Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca a wypadanie włosów.
Autor Wiadomość
stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 1:20 pm   

qrcze..my chyba musimy zalozyc sobie jakis nowy temat..,,rozmowki osobiste,,...bo nas admin pogoni w koncu:D:DD:

ewulek 
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 1:26 pm   

Jest cuś takiego na stronie głównej Shout BOX.Ale może jutro,bo zaraz mnie Man przegoni z komputera.Pozdrówka!

Zdjęcia-0319.jpg
Plik ściągnięto 36026 raz(y) 16.13 KB

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 10:09 am   

Dziękuje za kwiatuszek :D

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Wto Cze 30, 2009 11:06 am   

stary luszczyk napisał/a:
qrcze..my chyba musimy zalozyc sobie jakis nowy temat..,,rozmowki osobiste,,...bo nas admin pogoni w koncu:D:DD:

Niechybnie tak się właśnie stanie :razz: Jakoś dziwnym trafem wiele tematów zbacza w określonym - delikatnym kierunku. Głodnemu chleb na myśli??

Wracając do włosów. Zastanawiam się właśnie czy stosowana na dłonie cygnilina może przebarwiać włosy na głowie (na siwe)??!! A może to skutek uboczny MTX?? A może mam jakieś felerne lustro??? Sam już nie wiem.

Mam jeszcze jeden dylemat. Chodzi o wzrok. Czy wieloletnia łuszczyca może wpływać na jakość widzenia??? Problem w tym, że robię jak wół a pieniędzy nie widzę!! To musi być jakaś wada wzroku - muszę iść do okulisty!!

ewulek 
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów

Wysłany: Wto Cze 30, 2009 3:14 pm   

Jak nie widzisz pieniędzy to jeszcze pół biedy.
Niektórzy(zwłaszcza Panowie) chorują na LUSTRZYCĘ.
Choroba polega na oglądaniu pewnych części ciała wyłącznie w lusterku.
Jeżeli chodzi o nowy temat dot.rozmówek osobistych to jest takowy.
Temat: "Pogaduchy do Poduchy".Serdecznie Zapraszam.

szater 

Wysłany: Sro Lip 01, 2009 8:57 am   

Dla niektórych bajer to sposób na życie. :mrgreen: W dodatku uzależnia :mrgreen:

Masz racje stworku cygnolina uszkadza także słuch szczególnie mężczyznom.Widać to przy słowie "masz"(słuch prawidłowo odbiera głoski) trudnosci pojawiają się w momencie dodania wyrazu "zrobić".Przy zwrocie "masz zrobić"następuje 90%głuchota :lol:

Kłopoty ze wzrokiem,szczególnie dotyczącym pola widzenia-waluta stały się już chorobą społeczną.Mniejszą siłę rażenia zaobserwowano w kręgach polityki,jednakże tam współistnieję jeszcze pazerność,która wypacza jasnośc widzenia :mrgreen:

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Sro Lip 01, 2009 12:29 pm   

szater napisał/a:
Dla niektórych bajer to sposób na życie. :mrgreen: W dodatku uzależnia :mrgreen:

Masz racje stworku cygnolina uszkadza także słuch szczególnie mężczyznom.Widać to przy słowie "masz"(słuch prawidłowo odbiera głoski) trudnosci pojawiają się w momencie dodania wyrazu "zrobić".Przy zwrocie "masz zrobić"następuje 90%głuchota :lol:

Kłopoty ze wzrokiem,szczególnie dotyczącym pola widzenia-waluta stały się już chorobą społeczną.Mniejszą siłę rażenia zaobserwowano w kręgach polityki,jednakże tam współistnieję jeszcze pazerność,która wypacza jasnośc widzenia :mrgreen:

Świetna analiza - doobre :)
Szacuneczek

Jeżeli chodzi o słowo - masz- słuch nam dopisuje ( myślę że dotyczy to obu płci) natomiast na zwrot - masz zrobić - faktycznie wilu mężczyzn może zareagować nawet "alergicznie" A wystarczy tylko zmienić ten zwrot na - proszę zrobić :razz: :mrgreen:

Dejw_ 
Dejw-pyzaty

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 10:12 am   Apropos "różnych sposobów leczenia"

Jest kolczyk. Wczoraj robiony. Jak dotąd nic sie nie dzieje. :]
Wczoraj zacząłem kuracje 'ziołami'. Byłem niedawno w lubinie u Pani z Mongolii :P Sprzedała mi jakies kuleczki ziołowe i proszek. Podobno to pomaga. Podczas wizyty u 'Mongołki' poznałem dziewczynke która na łuszczyce choruje od 10 roku życia(teraz nie wiem ile ma) i po 6 tygodniowej kuracji 'ziołami' łuszczyca zniknęła jej na rok (szczerze powiedziawszy byłem zszokowany, bo nie pamiętam żebym nie miał tak w ogóle kompletnie Ł. na ciele) To mój drugi dzień kuracji noi jakieś zmiany widać nie mam już tak dużo białych płatów. Jeżeli ktoś ma ochote przejechać się do Lubina, Głogowa lub Warszawy (bo wiem że tam czasami przyjmuje) to napiszcie:P Podam numer telefonu. Pozdrawiam!!!

Aliss 
;**

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 8:40 pm   

Dejw_ chciałam zapytać gdzie kolczyk sobie zrobiłeś :) ) ale już wiem :) w brodzie :) )
myślę, ze nie powinienes miec z tym żadnych problemów :) ) ale dawaj znać :)

i tak dużo rzeczy musimy sobie odmawiać, więc nie ma co oszczędzać z innymi ;D

Zocha 

Wysłany: Pią Maj 14, 2010 2:35 pm   

Wiem 2010 rok, ale nic się nie zmieniło.
Maść salicylowo - siarkowa na 3 - 4 dni zmywanie polega na natłuszczeniu oliwą , dobre wytarcie i jak same nie odlepią się to następne 2 dni.
A zmywanie to tylko moja :shock: osobista sugestia , której tak w zasadzie nie polecam

basia44 

Wysłany: Sob Lip 24, 2010 7:59 pm   

Mnie malo ze wypadaja to jeszcze siwieja jak mi lekarka powiedziala ze w moim wieku to normalne myslalam ze oszaleje wzielam zestaw witamin i wlosy wrocily do swojego koloru a mialam taki brudny mysi kolor no ale jak wraca skorupa to i klopot z wlosami nawet farba tego nie pokryje

Ewelka32 

Wysłany: Sro Lis 05, 2014 8:59 pm   

Lenka ma niestety strasznie przeżedzone kudełki ze wzgledu na chorobe.Od lat smarujemy głowe cudami wiec jak włosy mają nie wypadać????

basia44 

Wysłany: Czw Lis 06, 2014 7:33 am   

Nawet jak nie smaruje cudami i tak wypadają za każdym razem jak pokazują się zmiany,a potem odrastają nowe wspomagam się maseczkami z żółtka i olejku rycynowego.

Salamandra_plam 
Salamandra_plamista

Wysłany: Czw Lis 03, 2016 8:31 pm   

No u mnie nie idzie to na szczęście w parze. Teraz będę wypróbowywać olej konopny do olejowania.
Nie używam jednak do skóry głowy żadnych szamponów, a dermokosmetyki dr Michaels. To chyba najlepiej zainwestowane pieniądze w ciągu 15 lat walki z chorobą. Ich żel do mycia uratował mnie przed chronicznym drapaniem się w głowę. Miałam już we włosach strupy ropiejące, strasznie to wyglądało, krępowało na randkach... Ale to za mną. i Mam nadzieję nie wróci. :razz: :roll: :wink: :lol:

dzyszla 

Wysłany: Pią Lis 04, 2016 3:24 pm   

Cytat:
krępowało na randkach... Ale to za mną. i Mam nadzieję nie wróci
Takie złe były te randki? ;)

Odpowiedz do tematu