Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Szpital i ja ...+ biologiczne leczenie .
Autor Wiadomość
robo 

Wysłany: Pią Kwi 03, 2015 7:29 pm   

Zadam wam pytanie ....

Czy czuliście się zmęczeni przez ostatnie 2 tygodnie od ostatniego badania ?

robo 

Wysłany: Pon Cze 22, 2015 1:39 pm   

Właśnie się dowiedziałem ,że zlikwidowano program ! Tak sobie w połowie leczenia.... :zly: :zly: :zly:
Nie dość,że mam już kłopotów całą mase ,to jeszcze taka wiadomość - i jak tu spokojnie żyć !?

szater 

Wysłany: Wto Cze 23, 2015 11:34 am   

Robo kochany...nie tak sobie są powazne przesłanki....Powodem mają są pojawiające się u pacjentów myśli oraz zachowania samobójcze...to nie sa żarty,zadna firma farmaceutyczna nie pozwoli sobie na takie cuda...pewnikiem nie u wszystkich ale jednak jest ich tak dużo ,że firma postanowiła sie wycofac.

Przed wejsciem do programu dostałes do podpisania kontrakt...tam dokłądnie było napisane co i jak oraz że w kazdej chwili może dojsc (nawet bez podania przyczyny) do przerwania programu.

Niestety wszystko niesie za soba ryzyko.leki biologiczne to novum,nikt nie zna wszystkich skutków ubocznych owego leczenia,jakie one beda okaże sie po upływie wielu wielu dekad a nie jednej.Musi minąc przynajmniej czas ...jednego pokolenia aby zobaczyc jakie mogą wystąpic skutki uboczne. :hmm:

robo 

Wysłany: Sro Cze 24, 2015 11:54 am   

U mnie myśli samobójcze gdy złapałem nowe życie !? Samobója mogę palnąć przez ten chory zakichany złodziejski kraj ,ale nie przez życie ,życie normalne pełną gębą :)
Dziś jadę na wczasy i nikt się za mną nie ogląda [nawet blondynki z nogami do samej ziemi:P] ,a wczoraj oglądali się za mną wszyscy łacznie z lumpami ... :mrgreen:
Co do samobójstw - nikt nie dowiódł z jakiej przyczyny one wystąpiły .Mogły one nastąpić w wyniku zawirowań rodzinnych,zawodowych lub finansowych lub,też innych życiowych sytuacji w jakiej ja też się obecnie znalazłem ,ale nie widzę powodu by sie pozbawiać życia....inni słabsi psychicznie - TAK !

Tak,podpisywałem ,ale zawsze jest ta nadzieja,że jednak dobrniemy do końca i wszyscy będą zadowoleni .
Forma zakończenia programu z dnia na dzień bez wcześniejszego powiadomienia jest chamska z mojego punktu widzenia ,bo spada jak grom z jasnego nieba.
Wcześniejsza informacja pozwoliłaby mi się przygotować do nowej sytuacji psychicznie i pogodzić się z nią !
Przecież można było to zrobić stopniowo ,bo każdy z nas jest na różnym poziomie leczenia [mamy pobrane leki],i można było każdemu pozwolić do końca cykl ukończyć,i wtedy już nowych leków nie wydawać .
Są tacy co ledwo pobrali leki a już muszą je oddać !!

Wiem,że ryzyko jest jak wszędzie - na drodze ,w pracy czy gdziekolwiek - z całą świadomością przystąpiłem do programu .....a na czekanie do nowego pokolenia mnie nie stać ... :mrgreen:

Szater - serdeczne pozdrowienia :tuli:

PS.za miesiąc jadę na wczasy jak życie mi kolejnego figla nie sprawi ,a wam drodzy kochani przyjaciele w niedoli naszej ,życzę dużo słoneczka .... :grin: :grin: :grin:

szater 

Wysłany: Czw Cze 25, 2015 7:52 am   

Przykro mi ,ze tak sie stało :tuli: ale uwierz zaden czas nie byłby dobry,nic to by tez i nie zmieniło :hmm: Polski system nie ma tu nic do rzeczy ,firma farmaceutyczna nie jest polska ....a to firma zadecydowała....nie zrezygnowano ze wszystkich biologów a jedynie z tych jeszcze wogóle nie dotestowanych do konca.Dla firmy ryzyko za duże.Już sie pojawiaja kolejne odszkodowania za skutki uboczne....tak ze spokojnie ,problem jest :smile:

To ze Ty nie odczułes akurat takich skutków ubocznych to nie znaczy ,że ich nie ma,firma po jednym czy dwóch przypadkach na pewno by sie nie zdecydowała przerwac testowania leków...problem jest duży...

Swoją droga program i tak by sie skonczył.....nic nie jest dane na zawsze,wiec i problem wysypu był bardzo realny :hmm:

Ciesz sie tym co masz,pielegnuj ciałko i postarj sie zadbac aby utrzymac ten fakt czystosci skóry jak najdłużej,tego tez Ci życze z całego serca.Pozdrawiam i...miłego wypoczynku :*

Odpowiedz do tematu