Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie
Autor Wiadomość
sobol3k

Wysłany: Czw Maj 03, 2018 7:13 am   Pytanie

Witam wszystkich forumowiczów otóż mam problem ze skóra na stopie i dłoniach. Jakoś w grudniu 2017 zauważyłem, że na mojej stopie od strony wewnętrznej zaczęła mi skóra złaźić i była do tego strasznie wysuszona. Wyglądało to jak jakieś zadrapanie przyschnięte w kształcie koła/owalu, które oddzielało się od reszty naskórka dodam że strasznie swędziało. W styczniu 2018 trafiłem do szpitala ponieważ moja noga nagle spuchła, zrobiła się cała zaczerwieniona i był ostry stan zapalny. Byłem leczony klindamycyną i proxacinem z posiewu wyszło staphyloccocus aureus MSSA podobno nic poważnego tak mi mówili. Wypuścili mnie po 9 dni i kazała mi być pod opieką specjalisty. Poszedłem do dermatologa przypisał mi maść robioną z encortonem i deotrymycyną, która nic nie pomogła. Potem poszedłem prywatnie do dermatologa, Pani przypisała cipronex i maść argosulfan, które nic nie dały tak na prawdę. Ostatecznie wybrałem się do szpitala z kliniką dermatologiczno-alergologiczną tam stwierdzono, że mam grzybice i dano mi lek travocort, po którym widać najlepsze efekty tzw nie robią mi się pęcherze z płynem z których wycieka lepka przezroczysta substancja. Po 10 dniach stosowania nagle znowu zaczęły się tworzyć pęcherze, które pękają a od tego robi się rana tzw. wżery/nadżerki. Nie wiem co już mama robić już słyszałem że mam różę, grzybice, zakażenie gronkowcem co lekarz to inna bajka. Dodam tylko iż na dłoniach mam pęcherzyki z płynem przezroczystym, jak je wycisnę to wysychają i skóra tak się złuszcza jest wysuszona i wrażliwa.

1. w szpitalu
https://iv.pl/images/29199716983645563045.jpg

2. po 3 miesiącach i stosowaniu siatki leków
https://iv.pl/viewer.php?file=20317469730240511191.jpg

3. drobne pęcherze na palcach
https://iv.pl/images/27041132111413794592.jpg
https://iv.pl/viewer.php?file=24861987745044177622.jpg

Zmiany mam tylko na stopie lewej i na prawej pięcie mam zaczerwienienie, które jest jakby przesuszone. Czy to może być łuszczyca?

dzyszla 

Wysłany: Pią Maj 04, 2018 5:45 pm   

Nietypowe miejsca, ani nietypowy wygląd jak na łuszczycę. Wg mnie - NIE.

szater 

Wysłany: Pon Maj 07, 2018 9:24 am   

miejsca typowe dla łuszczycy :razz: ....chodzi o odmiane typu: krostkowica stóp i dłoni...pecherze pojawiaja sie na dłoniach i stopach,krostki pełne surowiczego płynu,po przekłuciu wysychaja...co to jest,to co ciebie dosiegło trudno wyrokowac.Lekarze nie dali rady wiec i my niekoniecznie postawimy diagnoze.Mozna szukac i badac dalej...moze wybierz sie do Łodzi do profesora Kaszuby to znakomity fachowiec,doskonalił sie w leczeniu łuszczycy wszelkich rodzajaów i odmian....to chyba ostatnia deska ratunku

sobol3k

Wysłany: Czw Maj 17, 2018 3:28 pm   

Jestem na etapie biopsji skóry. Dzisiaj pobrali mi wymaz i mam czekać 3/4 tygodnie na wynik.

szater 

Wysłany: Pią Maj 18, 2018 9:51 am   

mam nadzieje że wreszcie dowiesz sie co to za choroba i jak to leczyc...trzymam kciuki,daj znac jak bedzie wynik,jestem sama ciekawa :hmm:

sobol3k

Wysłany: Pon Maj 21, 2018 7:24 am   

szater napisał/a:
mam nadzieje że wreszcie dowiesz sie co to za choroba i jak to leczyc...trzymam kciuki,daj znac jak bedzie wynik,jestem sama ciekawa :hmm:

Jak będę miał wyniki to was poinformuje oprócz biopsji będę miał jeszcze testy płatkowe na plecy bo podobno bardziej niż łuszczyce podejrzewają u mnie wysięk potnicowy tzw. egzema na tle alergicznym. Nawet jeśli okaże się że to łuszczyca to już to przyjąłem do wiadomości i jakoś się nie załamałem może dlatego iż zmiany mam tylko na stopie i na palcach u dłoni. Z tego co zauważyłem to, że jeśli te zmiany posmaruję travocortem albo travogonem to jak ręką odjął... Tzw nie ma stanu zapalnego i nic mnie nie swędzi ale wiem, że sterydy to syf które ze skóry robią papier. A tak poza tym to dodam że jak lekarze mnie oglądali to dziwili się że nie mam żadnych zmian na ciele: /łokciach/tułowiu/kończynach długich nic! Poczytałem o odmianie krostkowej.. Moje zmiany zupełnie inaczej wyglądają tzw bąble są przezroczyste pod skórą z przezroczystym płynem, które czasami wyskakują jeden obok drugiego tworząc stado.

Odpowiedz do tematu