Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Lut 03, 2014 11:38 pm
dziękuję dotarły, są super, super melkfett natłuszcza i jej nie szczypie a ten drugi w ciągu dnia jest dobry, bo nie tłuści, a nawilża np. po basenie i NIE SZCZYPIE z czym mamy problem jeśli chodzi o polskie emolienty i kosmetyki, tragedia, a tak mamy komfort, szkoda, ze nie ma na allegro, ale jak się skończy to się będę uśmiechać to tu to tam
teraz smarowałyśmy nogi leczniczo dodatkowo proderminą, na szczęście się skończyła, bo miałam dość zapachu i brudu, zamówiłam exorex i tym się będziemy posiłkować, problem w tym, że młoda zaczęła skubać odstające płatki, wtedy łuska więcej narasta, ale i mam ranki .
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lut 04, 2014 8:21 am
Jeden i drugi to MELKFFET pochodza tylko z różnych krajów i składy maja inne...znaczy sie dodatki
Z tym octem na głowe to prosze uważac,skóra może zle zareagowac,znam takie przypadki
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 11:34 am
na razie ocet odstawiłam, ale za to wczoraj w nocy oglądałam jej głowę i znalazłam z 6 zmian łuszczycowych część z nich rozdrapana do krwi, to są takie małe zmiany ale jest ich kilka,
smaruję ją exorexem , który kupiłam i do tego był gratis krem smaruję zmiany na ciele
teraz czytam o innych metodach, ale jak macie propozycję, to słucham
problem w tym, że ona nie lubi myć włosów i wszelkie mazidła które wymagają potem mycia to masakra, bo o takich czytałam, ale to raczej nie wchodzi w grę, drugi problem długie włosy, zaraz po komunii jej obetnę i wszelkie zabiegi będą łatwiejsze do wykonania
na nodze ma wielką plamę, która sobie jest, ciężko z jedzeniem, to jest koszmar moich nieprzespanych nocy, czekam na wizytę i wskazówki od pani dietetyczki dot. jedzenia
MAM WAŻNE ZAPYTANIE GDIE MOGĘ KUPIĆ PSODERM OLEJEK ?
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Lenko u nas tez problem z tłustymi włosami .Moje dziecko jest pedantyczne - lubi byc czyste i pachnace .
Namówialam Emi na obcięcie i poszlysmy skrocic - teraz smarowanie wyglada duzo lepiej - Wloski ma za uszko i chyba nawet jest jej wygodniej . Zrobilysmy tez grzywke zeby nie bylo widac czoła
Powiedzialam malej ,ze teraz taka moda na krotkie fryzurki i nie masz pojecia jaka byla zachwycona tym ,ze jest modna
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 4:26 pm
Typka możesz mi pokazać ten coloid cerko co to jest ?
u nas na głowie fajnie zadziałał exorex, gorzej z nogą stara zmiana i nie do zdarcia
MAM PYTANIE DO BASI
Robię ocet jabłkowy, stoi już ........hm z 7-8 dni, wygląda tak, pachnie powoli octowo, ale wylało się córce z ciekawości patrząc, co to mama wyrobiła i on jest taki kleisty, lepki, to chyba od cukru jabłka i cukru, który dodałam wg przepisu ?
poczekać z tym octem jeszcze do 14 dni ?
jak robiłaś okłady z octu córce chyba na ręce, robię ocet na głowę, ale ona mi si już fajnie goi, więc myślę, gdyby z octu zrobić okłady na nogę uparciucha łuszczycowego: zdjęcie octu
zdjęcie tej nogi dodam później, jak skończy lekcje, bo teraz kuje
Ja robię ocet z samych skórek
według mnie jest taki jak być powinien a że to słodka woda i słodkie jabłka pewnie, może być kleisty,jak piszesz córce się trochę ulało więc może być teraz za dużo cukru
gaza za grubo pojedyncza warstwa lepiej
musi być dobry dopływ powietrza do środka żeby wyszedł ocet
warstwa gazy to zabezpieczenie przed muszkami jakie mogą się wytworzyć
taki ocet po 14 dniach pachnie jabłkami i jest dobry w smaku
14 dni musi stać potem można go nie zatykać w butelce jak jeszcze nie doszedł ale trzeba zlać do butelki i działanie swoje ma.
Robię okłady tak córce jak potrzeba jak i sobie trzymam taki okład do godz czasu nie dłużej
potem zmywam miejsce okładu na początku są ciemno brązowe potem coraz jaśniejsze
lepiej jest robić okłady na nogi jak na głowę
na głowę stosuje do ostatniego płukania na 1,5 l wody ok 0,5 szkl octu wcierek nie próbowałam
już możesz nastawić następny ocet
z biegiem czasu nauczysz się go robić z wszystkiego co można
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Znowu zostanie posądzona o idiotyzmy trudno
ocet wyciąga toksyny stąd brązowe zabarwienie skóry na początku z biegiem czasu jaśniejsze,dlatego wolę okłady na nogi niż np.na dłonie
tutaj świetnie się sprawdzają octowe skarpetki stopy umyć i po kłopocie
Cytat:
15. Octowe skarpetki
Przygotować wodę z octem w stosunku 1:1. Zamoczyć bawełniane skarpetki, wycisnąć, założyć. Na wierzch założyć grube wełniane skarpety. Położyć się pod przykryciem. Stosować na noc.
W przypadku octowych skarpetek ważne jest aby skarpetki, zarówno bawełniane jak i wierzchnie - wełniane, były białe. Chodzi o to, żeby nie dostarczać dodatkowej porcji toksyn do skóry, pochodzących z barwników nadających skarpetkom kolor. Okład jest na stopach kilka godzin (a nawet może być całą noc).
Zalecane są przy grzybicy stóp. Ja mam wrażenie, że octowe skarpetki oczyszczają układ limfatyczny.
Spróbuj chociaż 3 dni a zobaczysz co wypiera się z tych skarpetek. Woda z prania, wygląda jak zawiesina z gliny.
Można też tak zastosować
Cytat:
5. Płukanie jamy ustnej wodą z octem
Przygotować ½ szklanki wody i ½ szklanki octu, płukać.
6. Powerdrink
Przygotować napój z jednej szklanki wody, 1 łyżki octu i 1-2 łyżeczek miodu. Pić 1 raz dziennie.
Jest to dwa w jednym dbanie o higienę jamy ustnej,gardło itp.
napój dla dziecka odpowiednio słabszy
smakuje nieźle i dobrze działa na cały przewód pokarmowy
bez żadnej chemii reguluje gospodarkę kwasowo-zasadową w organiżmie
http://mojaluszczyca.pl/v....php?f=89&t=382
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Lenko
Locoid crelo-steryd ,ale u nas idzie tylko w weekend polaczony z parafina . W niedziele wieczorem jak myje jej glowe to wszytsko zlazi .
Tu masz opis
Do tego cerkozel trzy razy dziennie .
Nie jest zle , pani dermtolog zadowolona
Exorex uzywalam kiedys na sobie , mi nie pomogl ale fajnie ,ze Twojej corci pomga
Nie wiem , byc moze slyszlals o kosmetykach Wax ?
Uzywam odzywki zielonej ( maski ) firmy Wax - do skory glowy z problemami skornymi .Bardzo fajna jest , glowa po niej nie swedzi , jest nawilzona .Sprobuj u malej
Wysłany: Sro Mar 12, 2014 10:39 pm
ja znowu z tym octem
a więc Basiu wygląda to tak, że dwa dni temu zobaczyłam pleśniejącą skórkę z lekką pleśnią, wyciągnęłam całą i dalej zakryłam, oczywiście cienko i schowałam w cień, dzisiaj zaglądam i piękny zapach już nie octu, ale takiego mocnego kompotu jabłkowego domowego, nie próbowałam,
jak nie zapomnę to jutro wkleję fotki i myślę czy już go przelewać do butelki ?
jak nie zapomnę to zmiany Dominiki pokażę jak się mają, lecimy cały czas na bezglutenie
właśnie piekę chleb jaglany,
A Dominika będzie od jutra będzie nosić okulary, normalnie doroślak taki, że hej, dzisiaj i wczoraj wojaże okulista, optyk i już jutro będą gotowe, ma krótkowzroczność, nie widzi z daleka np. z tablicy
Lenka ta naleciałość niby pleśni to norma
skórki co dzień wystarczy zanurzyć jakąś drewnianą łopatką i po sprawie tego się nie wyrzuca
Nie musi też stać w cieniu ważne żeby stał w cieple temp.ok 20 stopni
jak stoi 2 tygodnie możesz zlewać do butelki zalewa musi odstać 14 dni żeby wyszedł ocet
tak właśnie pachnie domowej roboty ocet w smaku jest lekko kwaśni w zależności jakie były jabłka czy kwaśne czy słodkie
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Mar 13, 2014 7:53 am
nie znam sie zbytnio ale z tego co pamietam babcia powtarzała aby gdy cokolwiek pokryje sie chociazby odrobina jakiegokolwiek grzyba nalezy w całosci wyrzucic
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Sob Mar 15, 2014 3:51 pm
a więc ocet wygląda tak, czytałam że to "norma" jak się trochę zrobi na skórce, która wylazła na wierzch zmiany pleśniowej, ja w sumie robię go do okładów na głowę i może na ciało,
ocet pachnie jak kompot jabłkowy z młodzieńczych lat, choć był etap zapachu octu to teraz go w ogóle nie czuć
tak wygląda
a to nasze zmiany
na nodze przód, tył, widać prześwity zdrowej skóry, no bo to chyba tak
zmiana na kolanie, podobna mniejsza jest na łokciu i pozostałości na głowie i to wszystko u nas
Wysłany: Nie Mar 16, 2014 12:21 am
jedziemy cały czas na kremie exorex, który dostałam razem z tym płynem exorex ( zielone opakowanie) i na obydwu melkeftach, ten z niebieską zakrętką jest już go ledwo na dnie, ale jeszcze ten drugi mam, dziwne jest to że w zasadzie po wszystkich emolientach itp. polskich szczypie ją, drażni, a tylko po tych niemieckich nic jej nie jest ? nie przeszkadzają jej, ja po posmarowaniu ją zakładam worek foliowy a potem bandażuję, robię tak na noc i nie ma łuski, bo wydaje mi się, że mamy za twardą wodę, dodaję sodki, ale mimo wszystko widzę, jak mnie skórę ostatnio wysusza i muszę się smarować masełkiem, o kupiłam masło do ciała i też jej nic nie jest, ale takie na naturalnych składnikach,
ciężko z dietą, bo dziecko to ma ochotę, a jeszcze, jak na złość, nie da się całego podwórka wziąć na dietę i tak idzie do babci, a tam pączki - jaja, drożdże, mąką- dla niej zabronione, teraz upiekłam jej płaskie kromeczki chlebka, sama wcinam bo mi tak smakują,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum