Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
WITAM !!!!
Autor Wiadomość
ewka1970 
ewka1970

Wysłany: Czw Gru 25, 2008 10:57 pm   Re: WITAM !!!!

witam a co masz dobry sposób na łuszczyce

Marcuś 
Wawa

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 6:28 pm   Witam

Mam 41 lat i z "Ł" żyje pewnie z 15 lat. Zawsze myślałem, że mam jakieś uczulenia albo wysypki. Dwa lata temu wyskoczyły mi plamki na paznokciach, podejrzewałem, że to brak witamin. Kilka miesięcy temu poszedłem do dermatologa, wyrok - łuszczyca. Mam ją pod paznokciami u rąk i nóg (w sumie 5 paznokci) oraz łuszczy mi się skóra w uszach:( Te paznokcie to jakoś jeszcze można ukryć ale uszy codziennie skubię, czyszczę a i tak jakieś ślady zostają. Na razie to olewam, staram się nie stać bokiem do ludzi ale wiem, że to nie na długo. Zawsze znajdzie się jakiś spostrzegawczo-ciekawski agent. Jeszcze nigdy niczym się nie smarowałem żadną maścią i nie stosowałem diety. Ale już zaczynam mieć dosyć tego dziadostwa w uszach i paznokciach.

Pozdrawiam wszystkich Nosicieli łuszczycy

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 2:05 am   Re: Witam

[ty sie macius nie stresuj tylko kup w aptece laticort01% i smaruj uszy zamiast drapac:D:D:D

5

Marcuś 
Wawa

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 11:52 am   Re: Witam

stary luszczyk napisał/a:
[ty sie macius nie stresuj tylko kup w aptece laticort01% i smaruj uszy zamiast drapac:D:D:D

Stary Łuszczyku poszedłem do apteki i okazało się, że na tą maść to trzeba mieć receptę. Może polecisz coś bez recepty. Nie chcę znowu zapisywać się do dermatologa i czekać 1,5 miesiaca na wizytę. A płatnych drani, którzy mi wciskali świerzb albo grzybicę nie chcę dorabiać.

5

ewa49 

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 12:15 pm   

marcus - ja juz mam uszy "czyste" podam Ci dobry sposob. Kiedy tylko masz okazje ,np.ogladanie tv zamocz wacik w letniej przegotowanej wodzie i "myj"sobie uszy. Pol godziny,godzine , w ten sposob ze kiedy tylko skora bedzie sucha mocz ja znowu. Kiedy juz Ci sie znudzi posmaruj uszy mascią niekoniecznie bardzo grubo. I tak kilka dni albo....tygodni.

EWaa

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 12:41 pm   

Marcus .. nie musisz czekać na wizyte do dermatolga aby przepisał ci tylko masc , mozesz śmialo iść do swojego lekarza rodzinnego i on tez moze ci przepisać masc .. jesli chodzi o maści bez recepty to proponuje LINOMAG, AKSODERM.

Marcuś 
Wawa

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 9:55 pm   

BARDZO WIELKIE DZIĘKI, uszy już zaczynają wyglądać jak uszy. Nie muszę już robić uników i stać tylko twarzą w twarz:))
Teraz nastepny etap: coś na paznokcie. Proszę o jakąś radę bo juz mi się znudziło chować ręce w kieszeni.

Pozdrawiam,
Marcuś

ewa49 

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:19 am   

No to swietnie ze uszka czyste. Na temat paznokci nie wiem nic. Wogole narazie mam prawie spokoj. Ale zauwazylam ze luszczyca jest bardzo podstepna. Jak tylko troche sie "zaniedbamy",przestaniemy czuwac nad stanem skory,odpuscimy smarowanie nawet kiedy wydaje nam sie to juz niepotrzebne to ona juz atakuje.

ewka1970 
ewka1970

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 4:47 pm   witam

hejka na łuszczyce nie ma już rady trzeba być tylko dobrej myśli ja już tyle lat ze już przestałam się tak przejmować czy są jakieś maści czy nie pozdrawiam wszystkich

ewa49 

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 7:21 pm   

Ja mam chyba szczescie w nieszczeciu , bo ł. odwiedzila mnie w moim zyciu tylko cztery razy ale wlasciwie to caly czas o niej mysle

ewka1970 
ewka1970

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 9:52 pm   witam

to masz dobrze ze ja tak mało masz ja już przestałam myśleć liczy się jakim się człowiekiem jest tak jest moim przypadku dla mnie jest najważniejsze ze dzieciaki nie mają ten choroby pozdrawiam

ewa49 

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:15 pm   

Mysle ze mam dobrze w porownaniu z innymi osobami. Zeby nie bylo tylko gorzej. Mam syna ktory ma 25 lat i narazie nie choruje. Bardzo bym chciala zeby nigdy nie zachorowal. Z tego co wiem u mnie w rodzinie nikt nie chorowal. Byc moze bede jedyna.

ewka1970 
ewka1970

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:28 pm   witam

i może masz rację ze będziesz ta jedyna umie to już jest sprawa mój ojciec miał 2 braci no i ja to naprawdę ci się udało ze tak masz ja myślę ze trzeba być dobrze nastawiony do tej choroby pozdrawiam

Odpowiedz do tematu