a ja stosowałam dobre kremy na łuszczycę bez recepty, oczywiście nie sterydowe, z resztą takie to chyba można dostać tylko na receptę... Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolona z efektów. Długo trwało wyleczenie skóry, ale z łuszczyca tak już jest...
Ja mam Łuszczyce od 12 roku życia bodajże, już nawet nie pamiętam, wiem, ze byłam dzieckiem. Leżałam w szpitalu, stosowałam cignoline, produkty z on clinic-nic nie pomagalo. Bylamobsypana cala Fakt, ze wydaje mi sie iz cygnolina nie wyleczylam zmian do konca i dlatego wrocila tak szybko.....potem byly sterydy a odkad urodzilam dzieci i zaczelam interesowac sie zdrowym odzywianiem mam łuszcyce tylko na calych rekach....dla mnie to i tak duzo, bo w lato jest tragedia, ale przynajmniej mam czysta reszte ciala. W zeszlym roku stosowalam kartalin, pomogl mi rewelacyjnie, ale tez nie smarowalam sie sumiennie przez okres kilku miesiecy. W tym roku mam zamiar zastosowac znowu Kartalin. Do tego jem duzo warzyw, owocow, platkow owsianych, jaglanych, zjadam duze ilosci kasz: jaglanej, gryczanej. Pije czystek i ziolo uczepu trojlistnego. Moje zmiany na rekach sa bledsze, mniej swedza i uwazam, ze to dzieki zdrowszemu jedzeniu sie poprawilo wszystko. Bylam tez pol roku temu u dietetyka, zalecila przy Łuszczycy unikac slodyczy, ktore bardzo nasilaja stany zapalne w organizmie. Proponowala wprowadzic diete bezglutenowa, ale wciaz jej nie zastosowalam CZy ktos byl na diecie bg i pomogla mu w walce z łuszcyca?
Ja mam Łuszczyce od 12 roku życia bodajże, już nawet nie pamiętam, wiem, ze byłam dzieckiem. Leżałam w szpitalu, stosowałam cignoline, produkty z on clinic-nic nie pomagalo. Bylamobsypana cala Fakt, ze wydaje mi sie iz cygnolina nie wyleczylam zmian do konca i dlatego wrocila tak szybko.....potem byly sterydy a odkad urodzilam dzieci i zaczelam interesowac sie zdrowym odzywianiem mam łuszcyce tylko na calych rekach....dla mnie to i tak duzo, bo w lato jest tragedia, ale przynajmniej mam czysta reszte ciala. W zeszlym roku stosowalam kartalin, pomogl mi rewelacyjnie, ale tez nie smarowalam sie sumiennie przez okres kilku miesiecy. W tym roku mam zamiar zastosowac znowu Kartalin. Do tego jem duzo warzyw, owocow, platkow owsianych, jaglanych, zjadam duze ilosci kasz: jaglanej, gryczanej. Pije czystek i ziolo uczepu trojlistnego. Moje zmiany na rekach sa bledsze, mniej swedza i uwazam, ze to dzieki zdrowszemu jedzeniu sie poprawilo wszystko. Bylam tez pol roku temu u dietetyka, zalecila przy Łuszczycy unikac slodyczy, ktore bardzo nasilaja stany zapalne w organizmie. Proponowala wprowadzic diete bezglutenowa, ale wciaz jej nie zastosowalam CZy ktos byl na diecie bg i pomogla mu w walce z łuszcyca?
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 4:09 pm
witam są rózne rodzaje łuszczycy a i kazdy z nas inaczej choruje...jedna łuszczyca poddaje sie diecie a inna nie.Teraz jest moda na diete bg...ale czy ona pomoze? po pierwsze jest bardzo trudna w realizacji bo produktów zawierających gluten jest tysiace,czasem piszą o nim w ulotce a czasami nie.Myslę że bardziej chodzi o to aby zaobserwowac co nam szkodzi...nam nie kolezance....na mnie nie działa alkohol, czy onegdaj papierosy,słodycze czy mleko...raczej stres a zima przemarzniecie i wszelkie stany zapalne.
Mozesz zastosowac jeszcze kąpiele solne(duze stezenie soli kamiennej gruboziarnistej-2 szklanki na pół wanny-mozna dodac sodke wtedy tez p/swiądowo działa. Dobrym sposobem jest stosowanie peelingu solnego...nie cukrowego!
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Szater dziękuję za odpowiedz Soli nigdy nie uzywalam do kąpieli, a faktycznie moje ręce tzn ł.. tak swedzi, ze czasem tak sie zadrapie do krwi Choc wiem ze tak nie powinno sie robic. Moja ciocia, ktora tez ma ł, ale kilka plamek na nogach mowi ze na ten swiat normalnie bierze zyrtec. U mnie jeszcze najgorzej jest z twarza, bo w zimie ciagle jakies plamki sie pojawiaja:(
Łuszczycy nie warto leczyć samodzielnie, bo to nic nie da. Trzeba się udać do dobrego specjalisty, który dopasuje do nas plan leczenia, zdiagnozuje i ustali dietę. Mi pomogli w Febumedzie, moja znajoma też tam chodzi z synkiem, który ma AZS. Obydwie jesteśmy zadowolone z efektów.
Wysłany: Nie Cze 18, 2017 9:17 am
wejsc na forum ,zostawiac jeden,jedyny post o jakiejs cudownej instytucji i zniknac...to co innego jak reklama?
Choruje przeszło 50lat wychodzi na to że jestem jeszcze....nie zdiagnozowana
Wysłany: Pon Cze 19, 2017 7:18 pm
tak słyszałam ale nie znam nikogo kto by sie temu poddał i miał efekty.
Dla chetnych wklejam link z cenami i wyjasnieniem na czym to polega
http://www.dermaplus.pl/z...karboksyterapia
dla mnie za drogie i....niekoniecznie widze oczami wyobrazni efekty...łuszczyca jest w organizmie wiec jednorazowe podanie C02 moze zmniejszyc wysiew na chwile ale nie wyleczy...kto ma kase i chce spróbowac....
Wysłany: Sro Cze 21, 2017 5:15 pm
Też mam podobne odczucia, ale wiesz... Ciągle otoczenie naciska, że nagle cudowny środek się znajdzie, otoczenie mamione ulotkami reklamowymi... Ech... Jakie to męczące i irytujące
Dzięki. Będę miał jeden więcej argument w ręku
Wysłany: Sro Cze 21, 2017 7:03 pm
chetnie próbuję nowosci nawet najdziwniejszych ale...cena zabiegu na jedno miejsce 150zł a zabiegów musi byc 5-6 lub wiecej...na jedno miejsce....to tylko policz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum