Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy z łuszczycy można się wyleczyć?
Autor Wiadomość
Agnieszka22 
Agnieszka

Wysłany: Sob Sty 17, 2009 8:43 pm   

łuszczyca jest na pewno nie zaraźliwa wyskoczyła mi całkiem nie dawno mam ją rok nawet nie wiem z czego to się zrobiło hodziłam do lekarza i tylko mi wypisywał jakieś maści i tabletki ..

Agnieszka22 
Agnieszka

Wysłany: Sob Sty 17, 2009 8:49 pm   

nie martw się mam taki sam problem musimy być wytrwali :) pozdrawiam :

Agnieszka22 
Agnieszka

Wysłany: Sob Sty 17, 2009 8:52 pm   

też mnieb to bardzo swędzi ciągle się smaruję i nic trohe znika i znowu wychodzi

sylwunia920 

Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 10:47 am   

ja choruje już dwa lata wiem że nie jest to długo ale dla mnie jest to bardzo ciężkie nic sie nie poprawia, a próbowałam już chyba wszystkiego, miałam okres w którym było dobrze ale było to bardzo krótko....
więc bardzo prosiłabym, czy nie mógł by ktoś napisać jak się leczy i jakich preparatów czy leków urzywa
pozdrawiam

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 11:09 am   

sylwunia920 napisał/a:
ja choruje już dwa lata wiem że nie jest to długo ale dla mnie jest to bardzo ciężkie nic sie nie poprawia, a próbowałam już chyba wszystkiego, miałam okres w którym było dobrze ale było to bardzo krótko....
więc bardzo prosiłabym, czy nie mógł by ktoś napisać jak się leczy i jakich preparatów czy leków urzywa
pozdrawiam

Ja używam takie leki o których wcale nie będę Tobie pisał bo nie są dla Ciebie.
Na forum znajdziesz wiele metod leczenia.
Przede wszystkim nie wpadaj w panikę. Efekty nie zawsze przychodzą szybko a znalezienie najlepszej dla Ciebie kombinacji leków/maści też trochę może potrwać. Unikaj stresów i postaraj się wyeliminować potencjalne stany zapalne. Bądź konsekwentna i wytrwała w leczeniu, zastosuj dodatkowo jakąś oczyszczającą dietkę.
Wszystko będzie dobrze!!!!
Spokój, opanowanie i upór będą Twoim dodatkowym atutem w walce z paskudą.

Piszesz, że przez dwa lata próbowałaś chyba wszystkiego. Zapewniam Cię, że to nieprawda :) A może właśnie zbyt szybko zniechęcasz sie do danej kuracji i przechodzisz do kolejnej ?? Może jesteś zbyt niecierpliwa?

Hasło na dziś : ŁUSZCZYCA NIE ZMUSI DO KAPITULACJI SYLWUSI !! :mrgreen:

Pozdrawiam i 3maj się

zenon

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 10:07 pm   

Witam mam 25 lat od 6 lat może nawet 8 ,mam łuszczyce skóry głowy lub łzs dokładnie nie wiem ale od ponad roku nie jade na sterydach (elocom triderm itp),leczenie zacząłem od oczyszczania z toksyn koszt z dojazdami 1300pln (lewatywy,bez smażonego jedzonka,ziółka,ruskie preparaty,itp) efekty: raczej mało widoczne ale mniej swędziała głowa i skorupa jakby cieńsza ,ogólnie ciężko wytrzymać to odtruwanie więc dałem sobie spokój .Po 3,4 miesiącach poszedłem na zabiegi do ruskiego znachora ,nastawiał mi kręgosłup bo mówił,że to od tego może być ,wbijał jakieś igiełki w palce u rąk i przypalał wokół uszu i coś nastawiał wzdłuż kręgosłupa,koszt 700 pln. efekty:ogólnie znacznie lepsze bo lato i zimę chodzę w czapce a po tym to kilka dni czułem się szczęśliwy ,ale w trakcie tych zabiegów miałem ogromne wysiłki treningowe,ze pot to się strumieniami lał i do tego zmierzam bo gdzieś na forum wyczytałem ,ze dobry na ł jest wysiłek fizyczny i ,ze przy ł głowy lepiej jak najdłużej nie myć głowy ani smarować i u mnie to się sprawdza. i tego lata mam zamiar wziąść się za intensywny trening a o skutkach powiadomie.

wybaczcie mój pierwszy wpis.

dodam jeszcze że używałem takie kosmetyki jak te z nad morza martwego i dr nona ok 300pln,ogólnie fajnie złuszcza ,ale z czerwonymi plamami to gorzej sie wygląda
kolagen też urzywałem ten silver zestaw 400pln ale to wogóle badziew
i inne tańsze duperszmyki
także,. zdrówka zyczę :drink: :drink:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 11:51 pm   

witaj zenon i moze tak na spokojnie
co lekarz dermatolog stwierdzil?
luszczyca skory glowy od łzs rozni sie dosc... znacznie ;)
poczytaj forum popatrz - na pewno cos znajdziesz dla siebie :)

look 

Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 12:28 am   

Hej Tygryska. Piszesz, że łuszczyca owłosionej skóry głowy i łojotokowe zapalenie skóry głowy różni się "znacznie". Hm, to znaczy jak? Bo w moim przypadku dermatolog tej różnicy nie wychwycił. W początkowym stadium łojotokowego mogą robić się łuski jak przy łuszczycy. W łojotokowym "nadrywają się uszy". Mi przy łuszczycy też się nadrywały!
W internecie pełno jest opisów, że łuszczyca owłosionej skóry głowy występuje w "typowych" lokalizacjach. Kurcze, ale te lokalizacje są też całkiem typowe dla łojotokowego.

Kurcze może za mało czasu poświęciłem przestudiowaniu obydwu chorobom ale jakoś znaczących i specyficznych różnic między nimi nie dopatrzyłem (oczywiście poza występowaniem łuszczycy na ciele).
Byłbym wdzięczny za przedstawienie tych typowych różnic. Pozdrawiam.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 12:45 am   

a sorki mnie łzs kojarzy sie jednoznacznie z łuszczycowym zapaleniem stawow :)

look 

Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 1:06 am   

tygryska napisał/a:
a sorki mnie łzs kojarzy sie jednoznacznie z łuszczycowym zapaleniem stawow :)

Hehe no tak mi do niedawna łzs kojarzyło się z ŁaweczkąZ Samogonem :mrgreen: Kurcze to dorastanie :roll:

szater 

Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 8:24 am   

Witaj Zenon faktycznie obie choroby skóry głowy w poczatkowej fazie trudne do rozróznienia,nawet wszelkie badania niebardzo to potrafia rozdzielic.Łuszczyca ma takie lokalizacje jakie sobie sama wynajdzie-też nie ma reguły.Totez leczenie jest identyczne w oby przypadkach.Systematyczne i....długotrwałe.Nie widze nic konkretnego w tym leczeniu:szły sterydy a teraz naturalne działania i....nadal nie ma poprawy.... :hmm: powiem tak....samymi naturalnymi srodkami nic sie nie załatwi,musi isc leczenie,konkretne farmakologiczne aby zlikwidowac ostry stan zapalny ,który przeszedł w przewlekły stan zapalny.Jezeli chodzi o luszczyce to ona powinna wyskoczyc jeszcze w innych miejscach,chociaz pojedyncze egzemplarze ale muszą byc,zmiany na paznokciach czy gdziekolwiek na samej głowie toto nie siedzi.Poczytaj forum,moze cos cie zainteresuje....papka drozdzowa?moze cos z dziegci? w razie czego....jestesmy :tuli:

zenon

Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 9:22 pm   

szater masz rację z tą ł.. bo mam delikatne nawet bardzo delikatne plamki na (przy) łokciu ale dziwne bo ucho to też jakby chciało się odrywać, ogólnie kiedy byłem pierwszy raz u dermatologa to zrobili mi badanie laboratoryjne i stwierdzili,ze to nie grzyb ale nie ustalili
co to dokładnie jest .

zenon

Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 9:33 pm   

I chyba będzie trzeba wrócić do "stereoidów" .Wpadłem na pewien pomysł tylko potrzebny jest jakiś mądry internauta który potrafiłby poprzerabiać te fora .Mianowicie chodzi mi o to,zeby każdy forumowicz wypełnił ankiete dotycząca swojego zdrowia przed pierwszymi objawami ł a także opis leczenia itp,może podział na panie i panów grupę krwi,reakcja na stres i inne. co o tym myslicie????????????? :hmm:

szater 

Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 9:10 am   

drogi kolego na wszystkich znanych mi forach juz takie testy były robione lata swietlne wczesniej....z tego nic nie wynika w własciwie jedno....kazdy ma soja łuszczycy,ona się rzadzi swoimi prawami,nie ma na nią ani leku ani recepty....trzeba eksperymentowac na sobie....powodzenia i zdrówka :tuli:

wmak 
BliscyZdrowiu.pl

Wysłany: Pon Gru 10, 2012 2:55 pm   

szater napisał/a:
drogi kolego na wszystkich znanych mi forach juz takie testy były robione lata swietlne wczesniej....z tego nic nie wynika w własciwie jedno....kazdy ma soja łuszczycy,ona się rzadzi swoimi prawami,nie ma na nią ani leku ani recepty....trzeba eksperymentowac na sobie....powodzenia i zdrówka :tuli:

A co z leczeniem biologicznym, czy nie jest ono najbardziej skuteczne na chwilę obecną ? Czy zmiany nie cofają się na dłużej w porównaniu do innych metod ? Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu