Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kosmetyki wspomagające leczenie łuszczycy
Autor Wiadomość
bionigree

Wysłany: Sro Gru 21, 2016 2:46 pm   Kosmetyki wspomagające leczenie łuszczycy

Szanowni Państwo,

Jesteśmy polskim producentem naturalnych kosmetyków trychologicznych (specjalistycznych kosmetyków do pielęgnacji skóry głowy i włosów). Siedziba firmy mieści się w Złotoryi (województwo dolnośląskie).

Oferta firmy obejmuje m.in. kosmetyki wspomagające leczenie łuszczycy. Wśród nich są:

a) Serum oczyszczające do skóry głowy BIONIGREE BASIC_01

To produkt naturalny o unikalnym składzie i działaniu. Oczyszcza skórę z nadmiaru zrogowaciałego naskórka, rozpuszcza łój zalegający w mieszkach włosowych, reguluje pracę gruczołów łojowych i ułatwia wchłanianie substancji odżywczych.

b) Szampon do włosów BIONIGREE BASIC_02

To produkt kosmetyczny o działaniu oczyszczającym, przeciwłupieżowym, antybakteryjnym i nawilżającym. Usuwa brud z włosów, nie powodując przy tym ich nadmiernego wysuszenia.

c) Odżywka nawilżająca do skóry głowy i włosów BIONIGREE BASIC_03

To produkt, którego brakowało na polskim rynku kosmetycznym. Intensywnie nawilża skórę głowy, Wzmacnia włosy i cebulki włosowe, zapobiega elektryzowaniu się włosów oraz zapewnia właściwą ochronę skóry głowy przed szkodliwymi czynnikami. Unikalność podkreśla fakt, że odżywka chroni komórki macierzyste skóry głowy, opóźnia proces ich starzenia oraz zmniejsza oznaki tego procesu.

Produkty BIONIGREE można nabyć m.in.:
- w sklepie internetowym BIONIGREE: https://www.bionigree.pl
- na Allegro
- w sklepie stacjonarnym (ul. Solna 4/2, 59-500 Złotoryja).

W przypadku pojawienia się jakichkolwiek pytań dotyczących firmy jak również i oferowanych produktów, tudzież w odniesieniu do chęci współpracy i dystrybucji, zapraszamy do kontaktu poprzez PW, pod tym postem lub poprzez kontakt mailowy: kontakt@bionigree.pl

Serdecznie zapraszamy!

szater 

Wysłany: Czw Gru 22, 2016 9:09 am   

Ceny są zabójcze :shock:

wiadomo że ludzie chorzy zrobią wszystko aby pomóc sobie w swoich dolegliwosciach.Wiele firm to własnie wykorzystuje,oferujac swoje cudownne srodki za kosmiczne ceny.

W przypadku łuszczycy sa potrzebna DERMOKOSMETYKI a nie zwykłe kosmetyki.

kazda firma ,której faktycznie zalezy na tym aby pomóc chorym oferuje zestawy testowe dla kilku chorych ...ich opinia jest wiarygodna.Zapewnienia producentów czy dystrybutorów ze ich produkty działaja niestety nie sa brane pod uwage ...wiadomo marketing :razz:

AgataMakowska

Wysłany: Wto Mar 21, 2017 4:19 pm   

Dzień dobry wszystkim!

Muszę przyznać, że ten post mnie w styczniu tego roku zainteresował na tyle, że stwierdziłam, że wypróbuję te kosmetyki. Co prawda nie kupiłam wszystkich trzech, a tylko serum oczyszczające i odżywkę nawilżającą (dowiedziałam się, że szampon jest bardzo delikatny więc stwierdziłam, że wolę pozostać przy swoim) ale efekt mnie pozytywnie zaskoczył.

