Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Kwi 10, 2017 8:49 am
My ,mieszkajacy w tym regionie swiata mamy niedobór wynikający z małej ilosci słonca,dodatkowo chorujemy na łuszczyce to kolejny element powodujacy ogromny niedobór wit D3.Podając tak niskie dawki powodujesz jedynie żenie pogłebia sie niedobór,niestety nie wzrasta poziom konieczny do normalnego funkcjonowania.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Kwi 11, 2017 8:37 am
Oczywiscie można oznaczyć poziom Wit D3,niestety jest to badanie płatne,musisz sie zorientowac w swojej przychodni o koszt badania...mysle ze z 40zł.Niestety ale skierowanie na to badanie nie wyda lekarz rodzinny.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Też nie słyszałam o zbawiennym wpływie witaminy C na leczenie łuszczycy, miałam epizody smarowania swoich plam maściami z witaminą A i wiem, że brak witaminy D3 nie sprzyja chorobie, ale o witaminie C nie słyszałam, by miała jakiś związek z wpływaniem na łuszczycę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum