Up
Swiete slowa... mi Poleciala ten lek znajoma co dluzej ma ode mnie to scierwo powiedzialem ze mam smarowac raz na 2 dni tak robilem az wyleczylem sobie jeden znaczek na nodze i jakies 80% glowy teraz juz nie stosuje tego te 20% moze sobie siedziec byle by nie "rozroslo sie"
Dermovate to pierwsza maść jaką wogóle dostałem, oczywiście pomagała, na początku plamy się zmniejszały, nawet zanikały ale po odstawieniu wracały po 1,5 rocznym stosowaniu pod "nadzorem lekarza" jak sobie dokładnie poczytałem o tej maści to postanowiłem zmienić lekarza od kiedy odstawiłem Dermovate nie działa na mnie żadna maść sterydowa ostatnio całkiem nieźle moje plamki wyglądają po 2-tygodniowej kuracji pastą cygnolinową i maścią SolcoKerasal
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 9:27 pm Kazdy inaczej
Na sterydy kazdy reaguje inaczej-jedni książkowo ( znika),a inni wcale. Ja nalezę do trzeciej grupy,czyli do tych ,którym pomaga do czasu smarowania,a wylazi natychmiast po zaprzestaniu.Dlatego juz od dawna nie stosuje,nawet jak mam malo zmian. Poza tym udowodniono zjawisko (pewnie tez nie u wszystkich),ze np lecząc łokcie sterydami i osiągając skutek,często ognisko pojawia się w innym miejscu,Tak jakby ta cholera gdzies musiala znależć ujscie....
przyznam sie że mi to sie już czasem wogóle nie chce ani smarować ani o to dbać ani szukać innych metod bo wiem że mi pomoże na chwile a zaraz potem będzie takie samo jak przed kuracją albo gorsze....
Proszę o rade bardziej doświadczonych kolegów!!! Tak naprawde nie wiem czy mam łuszczyce ale jakis tydzien temu na kciuku zrobila mi sie bardzo sucha skora i ona porozdzielała sie na takie male plamki. Czy to jest poczatek łuszczycy?? Czy u Was tez to sie tak zaczelo?? Troche sie przestraszylam. Czy moge dostac w aptece jakas masc bez recepty ktora natłusci mi skore i to cos zniknie??
Proszę o rade bardziej doświadczonych kolegów!!! Tak naprawde nie wiem czy mam łuszczyce ale jakis tydzien temu na kciuku zrobila mi sie bardzo sucha skora i ona porozdzielała sie na takie male plamki. Czy to jest poczatek łuszczycy?? Czy u Was tez to sie tak zaczelo?? Troche sie przestraszylam. Czy moge dostac w aptece jakas masc bez recepty ktora natłusci mi skore i to cos zniknie??
może być, ale nie musi moim zdaniem najlepiej zrobisz jak pójdziesz do lekarza
Hej! Moj maz choruje na luszcyce od 12 lat i caly czas uzywa dermovate ,praktycznie dzien w dzien nie wiem jak mam mu pomoc w odsawieniu tego steryd,jesli macie jakies doswiadczenia prosze pomozcie.Nie widze rozwoju choroby,ani poprawy w zwalczeniu ,nie ma duzej luszczycy na lokciach i 3 plamy na glowie,paznokcie,prosze napiszcie jak moze odstawic ten steryd ,do lekarzy narazie sie zrazil,a zreszta mowi ze jak chodzil to mowili ze derovate jest dobrym leiem i ze moze uzywac,chcialabym posuchac waszych rad ,co moge zrobic dla niego?
Witam, moja łuszcyca jest ze mną już 11lat. Bywało różnie. Obecnie jest kryzys, mnóstwo plam na ciele i zaatakowana cała głowa. Mam problem gdyż karmię piersią 3 miesiecznego bobaska i mogę stosowac tylko słabe maści robione. Pomóżcie! Może istnieje jakiś domowy sposób pozbycia się tego "pancerza" na głowie. Błagam....... Gdzieś wyczytałam o stosowaniu octu jabłkowego, podzielcie się proszę Waszymi opiniami na ten temat.
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 11:57 am Uwaga na Dermovate !!!
Przestrzegam wszystkich przed nadużywaniem tej maści. To steryd, który w jakimś stopniu przyczynił się u mnie do zawału. Ale ja go po prostu nadużywałem.
Dzięki Ewaa za poradę jednak nie czytałam jeszcze o papce z drożdży, więc jeśli możesz to napisz jak ją zrobic jak długo stosowac, będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum