiedys przez pomyłkę zrobilam klientce demakijaż kremem do rąk zamiast do demakijazu :> Te gabinetowe opakowania sa do siebie bardzo podobne i przez pomyłkę wzięłam nie to co powinnam :>
Na szczescie zorientowalam sie w porę , zmyłam krem do rąk i zrobilam normlany demakijaz twarzy :oops:
Ostatnio zmieniony przez typka78 Pon Mar 03, 2014 10:23 am, w całości zmieniany 2 razy  

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Nie Mar 02, 2014 12:54 pm   

dzieki za info, własnie w jednej widzialam za 36 :twisted: i NIE kupiłam. nie lubie dawać się łupić ;)

typka78 
typka78

Wysłany: Pon Mar 03, 2014 10:27 am   

Co do Gemini to bardzo czesto robie zakupy , jest duzo taniej a czasami przy promocji mozna sie dobrze zaopatrzyc w fajne dermokosmetyki w karitasowych cenach :)

http://www.aptekagemini.p...lowy-100ml.html

Jutro wizyta u dermatologa - Ciekawe ile tym razem postoje :hmm:

Freya 

Wysłany: Pon Mar 03, 2014 4:13 pm   

Również polecam Gemini, tylko kolejki tam straszne bywają, najlepiej jak ma się czas tam wskoczyć w porze "pracującej" - tak do 14-15. Przynajmniej u mnie w Gdańsku tak jest :roll: Naprawdę tanio można się zaopatrzyć zarówno w leki jak i dermokosmetyki, ja przynajmniej u siebie tańszej apteki nie znalazłam.

Oscar Wilde

Odpowiedz do tematu