Primo - bardzo solidnie oczyszczona skóra głowy po serum. Stosowałam je 3x w tygodniu, więc dosyć często. Nie używałam wcześniej peelingów enzymatycznych więc zaskoczenie było jeszcze większe z rezultatu. Wcześniej od czasu do czasu był w ruchu peeling mechanicznych ale jak się naczytałam o szkodliwości to pozostał tylko peeling enzymatyczny.

Po drugie - włosy nie musiałam myć codziennie po użyciu serum i ogólnie jakoś lepiej wyglądały.

Po trzecie - mocno nawilżona skóra głowy. Konsystencja odżywki jest dosyć wodnista (co mnie i zaskoczyło, i uszczęśliwiło) bo łatwo było ją nałożyć na skórę głowy. Pięknie pachnie i efekt czuć nawet przez kilka dni.

Po czwartek - okazało się, że przy kolejnym zamówieniu miałam jakiś dziwny rabat wbity. Jako że należę do uczciwych osób to zadzwoniłam do obsługi sklepu z tym, że jakiś błąd mają. Okazało się, że to nie błąd, a stały rabat?! Wydałam 150 złotych więc przekroczyłam jakiś tam próg, który uprawnia mnie do zakupu o 25% tańszych kosmetyków tej firmy i to przez cały czas! Wypróbowałam i faktycznie tak jest. Kupiłam serum za 72 złote (a nie 96), szampon (skusiłam się) za 33 zł a nie 44 i odżywkę za 48 złotych a nie 64. Innymi słowy zamiast zapłacić ponad 200 złotych kupiłam cały komplet kosmetyków za ok 150!

Ciekawe czy uzyskuje się większy rabat jeszcze później, ale jak tak będzie to już nie dzwonię do nich. No chyba, że za darmo dostanę :)

Stosowałam wcześniej do nawilżenia Cerkoderm i Melkfett ale to było dawno i nie byłam zadowolona z efektów. Czytałam, że sprawdza się również balsam firmy Garnier, ale jak dla mnie skład ma mocno zastanawiający... i ostatecznie zrezygnowałam z jego użycia.

Chętnie też wypróbuję inne produkty do oczyszczania i nawilżania skóry głowy. Czy możecie polecić coś sprawdzonego?

szater 

Wysłany: Czw Mar 23, 2017 8:50 am   

Proponuję spróbowac Squamax...zdecydowanie tanszy i lepsze efekty...jest w wersji krem i emulsja :smile:

wero01

Wysłany: Sro Kwi 05, 2017 11:53 am   

ja mam niestety łuszczycę na lokciach i nogach. do tego mam lupiez na glowie. wszystko mnie swedzi. stosowalam ostatnio stieprox na skore glowey ale nie dal efektow. czy ktos wieczy taki domowy sposob taki jak zielona glinka jest mi w staie pomoc? wiele moich osob ja wyprobowalo i bylo zadowolonyh, ale wiecie jak jest. delikatna mam skore ;(

szater 

Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 8:38 am   

Wystarczyło napisac jeden post,w jednym temacie,w kazdym jest jakas informacja,trudno sie ustosunkowac,nie wiadomo gdzie odpisac i o co tak na prawde pytasz :shock:

AgataMakowska

Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 8:41 am   

szater napisał/a:
Proponuję spróbowac Squamax...zdecydowanie tanszy i lepsze efekty...jest w wersji krem i emulsja :smile:

Dziękuję za odpowiedź :) Też wypróbuję bo o nim nie słyszałam. Powiedz mi proszę, co rozumiesz przez "lepsze efekty"? Które produkty stosowałaś? Bionigree, Cerkoderm czy Melkfett?

wero01 napisał/a:
ja mam niestety łuszczycę na lokciach i nogach. do tego mam lupiez na glowie. wszystko mnie swedzi. stosowalam ostatnio stieprox na skore glowey ale nie dal efektow. czy ktos wieczy taki domowy sposob taki jak zielona glinka jest mi w staie pomoc? wiele moich osob ja wyprobowalo i bylo zadowolonyh, ale wiecie jak jest. delikatna mam skore ;(

Jeżeli chodzi o łupież to tu akurat z całym sumieniem mogę polecić serum Bionigree. U mnie rozwiązał problem po trzecim użyciu. Wcześniej używałam znanych szamponów przeciwłupieżowych, ale nie sprawdziły się kompletnie. Tak jak pisałam wcześniej, serum stosowałam dość często bo problem był u mnie bardzo widoczny. Kapelusz choć dodaje uroku to rodzi też dużo podejrzeń :)

szater 

Wysłany: Sro Kwi 26, 2017 9:20 am   

Niewiele jest dermokosmetyków ,które nie testowałam na sobie. O jakich lepszych efektach pisze...ano najlepiej samemu spróbowac wtedy wiadomo o co chodzi i o czym piszę. :mrgreen:

AgataMakowska

Wysłany: Pią Kwi 28, 2017 3:50 pm   

szater napisał/a:
Niewiele jest dermokosmetyków ,które nie testowałam na sobie. O jakich lepszych efektach pisze...ano najlepiej samemu spróbować wtedy wiadomo o co chodzi i o czym piszę. :mrgreen:

Przykro mi, ale nie piszesz konkretnie. Proszę znajdź chwilkę czasu i podziel się ze mną swoimi doświadczeniami :) Wiadomo, że na każdego coś innego lepiej lub gorzej zadziała. Nie znam wszystkich dermokosmetyków, ale dużo czytam. Być może pomożesz mi lub komuś innemu z tego forum, nawet nieświadomie :)

szater 

Wysłany: Pon Maj 01, 2017 4:42 pm   

Moja droga dla chcącego nie ma nic trudnego :razz: Moich wpisów jest tu 5739...szukaj...masz wyszukiwarke...pomagam swiadomie! od 8lat wiec.... nie trzeba mnie pouczać :???:

dzyszla 

Wysłany: Pią Maj 05, 2017 5:54 pm   

Szater - dziś każdy chce mieć wszystko na tacy podane ;)

szater 

Wysłany: Sob Maj 06, 2017 7:02 pm   

dokładnie :???: i tak od 8lat powtarzam w kółko to samo...

AgataMakowska

Wysłany: Pią Maj 12, 2017 2:27 pm   

szater napisał/a:
Moja droga dla chcącego nie ma nic trudnego :razz: Moich wpisów jest tu 5739...szukaj...masz wyszukiwarke...pomagam swiadomie! od 8lat wiec.... nie trzeba mnie pouczać :???:

Przejrzałam część Twoich wypowiedzi ale niestety nie doszukałam się niczego o czym pisałaś powyżej. Większość Twoich wypowiedzi jest bardzo krótka. Mam wrażenie nawet, że często negująca dla samego negowania, bo nie widzę przy tym argumentacji. Zauważyłam to również na innym forum...

Bądź tak łaskawa i napisz mi proszę jakie dermokosmetyki testowałaś i jakie jest Twoje doświadczenie. Najbardziej interesują mnie te 3, które wymieniłam wyżej, tj. Bionigree, Cerkoderm i Melkfett.

Nie proszę o rozprawkę, a o kilka cennych rad od (sądząc po wieku) doświadczonej kobiety. Mam nadzieję, że na to znajdziesz czas :)

szater 

Wysłany: Sob Maj 13, 2017 10:03 am   

dzyszla napisał/a:
Szater - dziś każdy chce mieć wszystko na tacy podane ;)

a skoro masz czas biegac po innych forach i oceniac wypowiedzi...to wstukaj sobie w wyszukiwarke i znajdziesz

Szukasz zaczepki ale ja sie nie dam sprowokowac,moja ostatnia odpowiedz w tym twoim temacie.
masz wystarczajaco dużo informacji,a te sztuczki mnie nie bawią.Zegnam

Odpowiedz do tematu