Wysłany: Pon Sty 23, 2017 6:45 pm Coś mi nowego zaczęło się dziać :(
Hej,
Moja Ł do tej pory raczej dość standardowo wyglądała (obraz u góry). Ale od kilku dni mam na skórze coś, co wygląda mi zgoła inaczej, a do tego potwornie swędzi. Bardziej to wygląda na jakieś uczulenie, ale nigdy na nic uczulenia nie miałem... Jak myślicie, to tylko inna postać, czy coś zupełnie niezależnego? Praktycznie całe ciało mi zaczyna atakować, głównie ręce i plecy.
Wygląda to na łuszczyce. Pierwsze zdjęcie placki z charakterystyczną łuską a na drugim bardziej łuszczyca krostkowa. Często wysyp krostek na plecach związany jest z jakimiś zmianami trądzikowymi ale na tych zdjęciach które załączyłeś to raczej na pewno łuszczyca.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sty 25, 2017 8:31 am
Gronkowiec to ma prawie każdy złapac go nie jest problemem,kazde zapalenie gardła,zatok,zęba,każdy zastrzał w paznokiec to....gronkowiec...powazniejsza sprawa gdy sie zarazisz GRONKOWCEM ZŁOCISTYM...oj to już nie przelewki
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Pią Mar 10, 2017 9:53 pm
Ech, wiem, że odbiegnę trochę od tematu, ale... Jakoś chcę o tym napisać... A mała społeczność tego Forum wystarczy
Dziś zdiagnozowano u mnie zmianę dysplastyczną z podejrzeniem już czerniaka Tyle mam z 'leczenia się' słońcem
Pani doktor poleciła kolegę chirurga-onkologa, dała na niego namiary, ja go pomęczyłem i wepchnął na wizytę za dwa tygodnie mimo, iż oficjalnie nie było już wolnych miejsc.
O kurcze :/ sam zauważyłem u siebie kilka nietypowych pieprzyków a miewałem okresy w życiu że dość mocno katowałem skórę lampami i słońcem żeby się troche podleczyć.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Mar 13, 2017 8:22 am
Ponieważ też lecze sie słoncem systematycznie i to wtakich krajach jak Turcja,Tunezja,Grecja...dokładnie sprawdzam stan skóry....i nigdy nie katuje skóry słoncem,zawsze z rozsądkiem podchodze do słonka....i respektem
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum