Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
6 lat sterydow ...
Autor Wiadomość
okej33

Wysłany: Pią Sty 23, 2009 9:28 pm   6 lat sterydow ...

Witam

Mam 22 lata, na ł cierpie od 6 lat, bo wlasnie 6 lat temu na moim ciele pojawiala sie pierwsza zmiana. Przez te 6 lal w sposob przypadkowy ł pojawiala sie i znikala i wg zaleceń pani doktor byla zaleczana... Flucinarem.
Efekty były dobre, w tydzień udawało sie wygrać.
Do teraz... Flucinar przestał działać całkowicie. Mam 60% skóry głowy w łusce i ok 60 plamek na ciele o srednicy 6-10mm w wiekszosci pokrytych łuską.
Zacząłem szukać informacji, trafiłem na forum i ... to dowiaduje sie zeby przypadkiem nie stosować maści sterydowych gdyz po nich skóra się uodparnia i sterydy ( a zwykłe maści w zupełności ) przestają działać ... Nic bardziej optymistycznego nie mogłem przeczytać.
Ale chce walczyć, z tym że przyjmuje kilka zasad. Przede wszystkim zadnych wizyt po klinikach i u szarlatanow.
Tylko po recepty wybrane przeze mnie ... nie pale, nie pije wiec ten problem odpada.
Niestety z racji studiów stresu uniknąc niesposób.
Mam małą wiedzę na temat walki z ł ale z tego co zdążyłem się zorientować przebiega ona w dwóch etapach:

pozbywanie się łuzki
redukcja czerwonych plam

Z pozbywaniem się łuski problemów nie mam, stosuję oliwkę salicylową, natomiast nie mam zielonego pojęcia jak realizować etap 2. Sterydów absolutnie nie chce...
1.)Myślałem o zakupie lampy UVB 311nm tej z grzebieniem ... stać mnie, tylko czy jest sens ?

2.) Czy możecie polecić jakieś niesterydowe maści z zaznaczeniem czy są na recepte który redukują zaczerwienienie ?

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Paweł 

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 1:25 pm   

Na ciało pomaga mi Cignoderm, teraz bodajże jest niedostępny i trzeba zamówić w aptece jako maść robioną. Na receptę.

Jeszcze jedna maść była dobra robiona, taka czarna i śmierdziała smołą - na receptę.

Na głowę jeszcze nie znalazłem złotego środka, bo w sumie nie szukalem, a tam mam największy problem.

Ogólnie musisz sam popróbować leki. Nie wszystko działa na każdego.

daro 

Wysłany: Wto Lut 03, 2009 4:14 pm   

Na mnie działa tylko CIGNODERM - nie jest to maść sterydowa ale trzeba na nią uważać

Odpowiedz do tematu