Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wiem jak wyleczyć łuszczycę bez leków
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Pią Mar 15, 2013 11:04 am   

to ja mam inne doświadczenia są takie które znikają :razz: :razz: bez leków tylko natłuszczane :razz: :razz:
a to co reklamujesz to przecież nie lek :hmm: :hmm: :hmm:

beatamarysia

Wysłany: Wto Lip 30, 2013 4:19 pm   

a ja stosowałam dobre kremy na łuszczycę bez recepty, oczywiście nie sterydowe, z resztą takie to chyba można dostać tylko na receptę... Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolona z efektów. Długo trwało wyleczenie skóry, ale z łuszczyca tak już jest...

szater 

Wysłany: Sro Lip 31, 2013 3:42 pm   

a beta marysia swoje reklamy w kółko powtarza...a złuszczycą ma tyle wspólnego co ja z księzną Monako :lol: :lol: :lol:

madi356

Wysłany: Nie Lut 28, 2016 2:00 pm   

Ja mam Łuszczyce od 12 roku życia bodajże, już nawet nie pamiętam, wiem, ze byłam dzieckiem. Leżałam w szpitalu, stosowałam cignoline, produkty z on clinic-nic nie pomagalo. Bylamobsypana cala :( Fakt, ze wydaje mi sie iz cygnolina nie wyleczylam zmian do konca i dlatego wrocila tak szybko.....potem byly sterydy a odkad urodzilam dzieci i zaczelam interesowac sie zdrowym odzywianiem mam łuszcyce tylko na calych rekach....dla mnie to i tak duzo, bo w lato jest tragedia, ale przynajmniej mam czysta reszte ciala. W zeszlym roku stosowalam kartalin, pomogl mi rewelacyjnie, ale tez nie smarowalam sie sumiennie przez okres kilku miesiecy. W tym roku mam zamiar zastosowac znowu Kartalin. Do tego jem duzo warzyw, owocow, platkow owsianych, jaglanych, zjadam duze ilosci kasz: jaglanej, gryczanej. Pije czystek i ziolo uczepu trojlistnego. Moje zmiany na rekach sa bledsze, mniej swedza i uwazam, ze to dzieki zdrowszemu jedzeniu sie poprawilo wszystko. Bylam tez pol roku temu u dietetyka, zalecila przy Łuszczycy unikac slodyczy, ktore bardzo nasilaja stany zapalne w organizmie. Proponowala wprowadzic diete bezglutenowa, ale wciaz jej nie zastosowalam :( CZy ktos byl na diecie bg i pomogla mu w walce z łuszcyca?

madi356

Wysłany: Nie Lut 28, 2016 2:01 pm   

Ja mam Łuszczyce od 12 roku życia bodajże, już nawet nie pamiętam, wiem, ze byłam dzieckiem. Leżałam w szpitalu, stosowałam cignoline, produkty z on clinic-nic nie pomagalo. Bylamobsypana cala :( Fakt, ze wydaje mi sie iz cygnolina nie wyleczylam zmian do konca i dlatego wrocila tak szybko.....potem byly sterydy a odkad urodzilam dzieci i zaczelam interesowac sie zdrowym odzywianiem mam łuszcyce tylko na calych rekach....dla mnie to i tak duzo, bo w lato jest tragedia, ale przynajmniej mam czysta reszte ciala. W zeszlym roku stosowalam kartalin, pomogl mi rewelacyjnie, ale tez nie smarowalam sie sumiennie przez okres kilku miesiecy. W tym roku mam zamiar zastosowac znowu Kartalin. Do tego jem duzo warzyw, owocow, platkow owsianych, jaglanych, zjadam duze ilosci kasz: jaglanej, gryczanej. Pije czystek i ziolo uczepu trojlistnego. Moje zmiany na rekach sa bledsze, mniej swedza i uwazam, ze to dzieki zdrowszemu jedzeniu sie poprawilo wszystko. Bylam tez pol roku temu u dietetyka, zalecila przy Łuszczycy unikac slodyczy, ktore bardzo nasilaja stany zapalne w organizmie. Proponowala wprowadzic diete bezglutenowa, ale wciaz jej nie zastosowalam :( CZy ktos byl na diecie bg i pomogla mu w walce z łuszcyca?

szater 

Wysłany: Wto Mar 01, 2016 4:09 pm   

witam są rózne rodzaje łuszczycy a i kazdy z nas inaczej choruje...jedna łuszczyca poddaje sie diecie a inna nie.Teraz jest moda na diete bg...ale czy ona pomoze? po pierwsze jest bardzo trudna w realizacji bo produktów zawierających gluten jest tysiace,czasem piszą o nim w ulotce a czasami nie.Myslę że bardziej chodzi o to aby zaobserwowac co nam szkodzi...nam nie kolezance....na mnie nie działa alkohol, czy onegdaj papierosy,słodycze czy mleko...raczej stres a zima przemarzniecie i wszelkie stany zapalne.

Mozesz zastosowac jeszcze kąpiele solne(duze stezenie soli kamiennej gruboziarnistej-2 szklanki na pół wanny-mozna dodac sodke wtedy tez p/swiądowo działa. Dobrym sposobem jest stosowanie peelingu solnego...nie cukrowego!

madi356

Wysłany: Wto Mar 01, 2016 9:42 pm   

Szater dziękuję za odpowiedz :) Soli nigdy nie uzywalam do kąpieli, a faktycznie moje ręce tzn ł.. tak swedzi, ze czasem tak sie zadrapie do krwi :( Choc wiem ze tak nie powinno sie robic. Moja ciocia, ktora tez ma ł, ale kilka plamek na nogach mowi ze na ten swiat normalnie bierze zyrtec. U mnie jeszcze najgorzej jest z twarza, bo w zimie ciagle jakies plamki sie pojawiaja:(

szater 

Wysłany: Sro Mar 02, 2016 9:40 am   

na twarz można zastosowac Protopick ,skuteczny i nie jest to steryd.

Emma_78 

Wysłany: Pią Cze 09, 2017 5:35 pm   

Łuszczycy nie warto leczyć samodzielnie, bo to nic nie da. Trzeba się udać do dobrego specjalisty, który dopasuje do nas plan leczenia, zdiagnozuje i ustali dietę. Mi pomogli w Febumedzie, moja znajoma też tam chodzi z synkiem, który ma AZS. Obydwie jesteśmy zadowolone z efektów.

dzyszla 

Wysłany: Pon Cze 12, 2017 7:09 pm   

Ale co tu jest do diagnozowania?
Ten wpis to jakaś reklama chyba...

szater 

Wysłany: Nie Cze 18, 2017 9:17 am   

wejsc na forum ,zostawiac jeden,jedyny post o jakiejs cudownej instytucji i zniknac...to co innego jak reklama? :razz:
Choruje przeszło 50lat wychodzi na to że jestem jeszcze....nie zdiagnozowana :lol: :lol: :lol:

dzyszla 

Wysłany: Nie Cze 18, 2017 1:49 pm   

Szater, słyszałaś coś o karboksyterapi jakoby miała poprawiać ukrwienie, przez co miała by skutecznie działaś?

szater 

Wysłany: Pon Cze 19, 2017 7:18 pm   

tak słyszałam ale nie znam nikogo kto by sie temu poddał i miał efekty.
Dla chetnych wklejam link z cenami i wyjasnieniem na czym to polega
http://www.dermaplus.pl/z...karboksyterapia

dla mnie za drogie i....niekoniecznie widze oczami wyobrazni efekty...łuszczyca jest w organizmie wiec jednorazowe podanie C02 moze zmniejszyc wysiew na chwile ale nie wyleczy...kto ma kase i chce spróbowac.... :wink:

dzyszla 

Wysłany: Sro Cze 21, 2017 5:15 pm   

Też mam podobne odczucia, ale wiesz... Ciągle otoczenie naciska, że nagle cudowny środek się znajdzie, otoczenie mamione ulotkami reklamowymi... Ech... Jakie to męczące i irytujące :(
Dzięki. Będę miał jeden więcej argument w ręku :)

szater 

Wysłany: Sro Cze 21, 2017 7:03 pm   

chetnie próbuję nowosci nawet najdziwniejszych ale...cena zabiegu na jedno miejsce 150zł a zabiegów musi byc 5-6 lub wiecej...na jedno miejsce....to tylko policz :???:

Odpowiedz do tematu