Paweł nie strasz mnie, właśnie bałam się sterydów, ale małe mam o tym pojęcie i nie wiedziałam, że Clobex do nich nalezy ;( i teraz nie wiem czy go odstawić czy stosować dalej...
No ja też nie mam za dużego pojęcia o sterydach, ale teraz już wiem, ze lepiej ich nie stosować. Niby lekarz mi mówiła, że nie należy długo stosować itp. ale nie każdy lekarz powie Ci, że dany lek to steryd.
Ogólnie nie powinno się długo stosować sterydów, bo to wpływa nie tylko źle na skórę, ale także na cały organizm (w końcu wszystkie te specyfiki są wchłaniane przez organizm).
Co do Clobexu to wystarczy, że wpiszesz w Google i poszukasz informacji o nim.
PAWEŁ dzięki za podpowiedź. Skorzystam na pewno z solarium i z papki...Na razie jestem na etapie odstawiania córci od cyciusia. Nie jest z tego powodu zadowolona...Wiem, że czeka mnie jeszcze kilka dni Jej płaczu jak i mojego, ale cóż...takie życie. Teraz na pewno lekarz będzie mógł mi zaproponować jakieś leki...maści. Będę do Was zaglądać i czytać Wasze porady. Może i jak podczas leczenia zdobędę jakieś doświadczenie, któym będę się mogła z Wami podzielić.
Trzymajcie się [/list]
Ja karmiłam piersią i dostałam maść robioną,niestety nie pamiętam jaka to była i nie musiałam rezygnować z karmienia
A ja mam pytanko do Pawła bo pisałeś że stosowałeś tą maść robioną która śmierdzi jak smoła, moja Pani dermatolog też mi ją bardzo poleca i zachwala ale mało ją stosuję bo ona tak śmierdzi że nie moge, i nie wiem jak ją mam stosować:/ Na noc nie bardzo bo poplamię całą pościel i nie tylko ja będę śmierdział:/
A Ty jeszcze napisałeś że to trzymałeś przez 1h i później zmyłeś?
Opisz to dokładniej jeżeli pamiętasz!Może zacznę to świństwo stosować!
Jeżeli to jest zły dział to sorki możesz opisać to gdziekolwiek!
I do innych: głowa do góry:D
_________________ Nie ma ludzi zdrowych..........są nie zdiagnozowani....:)
Stosowałem to dobrych kilka lat temu, nie pamiętam dokładnie ile czasu mialem to nałożone, ale postaram się Ci to przybliżyć.
Codziennie wieczorem rozbierałem się i smarowałem tym zmiany chorobowe. Zostawałem tylko w samych gatkach. Gacie ogólnie były tylko przeznaczone do smarowania, bo na 4 literach też miałem. I tak posmarowany chodziłem wieczorem w domu jakiś czas (z godzinkę wydaje mi się - to zależy jak Ci lekarz powiedział, ale myślę, że godzinka może być). Fakt, ze nie mogłem wtedy nigdzie siadać, żeby nie ubrudzić mebli, no ale godzinę można pochodzić.
Po godzinie do wanny albo pod prysznic zmyć to wszystko z siebie i gotowe. Ogólnie jak chcesz możesz się po zmyciu natłuścić czymś jak chcesz, to też dobrze wpływa na łuszczycę.
I tak codziennie wieczorem, aż znikło mi całkowicie.
Ej mam do was takie pytanko. Zapewne nie jedno z Was przechodziło remisje. Ja wlasnie stosuje dwie maści ( nazw nie pamietam napisze jak bedzie mi sie chcialo wstac do lazienki xd ) w kazdym badz razie łuski zeszly, zaczerwienienia tez ale w tych miejscach zostaly mi takie białe plamy, troche jak blizny wygladaja. Czy to tak zostanie, czy tez zejdzie?
oooo a ja mam te białe plamy cały czas i to już od paru ładnych lat i jak się opalam to to jest białe cały czas A jest na to jakaś maść żeby to zeszło czy coś???
Hmm to nie wiem, w kazdym bądź razie miałem białe ślady, wyglądały jak blizny troche i szczególnie widoczne gdy byłem opalony, ale po jakimś czasie stopniowo coraz mniej się wyróżniały. Nie wiem ile to bylo czasu, ale wiem, że bardzo długo, rok, może więcej.
Dzięki Paweł za odpowiedź:)
Mi to lekarka nic nie mówi, tylko żebym smarował i nic więcej(może chce w łape, ale ja nie daję), to chyba jak będzie cieplej to spróbuje tej Twojej kuracji bo teraz to się jeszcze przeziębię!
A białe plamy też mam i niektóre mi wróciły do normalnego koloru ale dużo pozostało białych i tak już parę lat!Ale ja mam ten + że mam dość owłosione ręce i nogi i tego aż tak nie widać a na plecach mnie nie interesuje bo tego nie widzę
_________________ Nie ma ludzi zdrowych..........są nie zdiagnozowani....:)
ale fajnie..dajcie mi trochce tych szczepkow..tez sobie zaflancuje na calym ciele..nie bedzie nic widac..kto ma flance owlosienia na zbyciu..prosze o kontakt
witam wszystkich ! jestem na forum pierwszy raz. jakiś miesiąc temu dowiedziałam się o swojej łuszczycy, byłam u kilku lekarzy. najpierw twierdził jeden, że to zwykła wysypka-po basenie. Po jakimś czasie poszłam do innych lekarzy i okazało się , że jest to łuszczyca. mam 15 lat, ogólnie jestem bardzo załamana, cały czas chce mi się płakać. Nawet nie wiem skąd to się wzięło. Nikt w rodzinie tego nie miał. Wszyscy mnie pocieszają, udaję, że wszystko ok, ale tak na prawde nie mogę sobie z tym poradzić. We wtorek idę do szpitala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum