Co 2 dni z tego powodu ze mnie pali troszkę W szpitalu miałem 0.05%
po wyjsciu dostałem receptę na 0.10%. Nałoże cygnoline to drugiego dnia jestem w koło krostek poparzony mimo ze staram się najmniejsze nawet patyczkiem smarować. założe ubranie to troszke się rozchodzi do tego słonce mnie opala. i nie wiem czy po prostu mogę na opalone ciało nakładać cygnolinę.
teraz przez 2 dni pracowałem 10h na słoncu moje rece sa brazowe a jak była luszczyca to zostaly tylko te wieksze plamy lekko wyczuwalne. te male po 2 dniach wypalily sie. mam biale slady i nic nie wyczuwam pod palcem
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Cze 20, 2014 8:17 am
wysokośc cygnoliny jest ....minimalna co moze poparzyć 0,05% czy o,10%
jezeli cie piecze czy wystepuja jakies krostki to to jest uczulenie na cygnoline a własciwie na jakiś z jej składników.Takim stęzeniem jak masz NIE MOŻNA SIE POPARZYC.
Obwódki wokoło zmian BEDĄ bo tak reaguje zdrowa skóra o zadnym poparzeniu nie moze byc mowy.Takie stęzenia stosuje sie u małych dzieci.
Dorośli rozpoczynaja leczenie od 0,25% potem 0,5% 0,75% i 1% wtedy podczas stosowania takich stęzen mozna mówić o ewentualnym poparzeniu.
Kiedyś na oddziałach szpitalnych stosowano tylko cygnoline i dziegcie i po posmarowaniu porannym i zmycu po 2h nakaz był wychodzenia na słonko(zimą -lampy)
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Witam forumowiczow. Mam prosbe do osoby ,ktora mogla by mi pomoc w zdobyciu recept na cygnoline. Mieszkam poza granicami panstwa i tam jest juz ona nie osiagalna w aptekach. Prosze serdecznie o pomoc i odpowiedz na PW. Z gory dziekuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum