Wysłany: Pią Kwi 29, 2016 11:36 am pomoc w wyborze
Witam, wiem, że to troche dziwny temat,ale budujemy z mężem dom i teraz przyszła pora na zakładanie szamba.Z wielu opcji zdecydowaliśmy się na szambo betonowe.Szukamy jakiegoś pożądnego, solidnego,które przetrwa przez lata z długą gwarancją i w miarę tanie.Właśnie ile może kosztować takie szambo?
Link wyciąłem./ Paweł
Ostatnio zmieniony przez Pawel Pią Maj 06, 2016 6:17 am, w całości zmieniany 2 razy
To z pewnością najlepsze z możliwych for w internecie gdzie można się zarejestrować żeby zapytać o wybór szamba.
Dziekuję, że wybrałaś nasze forum a nie np forum muratora lub jakieś forum budowlane.
Ja niestety nie znam się na szambach więc nie pomogę ale z pewnością wkrótce ktoś się zarejestruje specjalnie po to żeby Ci odpisać i polecić konkretną firmę.
To z pewnością najlepsze z możliwych for w internecie gdzie można się zarejestrować żeby zapytać o wybór szamba.
Dziekuję, że wybrałaś nasze forum a nie np forum muratora lub jakieś forum budowlane.
Ja niestety nie znam się na szambach więc nie pomogę ale z pewnością wkrótce ktoś się zarejestruje specjalnie po to żeby Ci odpisać i polecić konkretną firmę.
Wysłany: Czw Lut 02, 2017 5:49 pm
A co tam za rozterki? Lekki fundament, na dno beton (przepuszczalny - nikt nie zauważy, a trochę się odfiltruje i wsiąknie sobie w ziemię), ściany szalujemy i lejemy beton nieprzepuszczalny (to dla kontroli). Oczywiście dwie komory obowiązkowe Na wierzch płyta betonowa z otworem kanałowym.
Bardziej bym się martwił o pozwolenia i projekty - przewyższą koszty materiału zapewne
Wiek: 52 Dołączył: 11 Maj 2013 Posty: 45 Skąd: Kulfocentauris
Wysłany: Czw Lut 02, 2017 6:02 pm
U mnie na szczęście cywilizacja jakieś 20 lat temu dotarła i jest już elegancka miejska kanalizacja, teraz na codzień sie już o tym nie myśli ale były czasy kiedy był to problem i trzeba było dość często wzywać specjalistów z szambowozem żeby można było oddychać świeżym powietrzem.
Co do domu ( zależy gdzie go budujecie ), to mogę polecić kompleksowe rozwiązania z drewna. Zobacz ofertę na blaty drewniane od Gepetto i na panele drewniane od Gepto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum