Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
czy to łuszczyca czy nie łuszczyca???
Autor Wiadomość
zimny wrzątek 

Wysłany: Czw Gru 25, 2008 7:48 pm   czy to łuszczyca czy nie łuszczyca???

Witam!

jakiś czas temu na moich nogach a dokładniej na kościach piszczelowych pojawiły się krosty, które po pewnym czasie zaczęły swędzieć i przerodziły się w większe,bardziej napięte i lśniace.trwało to dosyć długo.po pewnym czasie pojawiły się pojedyncze krostki na nadgarstkach oraz na stopie i w okolicach kostek u nóg(szczególnie po wewnętrznej stronie).postanowiłam więc pójść do dermatologa, który najpierw stwierdził ze nie wie co to(tego sie nie spodziewałam) a po krótkiej zadumie wpadł na pomysł że może to być łuszczyca.przepisal mi maść i leki na alergie.znamiona z piszczeli w wiekszości zniknęły jednak rozszerzyly się na stopie i w okolicach kostek.strasznie swędza,szczególnie po kąpieli, są plaskie, dosyć duże i zlewają sie ze sobą.łuszczyly sie ale teraz juz chyba wszystko rozdrapałam.pojawiły się także drobne, błyszczące krostki po wewnętrznych stronach przedramion.nie jest ich duzo ale swędzą od czasu do czasu.dodam jeszcze, że zmiany na piszczelach pojawily sie od momentu kiedy zaczęlam nosić martensy.mam blizny po otarciach które zaczeły mnie swędzieć i tak jakby rozprzestrzeniły się do górnych części piszczeli.
moje pytanie a w zasadzie pytania brzmią:
1)czy jest łuszczyca?
2)czy ktoś zna jakiegoś dobrego dermatologa w Poznaniu bo jak na razie trafiam na kiepskich?
pozdrawiam
Monika

mad 

Wysłany: Czw Sty 08, 2009 4:18 pm   

Witam!
To może być łuszczyca ale chyba nikt na forum na pewno Ci tego nie powie bo nie jesteśmy lekarzami (chyba że jakiś się zalogował na forum:)
Stwierdzam tak dlatego że te zmiany są podobne do łuszczycowych (takie jak i ja mam) i bardzo swędzą (kto nie ma to nie wie jak może swędzieć skóra) i przeważnie po kąpieli bo skóra jest sucha!
Zanim pójdziesz do lekarza (ale dobrego a nie ten osioł co CI powiedział że nie wie co to jest:/ )to używaj maści natłuszczających no i staraj się tego nie rozdrapywać!!!Bo zdaje mi się że możesz przenosić to na inne części ciała!Ale nie jestem pewien!
Ale niezwłocznie udaj się do lekarza!
A na drugie pytanie nie odpowiem bo nie jestem z Poznanie - sorki!

Odpowiedz do tematu