Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
zmiana łuszczycowa, czy nie?
Autor Wiadomość
Freya 

Wysłany: Nie Mar 30, 2014 2:30 pm   zmiana łuszczycowa, czy nie?

Moi kochani, wydaje mi się, że od jakiegoś czasu różnej maści ranki i uszkodzenia skóry wyglądają u mnie co najmniej dziwnie. Jako, że nie miałam wysypu od bardzo długiego czasu trudno mi określić, czy tymi rankami interesuje się łuszczyca, czy to tylko moje wrażenie.

Ta ranka to efekt nowych butów - obtarcie, które stało się pęcherzem, który pękł. Połowa ranki pokryta była skórą, druga połowa nie - ranka była sącząca, lekko krwawiąca. Po lekko ponad tygodniu jest "zagojone" - to jest nic się nie sączy, nie boli, nie krwawi, ale wygląda dziwnie i wcale nie tak jakby miało zamiar zniknąć. Z tego co ja kojarzę, nie tak wyglądało u mnie wcześniej gojenie się pęcherza po obtarciu. Możecie mi podpowiedzieć, czy to już ewoluowało w zmianę łuszczycową, czy panikuję? Generalnie ostatnio staram się doprowadzić moje stopy do porządku, więc co wieczór maziam je CerkoDerm15, wczoraj jednak o tym zapomniałam - i dlatego zwróciłam uwagę na tą rankę, bo po smarowaniu tym kremem wygląda ona znacznie lepiej (co de facto już o czymś świadczy...).

zdjecie.jpg
Plik ściągnięto 136 raz(y) 1.5 MB

Oscar Wilde

szater 

Wysłany: Nie Mar 30, 2014 5:10 pm   

trudno mi zdecydowac jednoznacznie ale u mnie kazda jedna ranka,skaleczenie jest miejscem w którym natychmiast pojawia sie wykwit łuszczycowy....moze skonsultuj to z lekarzem :hmm:

wojtek77

Wysłany: Wto Mar 20, 2018 10:22 am   

Witam dokładnie ciężko powiedzieć. jak będzie ci pojawiać się taki biały nalot jakby skorupka tzn że łuszczyca

Odpowiedz do tematu