Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jest nadzieja.
Autor Wiadomość
betinka 

Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 9:50 pm   Jest nadzieja.

Witam. Choruję na łuszczycę od 20 lat. Kilka razy zniknęla, ale za bardzo mnie lubi i jak najlepsza przyjaciolka powrocila. Probowalam juz wszystkiego, masci,tabletki, zastrzyki, naswietlania,szpital. I nic nie dziala, jestem tak zdruzgotana,ze zamowilam sobie citopsor, dzis pierwszy raz sie posmarowalam. Smierdzi jak diabli, maz stwierdzil ze w salonie bedzie spal. Ale trzeba sprobowac,moze pomoze? Chcialam podjac sie leczenia lekami biologicznymi, ale lekarz prowadzacy mojego meza ( maz po chemii i radioterapi ) stwierdzil abym nie probowala,gdyz dziala niszczaco na organizm, to tak jakby zdrowemu czlowiekowi podac chemie. Opiszę Wam przebieg leczenia citopsorem. Moze nie zaszkodzi? Moze wyleczy. Oby, bo lato blisko. Pozdrawiam.

AcidDrinker 

Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 9:56 pm   

Ja plecy zaleczyłem CITOPSOREM, więc efekty są :)

szater 

Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 8:11 am   

Witaj na forum i...działaj opisuj dokładnie co i jak stosujesz...bede kibicowac :brawo:

Mąz musi zrozumiec ze życie to nie tylko zapach róż :wink: sadząc po opisach stan chorobowy nie jest mu obcy wiec łatwiej zaakceptuje ze twoje leczenie .....silnie uderzające po nosie jest.Sciskam wiec serdecznie i oczekuje relacji :tuli:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 8:16 am   

witaj betinka :) na pewno bedziemy kibicowac :) z tego co sie orientuje to citospor jest na niektorych skuteczny - oby na ciebie :)

betinka 

Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 9:49 pm   

Dziękuję, bardzo się cieszę ze tu trafilam. Ze moge sobie popisac o moJej walce z chorobą. Narazie miejsca posmarowane swedza jak diabli, staram sie nie drapac. Obudzilam sie rano a wokol lozka bylo pelno luski. Masc Fajnie natluszcza ale po kilku godzinach tworza sie ogromne platy luski. Luszczyca zaatakowala mi lokcie,kolana i kostki. Wierze,ze citopsor mi pomoze. A wiara czyni cuda. Pozdrawiam. A slyszeliscie moze o drozdzach piwnych z apteki?

nusia 
Sesi

Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 9:54 pm   

Witaj wśród nas :)
Odnajdziesz pewnie i coś dla siebie. Ja również byłam podłamana, wiele uczuleń na składniki maści i wielkie plamy na ciele. Kontakt z chorymi pomaga :) i znalazłam nawet po ponad 6 latach sposób na łuszczycę, znajdziesz i TY.
Najważniejsze to rozmawiać z ludźmi chorymi i podpytywać co im pomaga. No cóż jest tego masa ale trafisz na swój złoty środek.
Oby tak było, pozdrawiam ciepło nusia :*

szater 

Wysłany: Sro Kwi 30, 2014 8:13 am   

Betinka koniecznie musisz miec cos do natłuszczania i nawilzania.Jezeli swedzi to znaczy że jest zbyt suche. :hmm:
Proponuje włączyc kapiele z soli-zwykła sól kuchenna,gruboziarnista około 0,5kg na wanne mozesz do tego wrzucic sode oczyszczona ca łą torebke oraz wlac troszke oleju,moze byc najzwyklejszy a mozesz kupic arganowy,kokosowy jakis lepszy ale nie perfumowany.Do mycia ciała używaj żel Pharmaceris swietnie nadaje sie do głowy i do ciała. :grin:

Magdalena Świat 
Maga

Wysłany: Sro Kwi 30, 2014 8:34 pm   

Witam serdecznie:-) Choruję na łuszczycę 18 lat.Moja łuszczyca ujawniła się w wieku 9 lat po mocnym "spaleniu" się nad rzeczką.Plamy pojawiły się praktycznie na całym ciele.Kolejny etap to były okropne łuski na całej głowie.Niestety od razu skończyło się pobytem w szpitalu dermatologicznym w Katowicach przez dwa miesiące.Nigdy tego nie zapomnę gdyż dziecko w wieku 9 lat daleko od rodziców,po drugie niezłomna cheć lekarzy do ścięcia moich wtedy długich włosów na zero i przymusowe wizyty u dentysty aby wykluczyć wszystkie ewentualne stany zapalne(a dentysty to się bałam strasznie),a do tego jeszcze panie pielęgniarki stojące nad moją głową aby usunąć grube,stożkowe narośle z warstw naskórka,które tworzyły się samoistnie i przeszkadzały w czesaniu.Troszkę zaleczyli i większego efektu nie było widać.Po powrocie ze szpitala moi rodzice jeździli ze mną po zielarzach,lekarzach itd.Maści,mieszanki do picia-ohydne.Efekt żaden i znowu do szpitala.Próbowałam także drogiego,nowego wtedy suplementu Alveo.Faktycznie pomagało trochę i dużo łuszczycy poznikało,ale jak tylko przestałam pić ten preparat z powodu jego ceny to łuszczyca wracała na nowo.I tak to trwało przez 4 lata.Strasznie przeżywałam wszystkie nietaktowne osoby pytające co to mam i czy to zaraźliwe,a najbardziej panią fryzjerkę która obcięła mi połowę włosów i kiedy przypomniałam sobie o tym,że mam przecież łuszczycę i poinformowałam ją o tym to rzuciła nożyczkami i powiedziała,ze mnie nie obetnie do końca i przeze mnie musi wszystko odkazić.Z płaczem biegłam do domu.Aż w końcu mój tata dowiedział się,że w klinice która już istniała jakiś czas w naszej miejscowości leczą także na łuszczycę . Postanowiliśmy spróbować.Była to klinika medycyny chińskiej.Wizyta kosztowała 50zł dodatkowo zioła ok 90zł,które były na 3 miesiące i najważniejsze czyli ścisła dieta.To było to.Przez 1 rok może 1,5 stosowałam ściśle dietę i łykałam ziółka.Jedną paczuszkę dziennie.Po roku trzymania się wszystkich zaleceń łuszczycy nie miałam wcale,całkowicie znikła.Potem powoli zaczełam wracać do normalnego trybu żywieniowego tylko te ziółka nadal łykałam.Nic się nie pojawiało z powrotem.Aktualnie jestem mamą trójki dzieci.Po trzeciej ciąży pojawiła mi się mała plamka pod pachą,na powiece i trochę łuszczycy powróciło na głowie.Właśnie zabieram się za wprowadzenie znów diety na jakiś czas.Wybaczcie,że tak się rozpisałam,ale nie opowiadałam nikomu całej mojej historii z łuszczycą i jakoś mi teraz lepiej.Polecam serdecznie medycynę chińską w klinice w Jaworzu koło Bielska_Białej

Daga102 

Wysłany: Pią Sie 22, 2014 11:07 pm   

No ciekawe czy to każdemu pomaga

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Sob Sie 23, 2014 12:30 am   

witaj,
1. przeraża mnie jak już kolejny raz czytam, gdy ktoś dostał łuszczycę jako dziecko i walczyć z nią kilka lat, przeraża mnie, bo nie wyobrażam sobie walczyć z oporem mojej córki np. przez 10 lat

2. U nas pani fryzjerka ostatnio na głowę Domi powiedział czy to pozostałości po ospie, ja, że tak, co jej będę mówić, zwłaszcza, że już widziałam Dominikę, jak się spięła, kiedy pani pytała o rany na głowie

3. Czy możesz coś więcej napisać o diecie, sama dużo czytałam, prowadzę dziecku dietę i jestem ciekawa czy się pokrywa, z czym ona jest taka ścisła, wiadomo oprócz rzeczy ostrych, tłustych

Odpowiedz do tematu