Witam. Moim skromnym zdaniem nie tylko leki sa potrzebne do walki z objawami luszczycy. Do radzenia sobie z choroba nalezy kompleksowo podejsc do sprawy, mam na mysli dieta, styl zycia, higiena itd Ja stosuje tania masc robiona, ktora jest wg mnie najskuteczniejsza. Chetnie sluze rada jesli ktos bylby zainteresowany moimi spostrzezeniami. Pozdrawiam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Kwi 26, 2014 8:46 am
zgadzam sie ze kazdy powinien poznac swój organizm,bo kazdy choruje inaczej,co innego mu pomaga i co innego nie działa.Pomijam oczywiscie takich co u nich wszystko działa inaczej niz u wszystkich
Niestety nie ma jednej jedynej recepty ba nawet nie znamy przyczyny łuszczycy dlatego nie wiadomo jak ja leczyc.Kazdy eksperymentuje na sobie.Wiedza o chorobie,sposobach i metodach leczenia jest potrzebna rozległa aby kazdy mógł znalesc cos dla siebie.Ważne jest tez i to ze niestety nawet znaleziona metoda nie gwarantuje ciagłego sukcesu bo....skóra sie uodparnia i znów trzeba szukac nowego sposobu Chetnie poznam twój sposób radzenia sobie,kazda nowinka jest przydatna.Wiele osób stosuje masci robione czyli takie na które sa odpowiednie receptury i masci te wykonuje apteka ale sa takze tacy co robia rózne mieszanki w domu,własnorecznie.Czesto podaja nawet sposób ich wykonania...np.łącza wazeline z żyworódka-dodając do wazeliny kupionej w aptece utarta żyworódke.
Kazdy moze sobie takowe cudo zrobic w domu
PS
dodam tak na marginesie że po zdjeciu gipsu miałam bardzo odparzaona noge,opuchlizna wymagała smarowania zelem z Altacetu i....łuszczyca zeszła sprawa jak dla mnie ciekawa....na reszcie ciała trzyma sie dzielnie
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 66 Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 188 Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: Sob Kwi 26, 2014 10:08 am
witajcie dostałem od znajomego ostatnio żyworodkę , ale on mówił że musi mieć cztery tygodnie i postawiłem na oknie i tak stoi do dzisiaj . jeśli macie jakiś sprawdzony przepis to napiszcie może warto spróbować pozdrawiam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Kwi 27, 2014 9:38 am
Andrzejku sama jeszcze nie robiłam ale czytałam kilka receptur musze tylko poszperac Miałam jednak mozliwosc posmarowania sie takim cudenkiem,przyjaciólka stosuje,bardziej pielegnacyjny efekt jak leczniczy ale wiadomo u kazdego inaczej moze byc....patrz chociazby ten mój efekt po Altacecie
Zdecydowanie lepsze to niz stosowanie jakis preparatów za niebotyczne pieniadze ,nabijajac komus kase.
Tysiu juz tak sie zastanawiałam czy nie smarowac innego kawałka rozumowo podchodzac całkiem mało to logiczne ale cos zadziałało .Duze prawdopodobienstwo ze złożyło sie kilka czynników:
-odparzenie
-moczenie w Białym Jeleniu
- no i ten nieszczesny zel Altacet
PS
Zezwolenia sa potrzebne w momencie wystawienia do sprzedaży i obrotu danego produktu tak jak w przypadku pana Feliksa i Pana Zdzisława.
Samoróbke robi sobie każdy sam na swój użytek
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum